Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Kodak v1233 zalany
Napisano 29 czerwiec 2010 - 10:58
Moj kodak wpadl do wody w jeziorze, byl pod woda okolo 5 minut zanim go znalazlem. Po wyjeciu wyciagnalem akumulator i karte pamieci. Wrociwszy do domu zdjalem obudowe i zostawilem go na kilka dni do wyschniecia. Gdy pozniej wlaczylem aparat, wysunal sie obiektyw i po chiwli sie wylaczyl nie chowajac obiektywu. Problem polega na tym ze aparat wlacza sie na kilka sekund, pojawia sie ekran ustawienia daty i po chwili gasnie. Moje pytanie to co moze byc nie tak z nim? I prosilbym o jakies wskazowki co moglbym z nim sam zrobic aby mogl sprawnie dzialac? W ostatecznosci zaniose go do serwisu.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
Napisano 29 czerwiec 2010 - 11:29
Napisano 29 czerwiec 2010 - 11:33
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij
na dole postu :)
Napisano 29 czerwiec 2010 - 12:08
Ja uratowałam wyprane w pralce (sic!) MP3, które wtedy dość sporo kosztowało, przez suszenie na słońcu i alkohol. Fakt faktem, że zatrybiło dopiero po paru dniach, ale jednak. Myślałam, że już nie zacznie działać. Chciałam pokazać kuzynowi, że jest rozwalone. Włączam przycisk na ON i ku mojemu zdziwieniu - działało ;-)
Druga akcja - Nokia N70 po kąpieli w soku z kiszonej kapusty [nie pytajcie...
Innym razem mój kompakcik Samsung A50 wpadł koleżance do jeziora. Tutaj trzeba było wymienić LCD czy coś, nie wiem dokładnie, bo koleżanka go naprawiała. Niestety teraz aparat umarł, mama go załatwiła. Zdjęcia robi, ale cały czas jest biały LCD ;-)
Prawdopodobnie już mnie nie zobaczysz na tym forum, jeśli masz do mnie interes, wyżej masz namiary.
forum fotograficzne
Napisano 29 czerwiec 2010 - 12:20
Syra696 napisał:
No ja nie mam tak dobrze. Po wódeczce na słoneczku nie śmigam. Zazwyczaj zasypiam ;-)
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Napisano 29 czerwiec 2010 - 12:24
Grimes napisał:
coś w tym jest
Napisano 29 czerwiec 2010 - 12:25
Grimes napisał:
Nie Ty jeden :-P Niestety na ludzi takie połączenie działa odwrotnie, a szkoda
Prawdopodobnie już mnie nie zobaczysz na tym forum, jeśli masz do mnie interes, wyżej masz namiary.
forum fotograficzne
Napisano 29 czerwiec 2010 - 12:34
Ale wracając do tematu- można spróbować przepłukać aparat. Martwię się tylko o smarowanie obiektywu. Po płukaniu będzie miał sucho i może dobrze nie chodzić, a odnowić fabryczne smarowanie może być ciężko. Można spróbować użyć smaru silikonowego, ale trzeba uważać na optyke i matrycę. Ogólnie zważywszy na to, że to Kodak, mimo wszystko chyba lepiej będzie kupić coś nowego
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog