Jaki aparat? - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Babeczka  : (25 maj 2012 - 15:13) p[oka
Barrtek  : (25 maj 2012 - 14:42) Moje zdjęcie na Fejsbuniu Nikon Polska, co za emocje : |||
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:17) Pewnie siedzi w bajce o kapturku
misieqMP  : (25 maj 2012 - 13:09) A gdzie jest smok ?? W każdej bajce musi być smok ;)
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 13:06) dokładnie :P
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:04) Zzzzzzieeeew\
Luziq  : (25 maj 2012 - 12:44) Zejdźcie na ziemie fanboy'e Nikona
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:31) 90 to taki sprzęt, który chyba się nie zestarzeje :P
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) :D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) sam mam d90 + 18-105 VR
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:08) nie dziwie się przecież nikon to król aparatów ;D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 11:50) w 80% przyapdków lustro od 3000 wzwyż to nikon :>
wercio  : (25 maj 2012 - 11:27) Ludzie ciułają pieniądze na lustrzankę, potem chcą się utwierdzić, że dobrze wybrali, cała tajemnica tych postów. Zwykle taka osoba jest prawie zdecydowana, a szuka tylko potwierdzenia.
JaFi  : (25 maj 2012 - 11:25) takie wybory to pikuś w porównaniu: mam 300 zł więc jaki najlepszy aparat w tej kwocie... ;p nie lepiej wziąć kasę i iść do media gdzie chłopacy dobrze doradzą? pokarzą 2-3 aparaty i wybieraj co się podoba :D
nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Jaki aparat?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bertouo 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • LokalizacjaMikołów

Napisano 17 czerwiec 2010 - 22:04

Witam,
chciałbym aparat do robienia zdjęć w czasie meczów piłki nożnej - dużo ruchu, jakieś zbliżenia, dobra jakość ?
jakieś rady ?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5080
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 17 czerwiec 2010 - 22:20

Jaki budżet?
Tylko mecze, czy coś jeszcze?
Jakie doświadczenie?
Może to jej urok. Może to Photoshop :P
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij Dołączona grafika na dole postu :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   bertouo 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • LokalizacjaMikołów

Napisano 18 czerwiec 2010 - 06:16

doświadczenia nie mam, tylko zdjęcia rodzinne :mrgreen:
chciałbym tylko robić zdjęcia w czasie gry no i przed lub po meczu, rozdanie pucharów itp - na potrzeby klubu
może mógłbyś zaproponować kilka modeli w różnych cenach, ale chyba więcej niż 800-900zł nie chciałbym wydawać ...

Generalnie chodzi mi o to żeby w ruchu fajne zdjęcia robić
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5080
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 18 czerwiec 2010 - 06:30

No to cenowo szału nie ma. Akurat wybrałeś najdroższy typ fotografii :-/
Najlepiej to by było kupić używaną lustrzankę Canona i długi obiektyw, ale w tej kwocie nic nie znajdziesz :-/
Pozostaje jedynie dobry używany kompakt (np Panasonic FZ28) bo z nowych to też raczej nic dobrego nie kupisz w tej kwocie (może jakiegoś Fuji). Na nowy sensowny kompakt byś musiał mieć około 1400, na lustrzankę... zależy od obiektywu, ale 2500 minimum i to było by i tak bez szału
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij Dołączona grafika na dole postu :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinek 

• Zło Wcielone
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3969
  • LokalizacjaSwarzędz
  • SprzętNikon & Smena

Napisano 18 czerwiec 2010 - 09:40

No za te pieniądze to w lustro bym nie wchodził. Tak jak kolega pisał coś z lumix'a FZ :ok:
Bawiłem się FZ38 i bardzo pozytywne wrażenie na mnie zrobił :-)
www.marcinpaulus.pl

Ja też poproszę o Dołączona grafika :-)

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bertouo 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • LokalizacjaMikołów

Napisano 19 czerwiec 2010 - 19:51

a to może jakąś kamere by szło kupić ? skupiłbym się bardziej na kręceniu filmów z meczy (boisko hala), a zdjęcią to tam najwyżej będą troszke gorszej jakości
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   bertouo 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • LokalizacjaMikołów

Napisano 20 czerwiec 2010 - 13:44

a co sądzicie o CANON PowerShot SX20 IS?
a co polecacie w cenie 1,200-1,300 zł ?
co by trzeba było jeszcze dokupić ? akumulatorki, karte ?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5080
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 20 czerwiec 2010 - 13:54

Nie pisz posta pod postem! Masz przycisk "edytuj" w prawym górnym rogu.
Z akcesoriów to akumulator jeżeli nie ma w zestawie, karta pamięci około 4 GB SDHC i jakiś futerał.
Praktycznie każdy z aparatów w tej cenie da sobie radę. 1300 to już sensowna kwota.
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   filozof97 

• Praktika czyni mistrza :-D
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3003
  • LokalizacjaSiemiatycze
  • Sprzętni gniot sia, ni łamiot sia

Napisano 20 czerwiec 2010 - 14:43

ew jak chcesz lustro, to za 1400 możesz kupić Canon 20D i jakieś post sowieckie tele
0

Strona 1 z 1