Kupic części i naprawiac czy niewarto ? - Jaki aparat, obiektyw, sprzęt kupić? - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Babeczka  : (25 maj 2012 - 15:13) p[oka
Barrtek  : (25 maj 2012 - 14:42) Moje zdjęcie na Fejsbuniu Nikon Polska, co za emocje : |||
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:17) Pewnie siedzi w bajce o kapturku
misieqMP  : (25 maj 2012 - 13:09) A gdzie jest smok ?? W każdej bajce musi być smok ;)
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 13:06) dokładnie :P
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:04) Zzzzzzieeeew\
Luziq  : (25 maj 2012 - 12:44) Zejdźcie na ziemie fanboy'e Nikona
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:31) 90 to taki sprzęt, który chyba się nie zestarzeje :P
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) :D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) sam mam d90 + 18-105 VR
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:08) nie dziwie się przecież nikon to król aparatów ;D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 11:50) w 80% przyapdków lustro od 3000 wzwyż to nikon :>
wercio  : (25 maj 2012 - 11:27) Ludzie ciułają pieniądze na lustrzankę, potem chcą się utwierdzić, że dobrze wybrali, cała tajemnica tych postów. Zwykle taka osoba jest prawie zdecydowana, a szuka tylko potwierdzenia.
JaFi  : (25 maj 2012 - 11:25) takie wybory to pikuś w porównaniu: mam 300 zł więc jaki najlepszy aparat w tej kwocie... ;p nie lepiej wziąć kasę i iść do media gdzie chłopacy dobrze doradzą? pokarzą 2-3 aparaty i wybieraj co się podoba :D
nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Kupic części i naprawiac czy niewarto ?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   roborto 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • LokalizacjaSwwa

Napisano 13 kwiecień 2010 - 12:27

Witam
Potrzebowalem aparatu i akurat sie zlozylo ze znalazlem aparat.
Samsung ES55 - niestety ma rozbity ekran.
Podlubalem troche i po podlaczeniu zasilania z bateri od tel kom aprat dziala, robi zdjecia i zapisuje.
Wiec pytanie , oplaca sie naprawiac go ? Koszt LCD,baterii,kabla z ebay okolo 120zl..
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Babeczka 

• Armajtorka
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 2410
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 13 kwiecień 2010 - 13:49

A ten aparat w jakiej cenie ten ktoś sprzedaje, jeśli dobrze zrozumiałam ?
Literally, no man ever sees himself as others see him. No photograph or reflection ever gives us the same slant on ourselves that others see. It has often been proved on the witness stand that no two people ever see the same accident precisely the same way. We see through different eyes and from different angles. But if we could see things as other people see them, we could come closer to knowing why they do what they do and why they say what they say.
www.weronikarybol.com
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   consuela 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 124
  • Lokalizacjakraków

Napisano 13 kwiecień 2010 - 14:28

No właśnie podstawowe pytanie ile kosztuje ten aparat? I czy sam się będziesz podejmował naprawy tego aparatu czy chcesz oddać do jakiegoś serwisu? Zanim kupisz dowiedz się w serwisie ile będzie kosztowała naprawa i zobaczysz czy się opłaci. Z tego co się orientuję to w serwisach naprawa zawsze wychodzi dosyć drogo. A jeśli jesteś pewien, że sam naprawisz ten aparat i jego cena nie jest najwyższa to czemu nie.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Head_DNB 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 2167
  • LokalizacjaKutno

Napisano 13 kwiecień 2010 - 14:39

Aparat Kosztuje 299zł
Nie wiem czy się opłaca
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Babeczka 

• Armajtorka
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 2410
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 13 kwiecień 2010 - 17:10

Dla mnie się raczej nie opłaca. Szukałabym czegoś dalej.
Literally, no man ever sees himself as others see him. No photograph or reflection ever gives us the same slant on ourselves that others see. It has often been proved on the witness stand that no two people ever see the same accident precisely the same way. We see through different eyes and from different angles. But if we could see things as other people see them, we could come closer to knowing why they do what they do and why they say what they say.
www.weronikarybol.com
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5080
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 13 kwiecień 2010 - 17:37

Na moje się nie opłaca. Jak chcesz, to mam na sprzedanie prawie nie używanego LumixaDMC FX10. Razem z etui i 1 GB kartą pamięci chcę za niego 250 złotych. Myślę, że to lepsze rozwiązanie niż naprawa aparatu.
Może to jej urok. Może to Photoshop :P
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij Dołączona grafika na dole postu :)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   roborto 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2
  • LokalizacjaSwwa

Napisano 13 kwiecień 2010 - 19:42

Wylatuje za granice wiec juz nie zdaze kupic.

Aparat znaleziony czyli free
Częsci do 120zl

Wymianę LCD jestem w stanie przeprowadzic sam.

Czyli sumasumarum samsung es55 prawie kompletny za 120zl..
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Preskaler 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 7051
  • LokalizacjaKrosno
  • SprzętC40D, P-six, Praktica PLC2, Zenit TTL, Start 66, Liubitiel 166B itd.

Napisano 14 kwiecień 2010 - 12:00

Pewnie tylko opłacalna jest satysfakcja bo z pewnością za podobną cenę można kupić używany o podobnej klasie lecz sprawny.
0

Strona 1 z 1