Canon 500D drugi egzemplaż przestał łączyć sie przez USB - Canon - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Babeczka  : (25 maj 2012 - 15:13) p[oka
Barrtek  : (25 maj 2012 - 14:42) Moje zdjęcie na Fejsbuniu Nikon Polska, co za emocje : |||
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:17) Pewnie siedzi w bajce o kapturku
misieqMP  : (25 maj 2012 - 13:09) A gdzie jest smok ?? W każdej bajce musi być smok ;)
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 13:06) dokładnie :P
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:04) Zzzzzzieeeew\
Luziq  : (25 maj 2012 - 12:44) Zejdźcie na ziemie fanboy'e Nikona
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:31) 90 to taki sprzęt, który chyba się nie zestarzeje :P
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) :D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) sam mam d90 + 18-105 VR
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:08) nie dziwie się przecież nikon to król aparatów ;D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 11:50) w 80% przyapdków lustro od 3000 wzwyż to nikon :>
wercio  : (25 maj 2012 - 11:27) Ludzie ciułają pieniądze na lustrzankę, potem chcą się utwierdzić, że dobrze wybrali, cała tajemnica tych postów. Zwykle taka osoba jest prawie zdecydowana, a szuka tylko potwierdzenia.
JaFi  : (25 maj 2012 - 11:25) takie wybory to pikuś w porównaniu: mam 300 zł więc jaki najlepszy aparat w tej kwocie... ;p nie lepiej wziąć kasę i iść do media gdzie chłopacy dobrze doradzą? pokarzą 2-3 aparaty i wybieraj co się podoba :D
nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
Rozszerz pole shoutboxa

Canon 500D drugi egzemplaż przestał łączyć sie przez USB

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Shotgun 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaLublin

Napisano 09 marzec 2010 - 11:37

Witam. Kupiłem nowego Canona 500D po 2 dniach przestał przesyłąc dane do kompa ale na telewizorze działął przez to wyjscie usb. Wymienili mi go w RTV EURO AGD na nowy. Po 4 dniach ten nowy zaczołrobic to samo - podłączam aparat przez usb do kompa włączam on i nic. Czy ktoś ma podony problem jak temu zaradzić, szukałęm na forach i nie mogłem nic znaleśc.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Mogway 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4860
  • LokalizacjaZ-ść
  • SprzętCanon

Napisano 09 marzec 2010 - 11:43

Myślę,że to wina komputera nie aparatu. Twoje USB w kompie nie wykrywa podłączonego sprzętu. Zobacz na innym kompie czy to samo się dzieje.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   marex 

• Gaduła
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 531
  • LokalizacjaLUBELSKIE
  • SprzętPentax K20D

Napisano 09 marzec 2010 - 13:03

Najprędzej to USB w komputerze płata figle :-)
Czasami może tez zawieść kabel łączący aparat z USB.
USB ma to do siebie, ze czasami nie łączy bo jak jest często używane to mogą się powycierać lub zaśniedzieć styki, albo komputer może czasami pogubić sterowniki do USB.
Najlepiej jest zgrywać zdjęcia na komputer bezpośrednio z karty. Jak masz czytnik kart pamięci to korzystaj z niego.
Pozdrawiam.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   barman_pl 

• Straż Nocna
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 7177
  • LokalizacjaBrzeziny, Łódź
  • SprzętCanonowo

Napisano 09 marzec 2010 - 13:15

Najlepsze lekarstwo z możliwych - kupić czytnik ;-)

pozdr.
http://www.michaldawidowicz.com
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Shotgun 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaLublin

Napisano 09 marzec 2010 - 13:21

Tak sprawdzałem na innych komputerach - nie działa, to bardzo dziwne powiecmy po 15x odłaczania do komputera przestaje działac 2gi egzemplż, tak teraz kopiuje z bezpośrednio z karty, ale gdy w przyszłości będe chciał go sprzedać ?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucas 

• Pisacz nałogowy :)
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1469
  • Lokalizacjaxxxxxxx

Napisano 09 marzec 2010 - 13:40

może masz jakiegoś wirusa w kompie który niszczy coś w aparacie??
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Reglass^^ 

• Papla
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 321
  • LokalizacjaPort Royal
  • SprzętN i K o N

Napisano 09 marzec 2010 - 14:23

Lucas napisał:

może masz jakiegoś wirusa w kompie który niszczy coś w aparacie??
Lucas po kasz mi takiego wirusa ? i co on niby ma zniszczyć w aparacie ?
nie ma sensu robić wirusa po to żeby ktoś nie mógł przesłać zdjęć..
trudno stwierdzić co to może być nie widzą objaw na żywo.

może Canon ma wadliwą serie kabli USB może wadliwe złącze w aparacie.. że po tych 15 razach po prostu przestaje działać może dlatego żeby nie zniszczyć innych części aparatu nie utracić zdjęć i się blokuje na prawdę trudno to stwierdzić masz czytnik ok zdjęcia sobie prześlesz.. ale próbuj dalej rozwiązać problem a jak ci się uda na pisz na forum w tym temacie jestem ciekaw co było przyczyną.
Nikonowcy robią TO lepiej.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Mogway 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4860
  • LokalizacjaZ-ść
  • SprzętCanon

Napisano 09 marzec 2010 - 15:01

Shotgun napisał:

na telewizorze działął przez to wyjscie usb
kabel jak kabel, nie bardzo co jest w nim do popsucia. Jeżeli na telewizorze działa to wejście aparatu tez jest sprawne.Ja stawiam na system, może XP bez SP? :-?
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   marex 

• Gaduła
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 531
  • LokalizacjaLUBELSKIE
  • SprzętPentax K20D

Napisano 09 marzec 2010 - 15:20

Albo zainstalowane oprogramowanie dołączone do zestawu przestaje widzieć, że aparat jest do komputera połączony.
Komputer aparat będzie widzieć jako dysk wymienny, ale oryginalne oprogramowanie dołączone do aparatu go nie wykryje, tzn połączenia.
Właśnie sobie przypomniałem, ze z oprogramowaniem do Fuji miałem takie kombinacje :-)
Podłącz aparat do kompa, wejdź w ikonę mój komputer i poszukaj czy aby nie przybył tobie dysk w okienku, a jak masz czytnik kart to poklikaj po ikonach od czytnika kart bo i tam czasami lubią się zamaskować.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   masa 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • LokalizacjaBiłgoraj/Rzeszów

Napisano 09 marzec 2010 - 15:46

Posprawdzaj firmware i wersje oprogramowania. Jak są dostępne nowsze to aktualizuj może coś pomoże.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinek 

• Zło Wcielone
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3969
  • LokalizacjaSwarzędz
  • SprzętNikon & Smena

Napisano 09 marzec 2010 - 16:17

Jeśli masz jakiegoś firewalla to sprawdź czy nie blokuje aparatu ;-)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Reglass^^ 

• Papla
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 321
  • LokalizacjaPort Royal
  • SprzętN i K o N

Napisano 09 marzec 2010 - 17:10

może faktycznie firewall trze bało by Odinstalować i usunąć wpisy z rejestru pogryzł się pewnie z anty wirusem i utworzył regułę o blokowaniu otwierania urządzeń z portu usb.

masz anty wirusa? i jakiego?

ale jak był na innym PC i to samo;/ dziwne..
Nikonowcy robią TO lepiej.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Shotgun 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaLublin

Napisano 09 marzec 2010 - 17:59

Dzeki wszystkim za zainteresowanie. Nie miałem zaistalowane Anty wirusa, hehe wyobraźcie sobie jakie oczy robili w tym RTV AGD sami go przypinali do swoich kompów i nic. OK dobry pomysł z wgraniem oprogramowania nowego ale jak jak go nie widzi.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   masa 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 42
  • LokalizacjaBiłgoraj/Rzeszów

Napisano 09 marzec 2010 - 20:37

Podmiankę flasha się robi przez kartę pamięci. Wszystko na stronie Canona jest opisane dokładnie.

I wszystkie canonowskie programy masz na stronie Canona w najnowszych wersjach.
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2