Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Canon 500D drugi egzemplaż przestał łączyć sie przez USB
Napisano 09 marzec 2010 - 11:37
Napisano 09 marzec 2010 - 11:43
Napisano 09 marzec 2010 - 13:03
Czasami może tez zawieść kabel łączący aparat z USB.
USB ma to do siebie, ze czasami nie łączy bo jak jest często używane to mogą się powycierać lub zaśniedzieć styki, albo komputer może czasami pogubić sterowniki do USB.
Najlepiej jest zgrywać zdjęcia na komputer bezpośrednio z karty. Jak masz czytnik kart pamięci to korzystaj z niego.
Pozdrawiam.
Napisano 09 marzec 2010 - 13:15
pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 09 marzec 2010 - 13:21
Napisano 09 marzec 2010 - 13:40
Napisano 09 marzec 2010 - 14:23
Lucas napisał:
nie ma sensu robić wirusa po to żeby ktoś nie mógł przesłać zdjęć..
trudno stwierdzić co to może być nie widzą objaw na żywo.
może Canon ma wadliwą serie kabli USB może wadliwe złącze w aparacie.. że po tych 15 razach po prostu przestaje działać może dlatego żeby nie zniszczyć innych części aparatu nie utracić zdjęć i się blokuje na prawdę trudno to stwierdzić masz czytnik ok zdjęcia sobie prześlesz.. ale próbuj dalej rozwiązać problem a jak ci się uda na pisz na forum w tym temacie jestem ciekaw co było przyczyną.
Napisano 09 marzec 2010 - 15:01
Shotgun napisał:
Napisano 09 marzec 2010 - 15:20
Komputer aparat będzie widzieć jako dysk wymienny, ale oryginalne oprogramowanie dołączone do aparatu go nie wykryje, tzn połączenia.
Właśnie sobie przypomniałem, ze z oprogramowaniem do Fuji miałem takie kombinacje :-)
Podłącz aparat do kompa, wejdź w ikonę mój komputer i poszukaj czy aby nie przybył tobie dysk w okienku, a jak masz czytnik kart to poklikaj po ikonach od czytnika kart bo i tam czasami lubią się zamaskować.
Napisano 09 marzec 2010 - 15:46
Napisano 09 marzec 2010 - 16:17
Napisano 09 marzec 2010 - 17:10
masz anty wirusa? i jakiego?
ale jak był na innym PC i to samo;/ dziwne..
Napisano 09 marzec 2010 - 17:59
Napisano 09 marzec 2010 - 20:37
I wszystkie canonowskie programy masz na stronie Canona w najnowszych wersjach.