Mam takie małe pytanko.
Od niedawna korzystam ze sprzętu jakim jest Casio Exillim FH20 i mam problem podczas nagrywania filmów (HD, HS, bez roznicy), mianowicie chodzi mi o glos.
Podczas krecenia, mam na wyswietlaczu wyswietlona ikone z mikrofonem ale jest ona przekreslona, to znaczy, ze nie ma glosu. Po nakreceniu filmu odtwarzajac go oczywiscie glosu jak nie bylo tak i nie ma, cisza kompletna. Nie mam pojecia co z tym zrobic. Szukalam wszedzie.. poczawszy od zwyklej instrukcji obslugi zamieszczonej odrazu przy sprzecie, skonczywszy w internecie, i nic na ten temat. Probowalam w menu samego sprzetu cos pokombinowac i nic. Nawet nie ma takiej opcji odnosnie kamerowania z dzwiekiem, czy tez bez. Nie ma nic odnosnie samego mikrofonu aby mozna bylo go wlaczyc!
Czy ktos z was korzysta z tego sprzetu? Moze moglbymi ktos pomoc z tym 8-)
Strona 1 z 1
Casio EX-FH20, pomocy!
Napisano 03 marzec 2010 - 20:49
Poszukaj ustawień głosu/mikrofonu i podłub
"nie mam fury? To czekaj człowiek,jeszcze ci oczy wyskoczą z powiek."
http://e30driftprojekt.blogspot.com/
http://e30driftprojekt.blogspot.com/
Napisano 03 marzec 2010 - 21:13
gabigabi napisał:
Nie ma nic
Musi być ;-) chyba że maszyna zapomniała Ci go przylutować :-P
Jak nie ma ustawien co do mikrofonu to poszukaj w ustawieniach video
Napisano 04 marzec 2010 - 17:25
Nie zamieszczalabym postu na ten temat, gdyby w menu byla takowa opcja 
Az tak glupia nie jestem i tez kombinowalam z ustawieniami video, moze gdzies tam sie schowalo? Ale nadal nic no :-P Te menu aparatu znam na pamiec juz! Na zew. aparatu jakis spust, cokolwiek.. no nic!
W Menu mam: Rec, Jakość, Nastawa
W REC odnosnie dzwieku/video nic nie ma!
Jakosc jak sama nazwa wskazuje to wszystkie parametry odnosnie zdjec.
natomiast w Nastawa/Dźwięk:
Rozruch
Spust Migawki do połowy
Migawka
Operacja
(ale to wszystko dotyczy sie dzwieku, ktory bedzie odtwarzany przy tych opcjach, mam tu do wyboru po 5 dzwiekow...)
Az tak glupia nie jestem i tez kombinowalam z ustawieniami video, moze gdzies tam sie schowalo? Ale nadal nic no :-P Te menu aparatu znam na pamiec juz! Na zew. aparatu jakis spust, cokolwiek.. no nic!
W Menu mam: Rec, Jakość, Nastawa
W REC odnosnie dzwieku/video nic nie ma!
Jakosc jak sama nazwa wskazuje to wszystkie parametry odnosnie zdjec.
natomiast w Nastawa/Dźwięk:
Rozruch
Spust Migawki do połowy
Migawka
Operacja
(ale to wszystko dotyczy sie dzwieku, ktory bedzie odtwarzany przy tych opcjach, mam tu do wyboru po 5 dzwiekow...)
Napisano 04 marzec 2010 - 21:55
Może spróbuj coś ustawić kursorami, w moim sony głośność filmu ustawia się przez kilkukrotne przyciśnięcie jednego z kursorów.
Napisano 06 marzec 2010 - 12:13
i sama rozwiazalam problem :-D
Mianowicie trzeba wylaczyc opcje zoom, wtenczas bedziemy mogli z dzwiekiem nagrywac.
Nie spodziewalam sie tego..
Temat uwazam za zamkniety
Mianowicie trzeba wylaczyc opcje zoom, wtenczas bedziemy mogli z dzwiekiem nagrywac.
Nie spodziewalam sie tego..
Temat uwazam za zamkniety
Napisano 06 marzec 2010 - 12:15
a to dziwne ja z zoomem mogę nagrywać z dźwiękiem na moim kompakcie sony ;-)
Gratki :ok:
Gratki :ok:
Strona 1 z 1

Pomoc