Kolejne ;D - Portrety / Akty - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Babeczka  : (25 maj 2012 - 15:13) p[oka
Barrtek  : (25 maj 2012 - 14:42) Moje zdjęcie na Fejsbuniu Nikon Polska, co za emocje : |||
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:17) Pewnie siedzi w bajce o kapturku
misieqMP  : (25 maj 2012 - 13:09) A gdzie jest smok ?? W każdej bajce musi być smok ;)
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 13:06) dokładnie :P
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:04) Zzzzzzieeeew\
Luziq  : (25 maj 2012 - 12:44) Zejdźcie na ziemie fanboy'e Nikona
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:31) 90 to taki sprzęt, który chyba się nie zestarzeje :P
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) :D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) sam mam d90 + 18-105 VR
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:08) nie dziwie się przecież nikon to król aparatów ;D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 11:50) w 80% przyapdków lustro od 3000 wzwyż to nikon :>
wercio  : (25 maj 2012 - 11:27) Ludzie ciułają pieniądze na lustrzankę, potem chcą się utwierdzić, że dobrze wybrali, cała tajemnica tych postów. Zwykle taka osoba jest prawie zdecydowana, a szuka tylko potwierdzenia.
JaFi  : (25 maj 2012 - 11:25) takie wybory to pikuś w porównaniu: mam 300 zł więc jaki najlepszy aparat w tej kwocie... ;p nie lepiej wziąć kasę i iść do media gdzie chłopacy dobrze doradzą? pokarzą 2-3 aparaty i wybieraj co się podoba :D
nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
Rozszerz pole shoutboxa

Kolejne ;D

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Psycho 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 50
  • LokalizacjaJawor

Napisano 26 luty 2010 - 16:12

No to znów nowe ; o

1.Dołączona grafika

2.Dołączona grafika

3.Dołączona grafika
"Amator martwi się o sprzęt, Profesjonalista martwi się o kase, a Mistrz martwi się o światło."
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucas 

• Pisacz nałogowy :)
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1469
  • Lokalizacjaxxxxxxx

Napisano 26 luty 2010 - 16:23

Gdzie taką piekną pogodę masz??? A jakość jest okropna, ale za to kadry na 1 ciekawe.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Psycho 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 50
  • LokalizacjaJawor

Napisano 26 luty 2010 - 16:27

Nie rozumiem czepiania sie tej jakości ... zawsze jest taka , Robie to w JPG nie Rawy , z resztą jak obrabiam i pomniejszam to tez idzie mi jakość . . A pogoda była beznadziejna ; o padał deszcz , ale mimo to wyszły .
"Amator martwi się o sprzęt, Profesjonalista martwi się o kase, a Mistrz martwi się o światło."
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Godrik 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 163
  • LokalizacjaGorzów

Napisano 26 luty 2010 - 16:29

zdjęcia jak najbardziej okej. Podoba mi się bardzo 3, aczkolwiek kadrowałbym wyżej, żeby nie uciąć głowy. Co do jakości. Szumy są bo są, ale moim zdaniem nadają klimatu.
Pozdrawiam
do gamonia: Nie będę polemizował z tak niewyrafinowanym przykładem impotentnej ab dykcji, gdyż percepcja mojej mentalności nie obliguje mnie do dalszej konwersacja z tobą.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   barman_pl 

• Straż Nocna
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 7177
  • LokalizacjaBrzeziny, Łódź
  • SprzętCanonowo

Napisano 26 luty 2010 - 16:56

Szumy jak szumy, ale te zdjęcia dla mnie sprawiają wrażenie "nieostrości" ;-)...

Pozdr.
http://www.michaldawidowicz.com
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   Psycho 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 50
  • LokalizacjaJawor

Napisano 26 luty 2010 - 17:03

3 jest lekko nieostrawe ;D
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   Amon 

• Moderator
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 5319
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 luty 2010 - 17:06

Psycho, a ja lubię Twoje zdjęcia. Przede wszystkim za to, że fajnie kombinujesz. Kojarzę sporo Twoich wcześniejszych fotek i mówię o całokształcie. Tak dalej, a na pewno wyrobisz sobie fajny warsztat.
Dołączona grafika

"aparat nie ma znaczenia, każdym jestem w stanie zrobić złe zdjęcie"
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   filozof97 

• Praktika czyni mistrza :-D
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3003
  • LokalizacjaSiemiatycze
  • Sprzętni gniot sia, ni łamiot sia

Napisano 26 luty 2010 - 17:12

widze, że stosujesz przedwojenną metodę obróbki zdjęc- nic na twarzy, cała biała
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   Amon 

• Moderator
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 5319
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 luty 2010 - 17:16

filozof97, no i tu właśnie polecam temat:

http://www.forumphot.../viewtopic.php? ... d8ce37768a
Dołączona grafika

0

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   Psycho 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 50
  • LokalizacjaJawor

Napisano 26 luty 2010 - 17:19

Tak ;D chyba ,że modelka ma piegi wtedy staram sie je kontrastowac .
0

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   mdre 

• Moderator
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5809
  • Lokalizacjaśląsk
  • Sprzętcanon

Napisano 26 luty 2010 - 22:04

a ja się podpiszę pod Amonem ;-)
nigdzie nie jest napisane, że zawsze mam rację ;P

http://www.forumphot...659#entry182659

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucas 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1469
  • Lokalizacjaxxxxxxx

Napisano 27 luty 2010 - 05:38

faktycznie uważacie, że kadry w 2 i 3 są dobre?? I że jakość zdjęcia nr 3 jesu OK??Wcale nie chcę sie czepiać i robie to przez złoścliwość ale modelka na tych dwóch klatkach wygląda jak podcięty kikut. Jeżeli to maja być poprawnie skadrowane ujęcia to zaczynam rozumieć fenomen joli rutowicz.
0

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   Amon 

• Moderator
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 5319
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 luty 2010 - 07:54

Lucas, fakt, że tu oceniamy zdjęcia a nie fotografa, ale jeśli ktoś w wieku 14 lat robi już takie zdjęcia to niewątpliwie ma potencjał. To nie są pstryki typu nasza-klasa jakie robi 99,9% nastolatków. Zdjęcia nie są idealne, ale można o nich podyskutować nie pisząc na wstępie "kosz".
Dołączona grafika

0

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Lucas 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1469
  • Lokalizacjaxxxxxxx

Napisano 27 luty 2010 - 14:08

Amon, OK faktycznie. Masz racje. Ale nikt nie napisał, że to kosz. Mnie też sie podabaja te zdjęcia i uważam, że autorka tych zdjęć ma potencjał. Ale to że ma 14 lat nie zwalnia nikogo aby napisać o kilku błędach , których niestety nie ustrzegła się robiąc te foty. Można doradzić i podpowiedzieć, gdzie kady niedomnagają a już nastepna sesja będzie perfekcyjna. A jak każdy będzie się zachwycal na prawie dobrymi kadrami Nastolatki to w wieku 30 lat też będzie robiła takie same prawie dobre kadry, tylko wtedy to już nikt nie zauwży takich zdjęć.
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2