Witam.
Kupiłem aparat cyfrowy Kodak EasyShare C713.
Kiedy wkładam do niego kartę pamięci, wyświetla się komunikat, że karta wymaga formatowania, daje "OK" by się sformatowała lecz po zakończeniu formatowania znowu to samo "karta wymaga formatowania".
Nie wiem co jest nie tak.
Formatowałem również na komputerze i też nic nie dało. (podłączyłem przez adapter USB)
Karta była ze starego aparatu, po ponownym włożeniu do starego występuje błąd karty "error card" ;//
Co się dzieje.??
POMÓŻCIE
Strona 1 z 1
Aparat cyfrowy Kodak C713. Problem z kartą SD ;/
Napisano 22 luty 2010 - 17:54
Nie zrąbała Ci się karta? Masz do niej adapter? Jeśli tak to sprawdź czy widzi ją komputer jako dysk zewnętrzny. Jeśli tak to przeleć ją jakimś programikiem w celu poszukania błędów. Proponuję sprawdzić ją jeszcze na jakimś innym aparacie.
Napisano 22 luty 2010 - 22:50
Komputer widzi normalnie, moge przenosić na niej pliki.
Przeskanowałem programem "Cardtest 1.2a" nie wykazał żadnych błędów...
nie mam pojęcia co może z nią być ;//
Przeskanowałem programem "Cardtest 1.2a" nie wykazał żadnych błędów...
nie mam pojęcia co może z nią być ;//
Napisano 23 luty 2010 - 11:36
Jak masz możliwość to włóż inną kartę do aparatu, SD są tanimi kartami, w telefonach masz najczęściej microSD i często dają przejściówkę na SD, lub tak jak pisałem włóż do trzeciego aparatu ;-)
Napisano 23 luty 2010 - 15:27
Karta działała w poprzednim aparacie.
Przełożyłem ją do tego KODAKA sformatowałem z 4 razy w tym aparacie, stwierdziłem że coś nie tak z kartą i włożyłem ją spowrotem do starego aparatu, a na starym aparacie wyskoczyło "card error"
Skanowałem programem w celu poszukiwania błędów na karcie i też nic nie wykazało.
Miałem karte MiniSD z telefonu, włożyłem ją też do aparatu (za pomocą adaptera z miniSD na SD) i to samo, i też po włożeniu tej karty do starego aparatu "card error" ;
Przełożyłem ją do tego KODAKA sformatowałem z 4 razy w tym aparacie, stwierdziłem że coś nie tak z kartą i włożyłem ją spowrotem do starego aparatu, a na starym aparacie wyskoczyło "card error"
Skanowałem programem w celu poszukiwania błędów na karcie i też nic nie wykazało.
Miałem karte MiniSD z telefonu, włożyłem ją też do aparatu (za pomocą adaptera z miniSD na SD) i to samo, i też po włożeniu tej karty do starego aparatu "card error" ;
Strona 1 z 1

Pomoc