Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
akumulatorki
Napisano 25 styczeń 2010 - 23:47
Napisano 26 styczeń 2010 - 06:53
Pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 26 styczeń 2010 - 07:25
Napisano 29 styczeń 2010 - 10:36
barman_pl napisał:
Pozdr.
Zgadza się eneloopy praktycznie nie rozładowują sie samoczynnie leżąc np. w pudelku. Po roku leżenia powinny mieć ciągle bodajże 80% energii.
Powinny one wytrzymać około 1500 cykli ładowań, co, jak podkreśla producent, znacznie przewyższa możliwości produktów konkurencji - nie wiecie jak to z tym jest? Jeszcze tyle razy nie udało mi się ich ładować
Napisano 29 styczeń 2010 - 10:42
consuela napisał:
W specyfikacji czytałem, że około 1000 cykli... Ale mniejsza z tym - fakt jest taki, że w aku GP 1800 mAh po około 500 cyklach wchodziło tylko 600mAh... Czyli można powiedzieć, że po 500 cyklach te aku już można było spokojnie wyrzucić do kosza. Wiadomo, że z każdym ładowaniem w dany akumulator wchodzi mniej, lecz ja jeszcze nie zdążyłem zauważyć jak to wygląda z eneloopami
Pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 01 luty 2010 - 09:52
Kiedyś używałam ich do cyfrowego kompaktu, a teraz do lampki.
fajne jest w nich to, że sie nie rozładowuja predko, można trzaskac flashem kilkaset razy a one wciąż działają.
Napisano 24 maj 2010 - 18:32
mam pytanie odnośnie właśnie sanyo eneloop'ów
gdyż mam zamiar za niedługo kupić lampę i wyczyścić się doszczętnie z kasy, co za tym idzie, nie będzie mnie stać na ładowarkę do akumulatorków (do lampy dokładane są właśnie te "baterie") i tutaj moje pytanie, czy ładowarką, na której jest napisane bodajże "360mA" oraz "550mA" (wybaczcie za niedokładne dane, ale jak na razie ładowarka wyjechała i nie mam do niej dostępu) mogę naładować właśnie te eneloopy ( http://www.allegro.p...em1036650737_4_ ... p_box.html )
(ładowarka jest Ni-MH)
wiem, że pytanie może wydać się Wam idiotyczne, ale po prostu nie jestem w temacie co do takich akumulatorków
z góry dzięki za odpowiedź
Napisano 26 maj 2010 - 08:47
Napisano 26 maj 2010 - 12:46
z tego łatwo obliczyć, jak długo powinienem ładować w swojej ładowarce (mimo, iż nie jest oryginalna, jest sprawdzona :ok: (przez ~5 lat ładowałem nią aku. z mojego olympusa c-310) )
jeszcze raz dzięki (jak bym mógł, to dałbym pomógł)
edit:
z tego co udało mi się policzyć