Lustrzanka czy cyfrówka
Napisano 12 January 2010 - 22:26
Mam problem- nie wiem, czy na początek inwestować w lustro czy w Fujifilm s200 exr.
Pomożecie?
Napisano 12 January 2010 - 22:32
Polecam ten artykuł: http://www.accord-fo....php?artykul=49
Prawdopodobnie już mnie nie zobaczysz na tym forum, jeśli masz do mnie interes, wyżej masz namiary.
forum fotograficzne
Napisano 12 January 2010 - 22:35
edit: ktoś mnie ubiegł ;-)
Napisano 12 January 2010 - 22:55
Ja ujmę to w ten sposób. Jak dla lansu to lustrzankę, a żeby się szybko zniechęcić i zająć kosmetykami to kompakt.
Napisano 12 January 2010 - 22:57
Prawdopodobnie już mnie nie zobaczysz na tym forum, jeśli masz do mnie interes, wyżej masz namiary.
forum fotograficzne
Napisano 12 January 2010 - 23:02
Napisano 12 January 2010 - 23:21
hmm, a mi się wydawało, że lustrzanki to też cyfrówki, chyba, że chodzi ci o analogową lustrzankę
Forum fotograficzne
Licence to Interpret
Starring: The Viola Player - agent 000, or even less...
"My name is Player, Viola Player"
Napisano 13 January 2010 - 00:19
Pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 13 January 2010 - 13:50
Używana lustrzanka (np. Canon 10D, którego z pełną odpowiedzialnością polecam) z obiektywem KIT zmieści się w 1 kzł.
Napisano 13 January 2010 - 14:36
Napisano 15 January 2010 - 12:43
A w skrócie:
Wiem, o co chodzi w najdłuższym z postów.
popełniłam błąd w zadaniu pytania oraz poprawiłam się i wzięłam za lekturę!
Oprócz tego...
Nadal moja sytuacja jest niejasna.
Zastanawiam się nadal nad Fujifilm, ale ceny d60 na allegro kuszą mnie jak mało kiedy.
Stary zenit-oczywiście, lecz nie mam starszych przodków, a kliszomanii mnie nie kusi- choć na początek na pewno byłaby dobrym startem.
Co do mojej przyszłości z fotografią- nie wiem, naprawdę nie wiem.
Zawsze marzyłam o takim "cudzie", który wrzucę do plecaka i pójdę w teren z częściami krzaków we włosach, by zrobić niepowtarzalne zdjęcia zaskrońcom.
Pytanie następne: Co sądzicie Państwo o d60?
Ma wiele obiektywów do rozbudowy, bardzo przystępną cenę,intuicyjne rozmieszczenie przycisków...
Z drugiej strony Fujifilm to jedne z najlepszych obiektywów,
ale szumy nawet s200 mogą się tylko ukłonić nisko przed nikonem
i tak, zdaję sobie sprawę, że optyki nie przeskoczę.
Napisano 15 January 2010 - 14:00
Co do Zenita to osobiście nie polecam. Ostatnio go specjalnie potrzymalem w rękach i stwierdzam, że gdyby to miał być jedyny aparat na świecie, to zdecydowanie nie robiłbym zdjeć wcale.
Nie znam się fuji, ale nikon to napewno dobru wybór. A czy D60??? Nie jest to może najlepsze lustro ale od każdego kompakta lepsze. Lepiej kupić tanie lusto za 1500pln i cieszyć się robienim ładnych zdjęć, niż kupic kompakta za 2000pln a nastepnie kupić lustro za 3000pln, jak ja to zrobiłem (ale nie żałuję bo teraz mam dwa aparaty). D60 na początek będzie dobrym wyborem. Przecież te aparaty tez znajdują nabywców, więc nie moga byc złe. Nikkor to też dobre obiektywy, a jak za drogie to zawsze sostaja manualne stałki z gwintem i przejścówka nikonowska do tego i też banglać będzie.
Napisano 16 January 2010 - 23:24
Napisano 17 January 2010 - 04:14
bax1118 napisał:
W życiu... Miałem małpę tylko dlatego że nie było mnie stać na lusterko ;-)... I nie wyobrażam sobie zastanawiania się mając kasę - czy lustro czy małpa... ;-)
bax1118 napisał:
Dokłdnie :ok:
Pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony