Nikon D5000 Awaria

- Papla
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPort Royal
-
SprzętN i K o N
Napisano 28 listopad 2009 - 19:56
hej
dziś sprawdziłem czy mój Nikon D5000 ma tą awarie słabszą część czy coś i wyskoczyło że mam osłabiony model może ktoś coś wie więcej o problemie ile trwa naprawa itp.
dopiero co zakupiłem pierwsze lustro już coś nie tak.. :-( ciężko zarobione pieniądze poszły w błoto ?
dzięki z góry za jakieś info
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaKutno
Napisano 28 listopad 2009 - 20:52
jeżeli masz problem z zasilaniem wpisany nr seryjny na stronie i ci wyskoczyło że objęty aparat wadą .... wysyłasz do Nikon Service Poland . W ciągu 2 tyg masz sprzęt sprawdzony a usterkę usuniętą

Wysyłka przez punkt gdzie kupiłeś
0

- Papla
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPort Royal
-
SprzętN i K o N
Napisano 28 listopad 2009 - 22:05
jak bym wiedział o tej usterce to bym nie kupił Nikona!
serwis to "Bagno" jak tu się nie wkurzyć Nikon podobno dobry BUBEL!
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaZ-ść
-
SprzętCanon
Napisano 29 listopad 2009 - 08:28
Gdzie go kupowałeś?Przecież wszystkie sklepy miały wyłowić wadliwe egzemplarze i nie sprzedawać wadliwych. :-/ Chyba że kupiłeś go zanim odkryto tę wadę i nadano rozgłos tej sprawie.
0

- Papla
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPort Royal
-
SprzętN i K o N
Napisano 29 listopad 2009 - 08:34
kupiłem go jakieś 7 dni temu przez allegro (sklep internetowy sprzedawaj ą dużo aparatów etc. same pozytywy mają)
:-(
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaZ-ść
-
SprzętCanon
Napisano 29 listopad 2009 - 09:02
Kiedyś interesowałem się kupnem wspomnianego nikona. Na allegro wszystkie sklepy oferujące go dawały gwarancję ,że jest wolny od wady.Dziwne że ten sklep nie umieścił takiej informacji.Druga sprawa nikon już od dawna wypuszcza z fabryk wolne od wady egzemplarze ,czyli ten musiał być mocno stary.
0

- Papla
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPort Royal
-
SprzętN i K o N
Napisano 29 listopad 2009 - 09:16
to miałem pecha...
a przy zakupie zapomniałem o tej wadzie wyleciała mi z głowy ;/
0

- Większy debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaWrocław
-
SprzętN D700
Napisano 23 grudzień 2009 - 10:49
Co to za wada i na czym polega? Jak jej szukać przy kupnie?
Temat "stary", ale czy teraz kupując w oryginalnym sklepie Nikona już nie powinno być z tym problemów?
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaKutno
Napisano 23 grudzień 2009 - 11:03
Nie:)
0

- Większy debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaWrocław
-
SprzętN D700
Napisano 23 grudzień 2009 - 22:00
Na przyszłość zamieszczam link gdzie można dowiedzieć o co chodzi z awaria i sprawdzić swojego Nikona:
http://nikoneurope-p...sthelp.com/app/ ... _id/127724
0