Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Wybór obiektywu Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II
Napisano 19 październik 2009 - 19:50
Od pewnego czasu postanowiłem że zajmę się fotografią
Aparat - zdecydowałem się na zakup canona 500d , ale moim problem jest OBIEKTYW.
Obiektyw Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II - Canon (750zł) (na taki się zdecydowałem)
Bardzo by mnie interesowała fotografia nocna oraz makro tylko nie bardzo wiem czy to można połączyć jednym obiektywem.
A więc moje pytanie brzmi co sądzicie o tym obiektywie i czy nadaje się zarówno do fotografii nocnej jak i do makro
Z góry dzięki za odpowiedź
Napisano 19 październik 2009 - 22:16
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 24 październik 2009 - 20:56
Napisano 24 październik 2009 - 21:39
Niuniek napisał:
Obiektyw Tamron 18-200mm f/3.5-6.3 XR Di II
Napisano 24 październik 2009 - 22:06
Niuniek napisał:
Od pewnego czasu postanowiłem że zajmę się fotografią
To tak jak i ja ! :-)
Pierdyknąłem swego czasu pięścią w stół wrzeszcząc - Co jest, q...a ! Znów zupa przesolona ! Postanowione ! Albo zaraz kogoś ubiję, albo zajmę się fotografią !!
Niuniek napisał:
Bardzo by mnie interesowała fotografia nocna oraz makro tylko nie bardzo wiem czy to można połączyć jednym obiektywem.
A więc moje pytanie brzmi co sądzicie o tym obiektywie i czy nadaje się zarówno do fotografii nocnej jak i do makro
Jeśli jest w kolorze czarnym, do fotografii nocnej nada się znakomicie.
Do dziennej, to raczej lepsze te białe.
Do makro też się nada, pewnie będzie problem z wyostrzeniem, ale zawsze można mocniej pokręcić pierścieniem.
;-)
Oczywiście, nic o tym nie wiedząc.
Napisano 25 październik 2009 - 09:35
Napisano 27 październik 2009 - 11:17
niechciałem żeby mój post zabrzmiał jak bym chciał się odrazu, czy kiedykolwiek zajmować profesjonalnie fotografią, chodziło mi tylko o to czy ten obiektyw nadaje się do czegoś takiego. I chyba troche zabardzo namieszałem więc z góry sorry.
Napisano 28 październik 2009 - 20:57