Witam.
Mam problem z synchronizacją dźwięku i obrazu w filmach nagrywanych aparatem Kodak EasyShare Z980. Problem dotyczy tylko filmów nagrywanych w najwyższej jakości czyli w tym przypadku HD 720 i jest on widoczny już przy ok 3 minutowym nagraniu. Utrata synchronizacji jest progresywna więc im dalej tym obraz bardziej wyprzedza dźwięk. Próbowałem zmieniać karty SD (Kingston 2GB SD, Kingston 4GB SDHC Class 4, A-data Turbo 8gb Class6) i we wszystkich przypadkach to samo. W niższych rozdzielczościach jest zachowana synchronizacja. Czy ktoś z Was ma ten aparat i czy u niego też występuje ten problem?? Chciałbym wiedzieć czy to problem do serwisu czy ten model tak ma.
Tak na marginesie dodam jeszcze, że serwis techniczny Kodaka - w wydaniu Polskim - to porażka. Korespondowałem z nimi przez ok 2 miesiące wymieniając serię maili aby kilkakrotnie otrzymywać porady podane we wcześniejszych mailach gdzie odpisałem już im, że się nie sprawdziły (chyba dwukrotnie pisali żebym zainstalował sobie QuickTime a pisałem że problem występuje zarówno na aparacie jak i każdym kompie z najnowszym QuickTime). Poza tym co to za dział techniczny który nie potrafi otworzyć przesłanego materiału wideo (swoją drogą raz kazali mi przesłać 250 MB plik pocztą w jednym kawałku;) jak im to podzieliłem na części po 15 MB bo inaczej się nie dało to napisali że ich system nie jest w stanie otworzyć tak dużych plików).
Tak więc czy jest jakiś użytkownik tego aparaciku? Poza tym felerem aparat nie jest zły. (Problem synchronizacji po małej obróbce na kompie znika ale jednak trochę czasu trzeba poświęcić)
Strona 1 z 1

Pomoc