Fotografowanie bizuterii aparat do 1000 PLN.
Napisano 06 September 2009 - 22:46
to mój pierwszy post i od razu w tym miejscu chciałbym wyrazić podziw dla osób specjalistów w dziedzinie fotografii i dzielących się swoja wiedzą na forum.
NIe obedzie się również o zapytanie pomocy i z mojej strony ;-) otóż fotografuję bizuterię srebrną i złotą, posiadam namiot bezcieniowy oraz dwie boczne lampy + do tego akrylowe podstawki(czarne) jako podkład pod biżuterię, jak również fotografuję ją na dłoni również w owym namiocie.
Proszę pomóżcie jaki aparacik mam kupić tak do 1000 PLN aby ze zdjęć biżuterii wycisnąć najmniejsze szczególiki i wyglądały przy tym bardzo profesjonalnie. Dodam iż obecni pstykałem SONY DSC W55, wiem że go wyśmiejecie ale całkiem dobre wychodziły :-)
Proszę pomóżcie i coś podpowiedzcie.
Z poważaniem Tomek
Napisano 07 September 2009 - 09:12
Napisano 07 September 2009 - 13:20
Preskaler napisał:
Dzięki za podpowiedź, tak statywik juz jest, tylko aparatu poszukiwania w trakcie
Pozdrawiam i jeszzce raz dzięki bardzo.
Może ktoś jeszcze ma jakies podpowiedzi, bede bardzo wdzięczny.
Napisano 07 September 2009 - 19:29
Pozdrawiam
Napisano 09 September 2009 - 00:09
Preskaler podał całkiem dobre rozwiązanie ;-)
jeśli lustro to stałka 50mm 1:1.8 i pierścienie + ten canon 10D lub z rodziny 300D, 350D?... ale to już niech piszą ludzie bardziej w temacie ;-)
pozdrawiam
Napisano 09 September 2009 - 16:07
czy dobrze to wszystko rozumiem???
Ile to orientacyjnie może mnie kosztować??? może znacie jakieś oferty..?
Pozdrawiam serdecznie
Napisano 09 September 2009 - 16:32
Napisano 09 September 2009 - 22:19
ogólnie to moim sony wychodzą foty całkiem niezłe chociaż przedmiot nie jest cały wyostrzony w duzym przybliżeniu...
sam już nie wiem i być tu mądry :-/
Napisano 10 September 2009 - 11:26
Napisano 12 September 2009 - 12:27
Napisano 07 April 2010 - 15:23
Pozdrawiam
Napisano 07 April 2010 - 16:24
Powtarzam się ale pytasz o to samo. No może jeszcze kupić by można było jakieś książki do nauki fotografowania? O programach graficznych nie wspominam bo to oddzielny problem.
Napisano 08 April 2010 - 15:32
Preskaler napisał:
Powtarzam się ale pytasz o to samo. No może jeszcze kupić by można było jakieś książki do nauki fotografowania? O programach graficznych nie wspominam bo to oddzielny problem.
Dziękuje Ci bardzo za podpowiedź, czyli troche to ograniczy mój wydatek bo z tego co widze to Helios na allegro to ok 60 zł,aparat 600 zł(Canon 10D) namiot bezcieniowy z pełnym oswietleniem i statyw już mam. Nie wiem jeszcze jakie pierścienie do tego, bizuteria to są bransoletki fotografowane na dłoni lub poprostu leżac na tacce.
Jesli uważasz ze w zupełności to wystarcza to proszę napisz mi jakis przykładowy numer aukcji, głownie jakiegoś Heliosa i pierścieni do tego Canona 10D. Tak na marginesie to juz sie zastanawiałem czy nie wziasc jakies Sony alfa za jakies 1600 zł nowki, ale pewnie nie nadawała by sie do tych zdjec, ale za to po imprezach bym mogł z nią pobiegać.
Sorki za taka lekture i poraz kolejny proszę o radę
Pozdrawiam