sony a330 czy a350 ?

- Nijaki
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPoznań
Napisano 16 lipiec 2009 - 11:13
Witam.Używałem lustrzanki cyfrowej olympus e410 ale chcialbym sie teraz przesiasc na cos bardziej profesjonalnego.Ktory byscie proponowali a330 czy a350 ??? Fotografuje ludzi krajobrazy oraz czesto makro.Najwazniejsze zeby był wygodny oraz zeby jakosc zdjec byla zadawalajaca.Z gory dziekuje za pomoc.
0

- Stały bywalec
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPodbeskidzie
Napisano 16 lipiec 2009 - 13:54
moje zdanie jest takie A300 !! dlaczego ?? a dlatego :
modele różnią się tylko od siebie ilością pikseli , przy czym matryca w A350 jest takiej samej wielkości co w a300 a ma więcej upchanych pikseli co powoduje większe szumy . a i jeszcze jedna rzecz a350 jest droższa od a300 , lepiej ta różnice przeznaczyć na lepsze szkło
Pozdrawiam
0

- Nijaki
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPoznań
Napisano 16 lipiec 2009 - 14:03
dzięki i mam jedno pytanie.Jak z jakoscia zdjec w 330 ?
0

- Debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
Lokalizacjawoj. mazowieckie
Napisano 16 lipiec 2009 - 16:06
Za to a350 jak wiesz ma lepsze jakościowo rawy.
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaZ-ść
-
SprzętCanon
Napisano 16 lipiec 2009 - 17:27
A moje zdanie jest takie: lepiej A350 z powodu lepszej jakości zdjęć.Absolutną bzdurą jest twierdzenie że w obu aparatach jest porównywalna rozdzielczość.Ci którzy tak twierdzą opierają się wyłącznie na teście przeprowadzonym przez optyczne.pl. Był to chyba najbardziej kontrowersyjny test w ich historii. Poczytajcie sobie 127 komentarzy odnośnie tego testu .Fachowo jest tam opisane że nie można porównywać rozdzielczości (które wychodzą takie same) przy matrycach o takiej różnicy pikseli. Zdjęcie z 14,2Mpx można w łatwiejszy sposób i z lepszym skutkiem poddać obróbce. Wyostrzenie takiego zdjęcia daje bardziej naturalne i lepsze efekty niż przy matrycy 10Mpx. Szumy są stwierdzone i niepodważalne, ale na ISO powyżej 400.Polecam test z fotopolis. McEnter -zgadza się ma jakościowo lepsze RAWy, co wynika z rankingu z ze stronki jaką kiedyś zapodałem. Ciekawostką jest że według optyczne.pl test rozdzielczości jest robiony właśnie na RAWach i według nich jest taki sam jak we wszystkich A100 do A350. :*
0

- Nijaki
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaPoznań
Napisano 16 lipiec 2009 - 18:49
ok.A co byście wybrali a350 czy olympusa e620 ???
0

- Debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaZagłębie Dąbowskie
Napisano 16 lipiec 2009 - 18:51
Mogway - przecież z kitowym obiektywem w pełnej rozdzielczości a350 to pewnego rodzaju mydło. By wykorzystać możliwości efektywnej rejestracji tylu punktów na tej matrycy trzeba wysokiej jakości szkła carl zeiss.
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaZ-ść
-
SprzętCanon
Napisano 16 lipiec 2009 - 19:00
Moje motto to: kit przy alfie jest do kitu , ja używam miedzy innymi (też obiektywu z kitu)sony 16-105mm i jestem z niego bardzo zadowolony. Możesz zobaczyć cropy z tego zestawu w moim poście w makro
http://www.forumphot...opic.php?t=6178

Te cyferki w rogach "30"i "24" to miejsca w rankingu, wartości niby przybliżone ale oddalają oba te aparaty o 6pozycji
0
Nie wiesz jaki kupić aparat, lustrzankę, sprzęt fotograficzny, aparat na komunię czy na gwiazdkę? Dyskutujemy i pomagamy w wyborze, opisujemy aparaty cyfrowe, lustrzanki i kompakty, nowoczesne i kolekcjonerskie. I to nie tylko tak popularnych firm, jak Canon, Nikon, Pentax, Sony czy Panasonic
W dziale giełda fotograficzna znajdziesz oferty kupna i sprzedaży sprzętu fotograficznego, wystartowania w konkursie fotograficznym. Fotograficzne forum dyskusyjne to miejsce dla wszystkich wielbicieli fotografii