1. Gdzie lepiej kupić lustrzankę - w sklepie fotograficznym, czy w sklepie typu Med** Mar** lub Satu** ??
2. W czym lustrzanka jest lepsza, a w czym gorsza od normalnego aparatu kompaktowego takiego jak Lumix LZ7 ??
3. Na sam aparat planuję przeznaczyć nie więcej niż 1800zł. Co mogę za to kupić i czy nie lepiej zaoszczędzić więcej i kupić coś lepszego ??
4. Którą firmę wybrać ?? Post napisałem akurat w "Sony" bo jest to chyba najpopularniejsza firma spośród produkujących lustrzanki (przynajmniej mnie się tak wydaje). Jeżeli jest to Sony to który model z serii alfa byście polecili ??
5. Po co do lustrzanki dokupuje się dodatkowe obiektywy, do czego one służą i czym się różnią ??
6. I jeszcze jedna nurtująca mnie kwestia: w lustrzance, która nie ma nakręconego dodatkowego obiektywu, ten wbudowany obiektyw dość znacznie wysuwa się przy dużym zoom'ie. Co się stanie jeżeli zamontujemy dodatkowy obiektyw i będziemy chcieli zrobić zbliżenie? Przecież ten wbudowany obiektyw podczas wysuwania, będzie napierał na ten nakręcony. Jak to jest rozwiązane ??
Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam...

Pomoc