Foto by Baśka & Kodak ES C913 ;] - Pozostałe zdjęcia - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Babeczka  : (25 maj 2012 - 15:13) p[oka
Barrtek  : (25 maj 2012 - 14:42) Moje zdjęcie na Fejsbuniu Nikon Polska, co za emocje : |||
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:17) Pewnie siedzi w bajce o kapturku
misieqMP  : (25 maj 2012 - 13:09) A gdzie jest smok ?? W każdej bajce musi być smok ;)
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 13:06) dokładnie :P
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:04) Zzzzzzieeeew\
Luziq  : (25 maj 2012 - 12:44) Zejdźcie na ziemie fanboy'e Nikona
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:31) 90 to taki sprzęt, który chyba się nie zestarzeje :P
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) :D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) sam mam d90 + 18-105 VR
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:08) nie dziwie się przecież nikon to król aparatów ;D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 11:50) w 80% przyapdków lustro od 3000 wzwyż to nikon :>
wercio  : (25 maj 2012 - 11:27) Ludzie ciułają pieniądze na lustrzankę, potem chcą się utwierdzić, że dobrze wybrali, cała tajemnica tych postów. Zwykle taka osoba jest prawie zdecydowana, a szuka tylko potwierdzenia.
JaFi  : (25 maj 2012 - 11:25) takie wybory to pikuś w porównaniu: mam 300 zł więc jaki najlepszy aparat w tej kwocie... ;p nie lepiej wziąć kasę i iść do media gdzie chłopacy dobrze doradzą? pokarzą 2-3 aparaty i wybieraj co się podoba :D
nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
korkillus  : (24 maj 2012 - 20:18) pod komunię tylko Burzum ewentualnie Gorgodoth
Xander95  : (24 maj 2012 - 20:16) Witam. ;) Bardzo prosze o pomoc http://www.forumphot...200#entry266200
GreenEvil  : (24 maj 2012 - 19:30) kat lepszy :>
wercio  : (24 maj 2012 - 19:28) pod komunię to może coś z Behemota?
Mateusz1221  : (24 maj 2012 - 18:16) jaki podkład muzyczny pod komunie ? :P
Babeczka  : (24 maj 2012 - 16:14) paluszki bolą od braku szukania informacji...
wercio  : (24 maj 2012 - 16:04) Kiedy ludzie się nauczą, że teksty, że portal płaci za kopiowanie czegoś to hoax?
PawelR  : (24 maj 2012 - 15:15) Mialo byc FB (facebook) a nie GB
PawelR  : (24 maj 2012 - 15:15) gontar, wiem, ze wkleiles ten tekst przez pomylke, ale jednoczesnie chcialem powiedziec, ze ludzie prosza o takie rzeczy i jest to scam albo inny cholera wie co. GB nie placi za takie rzeczy. Chcesz pomoc - przekaz pieniadze na hospicjum czy cos.
gontar10  : (24 maj 2012 - 15:08) aiii. nie ten link. http://www.forumphot...356#entry266356 :=
Babeczka  : (24 maj 2012 - 13:48) to idzie w dwie strony a nie w jedną
Babeczka  : (24 maj 2012 - 13:48) moje wołania o modyfikacje, zmiany itp... utkneły.. to po co sie starac ;]
Rozszerz pole shoutboxa

Foto by Baśka & Kodak ES C913 ;]

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66
  • LokalizacjaStarachowice

Napisano 26 maj 2009 - 21:43

1. Dołączona grafika

2. Dołączona grafika

3. Dołączona grafika

4. Dołączona grafika

5. Dołączona grafika

Te zdjęcia są totalnie beznadziejne, do tego mam słaby aparat, ale tak namawiacie, to postanowiłam coś swojego pokazać. Phi. A co mi tam. Raz się żyje. :mrgreen: Pozdrawiam! :*
Człowiek z małą wiedzą i słabym sprzętem, ale z dużymi ambicjami... ;]
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Amon 

• Moderator
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 5319
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 27 maj 2009 - 05:51

Po 1 wyłącz ten datownik :mrgreen: Przez to aparat nie zrobi lepszego zdjęcia, a datę masz w pliku jpg w exifie.
Słabym aparatem się nie zasłaniaj, tylko ćwicz...
5 po retuszu mogłaby być fajna.
Dołączona grafika

"aparat nie ma znaczenia, każdym jestem w stanie zrobić złe zdjęcie"
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   krikus 

• Stały bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 617
  • Lokalizacja..

Napisano 27 maj 2009 - 11:24

Słabym aparatem też idzie robić ładne zdjęcia ;-)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 27 maj 2009 - 12:46

Wiem wiem. Wtedy to był 1szy dzień jak go dostałam i wg nie pomyślałam o tym, żeby wyłączyć datownik. A niebawem będę mieć Photoshopa i na pewno będę korzystać :) Dzieki, że w ogóle ktoś coś powiedział. :)

Jeszcze kilka mam:

Na zdjęciu Monika M. :*
6. Dołączona grafika

Widok z okna w kuchni :P - Wiem, że nie za ciekawy...
7. Dołączona grafika

8. Dołączona grafika

9. Dołączona grafika

10. Dołączona grafika

10 robione Olympusem mju 770SW brata, bo mój nie bardzo chciał złapać ostrość na kropelki :P
Pozdrawiam :*
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 29 maj 2009 - 19:30

Dobra dobra wiem, wiem - żal. Ale więcej nawet nie będę się fatygowała, żeby Wam pokazać coś, bo i tak nikt nawet tu nie zajrzy :) :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   ivertyk 

• Większy debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 224
  • LokalizacjaJaworzyna Śląska

Napisano 29 maj 2009 - 20:00

Spoko - Baśka ! :-)

Dopiero "raczkujesz", a już oczekujesz po sobie oznak fotograficznego geniuszu.

Sama widzisz, że to co jawi nam się jako coś fajnego, na fotce często gdzieś znika.
Ale oko z czasem się wyrabia...

Fotki są, jakie są, ale, z kolei, na części z nich użyłaś "mocnych punktów".
A to, dobrze Ci rokuje ! ;-)

Baw się fotografią, a lepsze foty przyjdą same !

Głowa do góry ! :-)
Każda ziemska istota, cokolwiek by czyniła odgrywa zawsze główną rolę w dziejach świata.
Oczywiście, nic o tym nie wiedząc.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 30 maj 2009 - 11:04

Ale ja nie szukam sobie żadnego geniuszu xD. Tylko właśnie chciałam, aby ktoś powiedział mi co robie źle itd... Dzieki, za odpowiedz ;) :*
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 07 czerwiec 2009 - 18:29

Musiałam to wstawić, bo jestem zaskoczona, ze mój aparat tak ładnie mi złapał ostrość :) :P

Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4241
  • LokalizacjaŚląsk
  • SprzętZenit TTL

Napisano 07 czerwiec 2009 - 18:30

no może ostrość ok, ale kadr mi nie pochodzi :)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 08 czerwiec 2009 - 16:53

haha tak wiem xD To był taki głupi pstryk ;) Nudziło mi się akurat. Wygrzewałam tyłek na słoneczku i się bawiłam aparatem :mrgreen: Hehe :) Ale ta ostrość na krzyżyku mnie po prostu.. ;o xD
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 30 lipiec 2009 - 11:50

Ahh. Musiałam Wam pokazać :] Miałam Okazję pobawić się Alfą 700 :)) I udało mi się zrobić Tooo: Mam jeszcze jakieś ale później przejrzę...

Dołączona grafika

I co sądzicie? :P
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Aań. 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 14
  • LokalizacjaBaranów.

Napisano 31 lipiec 2009 - 20:11

no właśnie, nie zasłaniaj się słabym aparatem, ja mam aparat za 300 zł a próbuję robić makro, więc wszystko jest możliwe, naprawdę. ; ) jak się przyłożę, to mi nawet nieźle idzie, to kwestia zapoznania się z aparatem!
co do Photoshopa, to najpierw trzeba zrobić dobre zdjęcie, a dopiero potem ewentualnie eksperymentować z nim.

wiesz co? radziłabym Ci pomyśleć nad tematyką zdjęcia. Mnie nie interesuje widok z okna na jakieś tam samochody. A jeżeli już znajdziesz temat, to pomyśl, jak go uchwycić.
nikt Cię nie zaskoczy, kiedy staniesz plecami do ściany.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Baśka 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 66

Napisano 01 sierpień 2009 - 14:47

Znalazłam temat. Samotny kłosek na tle polany i domku w oddali. W dodatku z zastosowaniem odpowiedniej wartości głębi ostrości oraz otwarcia migawki I to nie widok z okna a z tłu jest dom a nie żaden samochód ;) Po za tym uwierz, że moim aparatem baaaardzo ciężko jest zrobić coś dobrego :/ Staram się ale np z ostrością to bardzo ciężko u niego... ;/

Ale dzieki za krytyke ;]
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   wienczyslaw5 

• Grupa Moderatorzy
  • Postów 2703
  • LokalizacjaZabłudów
  • SprzętRevueflex AC 1 Olympus C 1400 XL

Napisano 01 sierpień 2009 - 15:52

Baśka napisał:

moim aparatem baaaardzo ciężko jest zrobić coś dobrego :/ Staram się ale np z ostrością to bardzo ciężko u niego... ;/
To wywal taki aparat na złom i za 50 zł kup Zenita ---- w Zenicie to Ty a nie aparat decydujesz o wszystkim --- o ostrości , o przysłonie , o czasie naświetlania , o głębi ostrości --- tyle , że to analog i nie masz podglądu --- ale cóż --- nie mozna mieć wszystkiego .
zatwardziały analogowiec --- oby Ci klisza pękła !
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2