FUJIFILM FINEPIX A203 - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Barrtek  : (25 maj 2012 - 14:42) Moje zdjęcie na Fejsbuniu Nikon Polska, co za emocje : |||
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:17) Pewnie siedzi w bajce o kapturku
misieqMP  : (25 maj 2012 - 13:09) A gdzie jest smok ?? W każdej bajce musi być smok ;)
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 13:06) dokładnie :P
Bucikowaty  : (25 maj 2012 - 13:04) Zzzzzzieeeew\
Luziq  : (25 maj 2012 - 12:44) Zejdźcie na ziemie fanboy'e Nikona
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:31) 90 to taki sprzęt, który chyba się nie zestarzeje :P
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) :D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 12:25) sam mam d90 + 18-105 VR
JaFi  : (25 maj 2012 - 12:08) nie dziwie się przecież nikon to król aparatów ;D
Mateusz1221  : (25 maj 2012 - 11:50) w 80% przyapdków lustro od 3000 wzwyż to nikon :>
wercio  : (25 maj 2012 - 11:27) Ludzie ciułają pieniądze na lustrzankę, potem chcą się utwierdzić, że dobrze wybrali, cała tajemnica tych postów. Zwykle taka osoba jest prawie zdecydowana, a szuka tylko potwierdzenia.
JaFi  : (25 maj 2012 - 11:25) takie wybory to pikuś w porównaniu: mam 300 zł więc jaki najlepszy aparat w tej kwocie... ;p nie lepiej wziąć kasę i iść do media gdzie chłopacy dobrze doradzą? pokarzą 2-3 aparaty i wybieraj co się podoba :D
nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
korkillus  : (24 maj 2012 - 20:18) pod komunię tylko Burzum ewentualnie Gorgodoth
Xander95  : (24 maj 2012 - 20:16) Witam. ;) Bardzo prosze o pomoc http://www.forumphot...200#entry266200
GreenEvil  : (24 maj 2012 - 19:30) kat lepszy :>
wercio  : (24 maj 2012 - 19:28) pod komunię to może coś z Behemota?
Mateusz1221  : (24 maj 2012 - 18:16) jaki podkład muzyczny pod komunie ? :P
Babeczka  : (24 maj 2012 - 16:14) paluszki bolą od braku szukania informacji...
wercio  : (24 maj 2012 - 16:04) Kiedy ludzie się nauczą, że teksty, że portal płaci za kopiowanie czegoś to hoax?
PawelR  : (24 maj 2012 - 15:15) Mialo byc FB (facebook) a nie GB
PawelR  : (24 maj 2012 - 15:15) gontar, wiem, ze wkleiles ten tekst przez pomylke, ale jednoczesnie chcialem powiedziec, ze ludzie prosza o takie rzeczy i jest to scam albo inny cholera wie co. GB nie placi za takie rzeczy. Chcesz pomoc - przekaz pieniadze na hospicjum czy cos.
gontar10  : (24 maj 2012 - 15:08) aiii. nie ten link. http://www.forumphot...356#entry266356 :=
Babeczka  : (24 maj 2012 - 13:48) to idzie w dwie strony a nie w jedną
Babeczka  : (24 maj 2012 - 13:48) moje wołania o modyfikacje, zmiany itp... utkneły.. to po co sie starac ;]
wercio  : (24 maj 2012 - 13:44) Lepiej dodać do rejestracji captchę niż banować
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

FUJIFILM FINEPIX A203

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Martinex 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 113
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 04 marzec 2009 - 19:35

Nie da się, mam tylko ISO100 :).
Czyli bez statywu albo niedo?wietlone zdjęcia albo rozmyte.
Dlatego tak pytam czy czasem nie mam trefnego modelu.
Bo niektórzy na pami?tkę pstrykaj? na ustawieniach automatycznych i jako? te zdjęcia im wychodz? :).
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Onori 

• Gaduła
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 581
  • LokalizacjaGehenna

Napisano 04 marzec 2009 - 20:26

Martinex napisał:

Nie da się, mam tylko ISO100 :).

Masz: 50, 100, 200, 400

Martinex napisał:

W innych warunkach trzeba grzebać w ustawieniach na?wietlania (skracaj?c czas)

Wydłużaj?c czas, je?li robisz w kiepskich warunkach.
Staraj się pokazać to czego bez ciebie, nikt by nie zobaczył - Robert Bresson

Wpadnij [you] - tutaj - tylko się podpisz.
Wspinaczka i wspinanie
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Preskaler 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 7051
  • LokalizacjaKrosno
  • SprzętC40D, P-six, Praktica PLC2, Zenit TTL, Start 66, Liubitiel 166B itd.

Napisano 05 marzec 2009 - 09:18

Czasami można kupić na giełdzie (All...o) aparat robi?cy fotki tylko bez możliwo?ci ich podgl?du (uszkodzony wy?wietlacz). Takie aparaty (czasem nawet bardzo dobrej marki) s? sprzedawane za cenę ok. 50 zł. Można sobie dorobić celownik (lunetkę) i całkiem dobre fotki nim robić. Trzeba wybrać ten z możliwie duż? jasno?ci? obiektywu i z wysokimi ISO!
http://www.allegro.p...em573692445_son ... 5_bcm.html
http://www.allegro.p...em569699613_lad ... rawdz.html
http://www.allegro.p...em571120845_can ... delko.html

http://www.allegro.p...em569423337_pen ... warto.html
http://www.allegro.p...em562404564_apa ... ixels.html
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   krikus 

• Stały bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 617
  • Lokalizacja..

Napisano 05 marzec 2009 - 10:03

Preskaler napisał:

Można sobie dorobić celownik (lunetkę) i całkiem dobre fotki nim robić.
To się mija z celem, nijaki komfort fotografowania. Zakup takich aparatów ma sens jedynie wtedy gdy się znasz na ich naprawie, jestes serwisantem i potrzebujesz konkretnych czę?ci.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Martinex 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 113
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 lipiec 2009 - 11:59

Onori napisał:

mam tylko i wyłącznie ISO100, luknij jakieś techniczne info na necie do tego modelu.

Onori napisał:

Wydłużając czas, jeśli robisz w kiepskich warunkach

Sam sie wydłuża, gdy jest przy ciemno. Tu prawie wszystko mam na automacie. Gdy z kolei długi czas (1/2 sekundy) to statyw potrzebny, którego nie mam. Które i tak nie kupię, bo w ogóle wstydzę się z tym aparatem pokazywać publicznie :P:P.

PS: aparat w miedzy czasie zaliczył awarię i nie działał w połowie przycisk migawki, na razie działa :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   EsaQed 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4043
  • LokalizacjaJasło

Napisano 01 lipiec 2009 - 13:39

Martinex napisał:

wstydzę się z tym aparatem pokazywać publicznie

co Ty piszesz ;-) powinieneś być dumny, że potrafisz robić takie fotki, jakich inni z Twojego otoczenia nie potrafią ;-) a nie zaraz się wstydzi xD, ja już nie raz sie kładłem na podwórku przy rodzince i sąsiadach i jakoś żyje ;-), Peterson nawet opowiadał w swojej książce, jak to leżał na ulicy i focił kota, a dwoje starszych ludzi siedziało na balkonie i na niego gapiło xD nie ma się czego wstydzić; taka dygresja xD
Fotograf jest jak roślina - ciągle walczy o światło...
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Martinex 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 113
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 lipiec 2009 - 13:47

Wygląd jak dzieciak z bateryjką :P.
Z czymś lepszym poważniej się wygląda.
Raz dla jaj poszedłem do programu Hit Generator na zastępctwo za jednego fotografa. Oprócz mnie jeszcze było dwóch fotografów.
Hehe co jedna osoba to inny sprzęt. Jedna fotografka miała naprawdę długi obiektyw (20cm jak nic), zaś inny kolega miał nie miał jakiegoś wypas, ale już normalnie wyglądał.
Ja tą stawkę zamknąłem swoim kompaktem :). Ponadto nie miałem akredytacji to nie tylko kompakt mnie hamował, ale i ekipa filmowa :P.
Mogło być zdecydowanie lepiej, a tak to wyglądałem jak cywil. Sam jestem osobą nieśmiałą i jestem przewrażliwiony na punkcie jak wyglądam :P.

Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Martinex 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 113
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 lipiec 2009 - 11:59

Onori napisał:

mam tylko i wyłącznie ISO100, luknij jakieś techniczne info na necie do tego modelu.

Onori napisał:

Wydłużając czas, jeśli robisz w kiepskich warunkach

Sam sie wydłuża, gdy jest przy ciemno. Tu prawie wszystko mam na automacie. Gdy z kolei długi czas (1/2 sekundy) to statyw potrzebny, którego nie mam. Które i tak nie kupię, bo w ogóle wstydzę się z tym aparatem pokazywać publicznie :):P.

PS: aparat w miedzy czasie zaliczył awarię i nie działał w połowie przycisk migawki, na razie działa :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   EsaQed 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4043
  • LokalizacjaJasło

Napisano 01 lipiec 2009 - 13:39

Martinex napisał:

wstydzę się z tym aparatem pokazywać publicznie

co Ty piszesz ;-) powinieneś być dumny, że potrafisz robić takie fotki, jakich inni z Twojego otoczenia nie potrafią ;-) a nie zaraz się wstydzi xD, ja już nie raz sie kładłem na podwórku przy rodzince i sąsiadach i jakoś żyje ;-), Peterson nawet opowiadał w swojej książce, jak to leżał na ulicy i focił kota, a dwoje starszych ludzi siedziało na balkonie i na niego gapiło xD nie ma się czego wstydzić; taka dygresja xD
Fotograf jest jak roślina - ciągle walczy o światło...
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Martinex 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 113
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 01 lipiec 2009 - 13:47

Wygląd jak dzieciak z bateryjką :P.
Z czymś lepszym poważniej się wygląda.
Raz dla jaj poszedłem do programu Hit Generator na zastępctwo za jednego fotografa. Oprócz mnie jeszcze było dwóch fotografów.
Hehe co jedna osoba to inny sprzęt. Jedna fotografka miała naprawdę długi obiektyw (20cm jak nic), zaś inny kolega miał nie miał jakiegoś wypas, ale już normalnie wyglądał.
Ja tą stawkę zamknąłem swoim kompaktem :). Ponadto nie miałem akredytacji to nie tylko kompakt mnie hamował, ale i ekipa filmowa :).
Mogło być zdecydowanie lepiej, a tak to wyglądałem jak cywil. Sam jestem osobą nieśmiałą i jestem przewrażliwiony na punkcie jak wyglądam :P.

Dołączona grafika
Dołączona grafika Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1