Czy aparaty cyfroze wyparły już całkowicie analogowe?
Jak można zauważyć i z pewno?ci? każdy to widzi, doba fotografi cyfrowej przyszła do nas dzięki naszemu entuzjazmowi i dzięki naszemu lenistwu. Dlaczego lenistwu? Ponieważ fotografia cyfrowa jest zupełnie prostsza i łatwiejsza od "staro?wieckiej" analogowej.
Teraz dosłownie każdy potrafi obsługiwać aparat i nie przychodzi to z trudno?ci?. Każdy człowiek wie jak pstrykn?ć zdjęcie. ale... czy nie ciekawiej jest użyć trochę wysiłku do stworzenia zdjęcia?
Ja ostatnio byłem zmuszony korzystać z aparatu typu: Zenit. Szczerze powiedziawszy bardzo podobała mi się ta zabawa. Bo to była zabawa. Zamiast użyć funkcji "zoom" musiałem podej?ć b?dĽ oddalić się, ponieważ mam w tym sprzęcie obiektyw stało ogniskowy. Fotorgafowałem postaci, obiektywem standardowym. Do budynków używałem już szerokok?tnego obiektywu. Chętnie zakupiłbym sobie inne rodzaje, jednak póki co mnie nie stać i muszę poczekać :roll:
Ale wracaj?c do tematu, chciałbym nawoływać do wspierania "staro?wieckiej" już metody robienia zdjęć. Mozna się przy tym naprawdę dobrze bawić. Minusem jest płacenie za wywoływanie zdjęć. Mimo wszystko polecam.
A czy fotografia cyfrowa daje tyle frajdy i rado?ci?;> tego nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć. Wiem że teraz robi się zdjęcia automatycznie, odruchowo i bezuczuciowo.
Jednak cyfrowa daje dużo więcej możliwo?ci.
Chciałbym poznać wasze zdanie na ten temat.

Pomoc