Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
- (4 stron)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Jaka najtańsza lustrzanka ?
Napisano 16 luty 2009 - 21:20
No więc chcę sobie kupić lustrzankę. Nie do końca wiem czym się różni od zwykłej cyfrówki no ale dobra, jak już kupię to się przekonam.
I teraz tak...chcę kupić możliwie najtańsz? lustrzankę. Mam dopiero 15 lat i niewielkie wymagania, fotografi? zajmuję się oczywi?cie tylko amatorsko. Lustrzanka jak? chcę kupić ma być możliwie jak najbardziej najtańsza chociaż nie jaka? taka co zaraz się popsuje tylko hm.. taka przeciętna,?rednia, ale zależy mi na tym żeby była tania. No i wiem, że to najmniej ważne, ale też żeby w miarę ładna była...
To mam nadzieję, że kto? poleci mi jakie? tanie modele.
EDIT: Przypomniało mi się, że kompakty i hybrydy s? podobno tańsze. I czy to prawda ? I czym się różni? od lustrzanek ?
Napisano 16 luty 2009 - 21:25
madallenka napisał:
.
rozwalła? mnie..
ostatnio jest moda na fotografie, a ty wydasz kase na porzadny sprzet, na ktorym bedziesz cykala zdjecia na 'auto' i bedziesz sie zastanawiala czemu tak samo zle wychodza jak na 'zwyklym cyfrzaku'
skoro nie chcesz zwyklej cyfry to moze analog? ;> lustro tez moze byc cyfrowe.
poczytaj ksi?żki, kup zaawansowany kompakt i bedziesz miala to co chcesz. chociaz. a wiem, ty nawet nie wiesz czego chcesz, chcesz kupic lustro chociaz nie wiesz czym sie rozni od kompaktow
i chcesz zeby byla ladna, padlam :shock:
nie kupuj. pieniadze w bloto w twoim przypadku.
Napisano 16 luty 2009 - 21:34
bakusiowa napisał:
bakusiowa napisał:
Podpisuję się pod tymi słowami wszystkimi kończynami jakimi dysponuję ;-)
Pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 16 luty 2009 - 21:38
anyway. od lustrzanek różni? się tym że
1. nie maj? lustra
2. nie posiadaj? wymiennej optyki (wyj?tek to lumix g1)
3.zazwyczaj maj? mniejsz? matrycę (wyj?tek który znam i pamiętam na chwilę obecn? to sigma dp1)
to s? główne cechy, póĽniej by trzeba wypisywać takie gdzie to pojawia się duuuuuuuużo wyj?tków
Napisano 16 luty 2009 - 21:40
A fotografi? zajmuję się już 2 lata tylko, że aparat który posiadam (Samsung S630) jest kiepski. Ostro?ć zdjęć i inne sprawy beznadziejne, a ustawienia mało pomogły. A do tego aparat ma już swoje lata i jak go naładuję to zrobi najwyżej 30 zdjęć i pada ;/ . Tak więc pilnie potrzebuję nowego aparatu i chciałabym lustrzankę lub kompakt tylko nie wiem za bardzo czym te dwa się różni?...
Napisano 16 luty 2009 - 21:42
Wpadnij [you] - tutaj - tylko się podpisz.
Wspinaczka i wspinanie
Napisano 16 luty 2009 - 21:47
http://www.allegro.p...em557283677_apa ... ancji.html
tańszy od lustra w funkcji tyle samo, matryca ccd, stosunkowo dobry obiektyw fujikona.
madallenka napisał:
masz 15lat wiec jeszcze mam szanse cie uswiadomic ze w dzisiejszym ?wiecie umiejętno?ć zaprezentowania sie jest bardzo ważna, wiec radze zacz?ć zwracać uwagę na to jak postrzegaj? Cie inni.
2lata, a pokaz moze co tam naprodukowała?? i wiesz może jaka jest zależno?ć między migawk? a przysłon? w aparatach, co oznacza wła?ciwie warto?ć przysłony, jakie ogniskowe sa ogniskowymi odpowiednimi na portret, i jeste? pewna że poradziłabys sobie z ustawianiem tych wszystkich parametrów?
bo ja po przeczytaniu pierwszego posta jestem pewna ze nie. i ze chcesz kupic lustrzankę 'bo tak' chociaż sama powiedzialas żenie wiesz kurna czym sie różni od kompaktu :roll:
Napisano 16 luty 2009 - 21:47
http://www.forumphot...659#entry182659
Napisano 16 luty 2009 - 21:49
w koncu nie ma nic lepszego od pentaxow nie? ^^ nie żebym faworyzowała swój system
http://www.e-cyfrowe...pentax-k-m-swar ... -9452.html
Napisano 16 luty 2009 - 21:50
Napisano 16 luty 2009 - 21:51
Napisano 16 luty 2009 - 21:57
Onori napisał:
Bez takich.
Czarna oczywi?cie.
Tylko po prostu chodziło mi o to, że jak ogl?dałam zdjęcia niektórych modeli to były takie hm.. wielkie i trochę ceglaste no i takiej bym nie chciała...
A tak wogóle to widzę, że raczej się pomocy nie doczekam no więc temat można zamkn?ć, skasować czy co?...
Napisano 16 luty 2009 - 21:58
najlepszy wybór jaki można 'popełnić' (w tym wypadku)
Napisano 16 luty 2009 - 21:58
Cytat
nie
wstyd by mi było z ni? wyj?ć do ludzi.....
madallenka, co masz na my?li pisz?c
madallenka napisał:
moim zdaniem aparaty to aparaty, nie dziel? się na ładne i brzydkie (wyj?tek powyżej :-P ), a raczej na małe, większe, bardziej i mniej poręczne-a to już zależy co kto lubi.
Hybryda najlepszy wybór my?lę-modelu ci nie podam, bo ?rednio w temacie sprzętów siedzę, ale z tego co się orientuję Fuji dobrze wypada.
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »