Mkkaczy, wiesz jak bardzo lubie Twoje zdjecia, ale dzisiaj nie podoba mi sie zadne :( Wydaje mi sie, ze powodem niepodobania sie mi tych zdjec jest zbyt duza GO i zbyt duzo szczegolow (kwiatki itp itd.)
Spoko, chociaż ostatnio widzę że nie trafiam w Twój gust. Jednak te akurat to bardziej środowiskowe, dlatego:
93 to krajobrazówka, więc i GO musi być większa
94. żeby pokazać taką grupę, to sam wiesz jak trzeba zamknąć tele. Inaczej jeden będzie ostry, a reszta do...
95. tu jakoś te szczegóły są bardziej rozmazane i dopełniają tylko letnim akcentem.
96. to akurat było robione z góry i w tym przypadku się z Tobą zgodzę, jeśli chodzi o niepotrzebne elementy.
Bridge of Rose będę ich szukał to kawałek za Kilkiee a jak nie spotkam to krajobrazy albo foki a jak i z tego nic nie wyjdzie to 100% deszcz spotkam ;)
Z Limerick sporo jeździłem z kolegą w tamtym roku, ale na Saltee Island i mam nadzieję że się tam razem spotkamy.
97. Poniższe zdjęcie jest nietrafione i jest to zdjęcie którego mi najbardziej szkodza ze wszystkich zdjęć przyrodniczych jakie do tej pory zrobiłem (jakieś 50 000). Mam nadzieję że w tym roku wyjdzie lepiej. Tak wogóle to maskonur jak do tej pory jest jedynym ptakiem, którego nie mam ani jednego dobrego zdjęcia w locie, a zrobiłem ich z 1000. 400 uderzeń skrzydeł na minutę i morska bryza czynie cholernie szybkimi ptakami.