Tamron z mocowaniem do Nikona zmienić na Canona, da się? - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

nitroactive  : (25 maj 2012 - 10:21) haha no dylematy wyboru między d300 1100d i a300 są tutaj masakryczne :D ja nawet nie czytam tych tematow :P
JaFi  : (25 maj 2012 - 07:55) fakt są i na pewno będą głupie pytania ;D
boratom  : (25 maj 2012 - 07:37) rev - nie poddawaj się - byłeś chyba ostatnim cierpliwym....
rev  : (25 maj 2012 - 07:25) kiedyś było mniej głupich pytań, ostatnio moda i bycie trendi przywleka coraz niższy poziom, mi już się nawet nie chce złośliwie komentować nowych pytających, mi już opadło bo poziom nawet moją wytrzymałość pokonał :] pamiętam jak kiedyś ktoś ze starych użytkowników proponował zamykać każde pytanie poniżej 2000 zł od nowych userów , taka generalna dygresja po czytaniu kolejnych pytań o to które body entry-level plus kit i wymagania wobec nic , szczerze to ja już ignory robię na 90% pytań o aparaty jakie się ostatnio pojawiły
korkillus  : (24 maj 2012 - 20:18) pod komunię tylko Burzum ewentualnie Gorgodoth
Xander95  : (24 maj 2012 - 20:16) Witam. ;) Bardzo prosze o pomoc http://www.forumphot...200#entry266200
GreenEvil  : (24 maj 2012 - 19:30) kat lepszy :>
wercio  : (24 maj 2012 - 19:28) pod komunię to może coś z Behemota?
Mateusz1221  : (24 maj 2012 - 18:16) jaki podkład muzyczny pod komunie ? :P
Babeczka  : (24 maj 2012 - 16:14) paluszki bolą od braku szukania informacji...
wercio  : (24 maj 2012 - 16:04) Kiedy ludzie się nauczą, że teksty, że portal płaci za kopiowanie czegoś to hoax?
PawelR  : (24 maj 2012 - 15:15) Mialo byc FB (facebook) a nie GB
PawelR  : (24 maj 2012 - 15:15) gontar, wiem, ze wkleiles ten tekst przez pomylke, ale jednoczesnie chcialem powiedziec, ze ludzie prosza o takie rzeczy i jest to scam albo inny cholera wie co. GB nie placi za takie rzeczy. Chcesz pomoc - przekaz pieniadze na hospicjum czy cos.
gontar10  : (24 maj 2012 - 15:08) aiii. nie ten link. http://www.forumphot...356#entry266356 :=
Babeczka  : (24 maj 2012 - 13:48) to idzie w dwie strony a nie w jedną
Babeczka  : (24 maj 2012 - 13:48) moje wołania o modyfikacje, zmiany itp... utkneły.. to po co sie starac ;]
wercio  : (24 maj 2012 - 13:44) Lepiej dodać do rejestracji captchę niż banować
wienczyslaw5  : (24 maj 2012 - 11:33) niestety --- blokada konta nic nie daje --- za chwilę zakładają nowe --- codziennie banuje po kilku --- zablokować IP może tylko admin --- a tego ostatnio nie widać na forum
Bucikowaty  : (24 maj 2012 - 10:35) Na moje niech jakiś mjod zablokuje takich ludzi. Jakież to mnie irytuje:( http://www.forumphot...es-online-dr6h/
misieqMP  : (24 maj 2012 - 10:23) niech że ktoś coś napisze ...
misieqMP  : (24 maj 2012 - 10:23) http://www.forumphot...__1#entry200326
misieqMP  : (24 maj 2012 - 10:23) http://www.forumphot...__1#entry200326
Babeczka  : (24 maj 2012 - 09:47) może, ale co nie oznacza ze musi :) Kursant raczej musi dojrzeć odpowiednio do prowadzenia samochodu..;)
Creat  : (24 maj 2012 - 06:54) tylko do egzaminu musisz przystąpić po 18 i z dowodem
Creat  : (24 maj 2012 - 06:53) 3 miesiace przed 18 mozesz kurs zaczać
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Tamron z mocowaniem do Nikona zmienić na Canona, da się?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Cranberry 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaŁódź
  • Sprzętjeszcze Nikon D40, ale już niedługo :P

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:49

Witam,

niestety popełniłam bardzo dużą gafę w zamówieniu obiektywu i teraz mam zagwozdkę...

Dzisiaj kurier dostarczył mi obiektyw Tamron AF 18-200 mm f/3,5-6,3 XR DiII LD Aspherical IF Macro (kopiuję całą nazwę, choć nie ukrywam, że nie kumam niektórych znaczników :D). Niestety dopiero na pudełku zauważyłam, iż mocowanie tego obiektywu jest do Nikona. Faktycznie na stronie, na której zamawiałam, było napisane, tylko tak mi się chciało nowego obiektywu, że pośpiesznie kliknęłam "kup", niezauważając jakiego typu mocowanie ten obiektyw posiada.
Problem polega na tym, iż chciałam ten obiektyw zamocować do Canona 600D.

Moje pytanie jest następujące: czy mogę kupić adapter do obiektywu Nikona, żeby go podpiąć do Canona, czy pozostaje mi go sprzedać i kupić odpowiedni obiektyw z mocowaniem dla Canona... ?

Oczywiście ważne jest dla mnie, aby działał AutoFocus :P

Jeśli źle zamieściłam temat, albo taki lub podobny temat istnieje (szukałam, choć nie znalazłam, ale możliwe, że i szukanie źle mi wyszło), to z góry przepraszam.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Babeczka 

• Armajtorka
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 2410
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:51

Wyświetl postUżytkownik Cranberry dnia 13 styczeń 2012 - 11:49 napisał

Witam,

niestety popełniłam bardzo dużą gafę w zamówieniu obiektywu i teraz mam zagwozdkę...

Dzisiaj kurier dostarczył mi obiektyw Tamron AF 18-200 mm f/3,5-6,3 XR DiII LD Aspherical IF Macro (kopiuję całą nazwę, choć nie ukrywam, że nie kumam niektórych znaczników :D). Niestety dopiero na pudełku zauważyłam, iż mocowanie tego obiektywu jest do Nikona. Faktycznie na stronie, na której zamawiałam, było napisane, tylko tak mi się chciało nowego obiektywu, że pośpiesznie kliknęłam "kup", niezauważając jakiego typu mocowanie ten obiektyw posiada.
Problem polega na tym, iż chciałam ten obiektyw zamocować do Canona 600D.

Moje pytanie jest następujące: czy mogę kupić adapter do obiektywu Nikona, żeby go podpiąć do Canona, czy pozostaje mi go sprzedać i kupić odpowiedni obiektyw z mocowaniem dla Canona... ?

Oczywiście ważne jest dla mnie, aby działał AutoFocus :P

Jeśli źle zamieściłam temat, albo taki lub podobny temat istnieje (szukałam, choć nie znalazłam, ale możliwe, że i szukanie źle mi wyszło), to z góry przepraszam.

A nie mozesz zwrócić - dogadać się z nimi o zmianę obiektywu z mocowaniem canona?
Literally, no man ever sees himself as others see him. No photograph or reflection ever gives us the same slant on ourselves that others see. It has often been proved on the witness stand that no two people ever see the same accident precisely the same way. We see through different eyes and from different angles. But if we could see things as other people see them, we could come closer to knowing why they do what they do and why they say what they say.
www.weronikarybol.com
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   rev 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3635
  • SprzętCanon

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:53

a sklep nie wymieni ?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Cranberry 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:56

Wyświetl postUżytkownik Babeczka dnia 13 styczeń 2012 - 11:51 napisał

A nie mozesz zwrócić - dogadać się z nimi o zmianę obiektywu z mocowaniem canona?

Na stronie, na której zamówiłam obiektyw, jest tylko Tamron z mocowaniem do Nikona... :( Że też ja głupia nie zauważyłam tego od razu, ech... nie miałabym teraz problemu. A nie wiem, czy pozwolą mi zwrócić ot tak.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Babeczka 

• Armajtorka
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 2410
  • LokalizacjaOpolskie

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:57

Wyświetl postUżytkownik Cranberry dnia 13 styczeń 2012 - 11:56 napisał

Na stronie, na której zamówiłam obiektyw, jest tylko Tamron z mocowaniem do Nikona... :( Że też ja głupia nie zauważyłam tego od razu, ech... nie miałabym teraz problemu. A nie wiem, czy pozwolą mi zwrócić ot tak.

Kto pyta nie bladzi.
Zapytaj się czy możesz zwrócić.
Literally, no man ever sees himself as others see him. No photograph or reflection ever gives us the same slant on ourselves that others see. It has often been proved on the witness stand that no two people ever see the same accident precisely the same way. We see through different eyes and from different angles. But if we could see things as other people see them, we could come closer to knowing why they do what they do and why they say what they say.
www.weronikarybol.com
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   mati113 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4188
  • LokalizacjaBytom
  • SprzętCanon

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:58

Wyświetl postUżytkownik Cranberry dnia 13 styczeń 2012 - 11:56 napisał

A nie wiem, czy pozwolą mi zwrócić ot tak.

Masz prawo do zwrócenia zakupów na bodajże 7dni.
Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie nikt by nie zobaczył
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Cranberry 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 13 styczeń 2012 - 11:59

Wyświetl postUżytkownik Babeczka dnia 13 styczeń 2012 - 11:57 napisał

Kto pyta nie bladzi.
Zapytaj się czy możesz zwrócić.

A tak, żebym wiedziała na przyszłość, czy taka kombinacja, jak pisałam powyżej, czyli adapter na obiektyw z mocowaniem do Nikona, żeby pasował do Canona jest w ogóle możliwa? Szukałam dzisiaj w necie takich informacji, wydedukowałam, że raczej nie, ale nigdzie nie było napisane dosłownie.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   rev 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3635
  • SprzętCanon

Napisano 13 styczeń 2012 - 12:52

no nie
i nie mów do nich zwrócić, ale napisz im zamienić, to spojrzą inaczej (bo zwrócić sugeruje zwrot kasy, a zamienić zasugeruje im od razu, że do innego systemu tylko)
dziwi mnie, że zamiast zadzwonić po minucie od dostania obiektywu pytasz na forum , to sprawa do załatwienia jednym telefonem /mailem
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Cranberry 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 13 styczeń 2012 - 22:18

Wyświetl postUżytkownik rev dnia 13 styczeń 2012 - 12:52 napisał

no nie
i nie mów do nich zwrócić, ale napisz im zamienić, to spojrzą inaczej (bo zwrócić sugeruje zwrot kasy, a zamienić zasugeruje im od razu, że do innego systemu tylko)
dziwi mnie, że zamiast zadzwonić po minucie od dostania obiektywu pytasz na forum , to sprawa do załatwienia jednym telefonem /mailem

Po prostu pomyślałam, że zanim cokolwiek zrobię, postanowię sprzedać, zwrócić, czy, jak wyżej - wymienić, chciałam najpierw sprawdzić, czy mogę tanim kosztem zmienić sobie mocowanie i byłby problem z głowy.
Teraz już wiem, że tak się nie da. I tak sklep w weekendy nie pracuje, więc wszystko sobie załatwię w poniedziałek.

Dzięki za zainteresowanie tematem, można zamknąć:)
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Twelvii 

• Pisacz nałogowy :)
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1240
  • LokalizacjaŁódź
  • SprzętNikon

Napisano 13 styczeń 2012 - 22:33

Ewentualnie kup Body Canona :)

Ps. Zapraszam na spoty łódzkie :D
www.MargoArts.pl
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   piotrus96 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 60
  • LokalizacjaKluczbork
  • SprzętKodak z8612, Nikon d3100, Canon 450d

Napisano 17 styczeń 2012 - 09:26

Sory za odświeżenie. W którymś ze zbiorów prawnych jest punkt o takich przypadkach. Klient w przeciągu 7 dni ma prawo do zwrotu zakupionego produktu za okazaniem dowodu zakupu. Wtedy będą mogli Ci zwrócić pieniądze albo wymieniasz na Canona :)
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   mati113 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4188
  • LokalizacjaBytom
  • SprzętCanon

Napisano 17 styczeń 2012 - 09:31

Wyświetl postUżytkownik piotrus96 dnia 17 styczeń 2012 - 09:26 napisał

Sory za odświeżenie. W którymś ze zbiorów prawnych jest punkt o takich przypadkach. Klient w przeciągu 7 dni ma prawo do zwrotu zakupionego produktu za okazaniem dowodu zakupu. Wtedy będą mogli Ci zwrócić pieniądze albo wymieniasz na Canona :)

Czyli tak jak pisalem. Istnieje takie prawo
Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie nikt by nie zobaczył
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   rev 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3635
  • SprzętCanon

Napisano 17 styczeń 2012 - 09:46

w przypadku zakupu przez net to chyba nawet 10 dni
0

Strona 1 z 1