hdr by Owe

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaBytom
-
SprzętCanon
Napisano 06 styczeń 2012 - 12:18
Użytkownik Owe dnia 05 styczeń 2012 - 21:19 napisał
co ze zdjęciem ? za duże?
Tak - było zbyt duże. Teraz jest ok

. Jeśli chodzi o zdjęcie to zgadzam się z poprzednikami. Niestety drugie zdjęcie nie podoba mi się kompletnie. Pierwsze bardzo fajne.
Fotografując staraj się pokazać to czego bez ciebie nikt by nie zobaczył
0

- Debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaWarszawa
-
SprzętCanon 550 d , lufa: 18-55 mm
Napisano 08 styczeń 2012 - 14:54
Tu operowalam na zdjęciu (niestety) z swojego kompaktu (benq), szlag trafił dane exif ale program i tak sobie poradził , pytanie jak? Jak wam się podoba? Kościół na starym mieście.
3.
0

- Debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaWarszawa
-
Napisano 06 luty 2012 - 12:59
No to troszkę świerzych hdr'ków

Licze na mocna krytkę
4.
5.
6.
7.
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Zwycięzcy
-
Napisano 06 luty 2012 - 14:15
3 wyglada jak cos upaćkane węglem, bardzo slaba
4 na winiecie brak szumow, pozniej nagle sie wylaniaja, bardzo slabe
5 taki psychodeliczny klimat, mi osobiscie nie odpowiada no ale patrzac pod kątem psychozy komus moze podejsc
6 zaszumione, nic ciekawego
7 samo w sobie ze stawki najlepiej wyglada, ale wszystko poucinane, slaby kadr
jako calosc to hdr u Ciebie glownie wyciaga szumy, mam watpliwosci z ilu fotek to skladasz bo nie wyglada to najlepiej
0

- Debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaWarszawa
-
Napisano 06 luty 2012 - 16:24
lubie to forum bo się znacie

z jednej, za bardzo niewiem jak w Luminance hdr ( freeware na linuxa) złozyc z roznych stanow ekspozycji. Jakis poradanik/porada?
Z hdrami dopiero zaczynam przygode. Mam jeszcze programik Machinery (free z ograniczonym czasem) i tez niewiem jak stworzyc hdr z roznych fot (naswietlenie)
????
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Przyjaciele
-
-
LokalizacjaKutno
Napisano 06 luty 2012 - 16:36
W canonie masz coś takiego jak bracketing ustawiasz w menu kompensacje ekspozycji o ile ev np -1ev 0 +1 ev stawiasz na statyw i jedziesz

Wciskasz spust i aparat robi odrazu serie 3 zdjęć
Można ręcznie się bawić ustawiając ekspozycje pokrętłem wtedy możesz sobie zrobić np 6 -8 generalnie im więcej klatek tym można zrobić bardziej naturalny mniej szumiący dokładniejszy (większy zakres tonalny) HDR,
Na chwile tu jestem tylko na chwile ......
0

- Debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaWarszawa
-
Napisano 06 luty 2012 - 18:31
ok, trochę nad tym posiedziałam i doszłam do ładu , dzieki head , a jeszcza pytanie w programie poprostu loadingujemy 3 zdjecia poprzez "+" (U mnei w programie Luminance hdr tak jest) czy jakos inaczej? Bo jeszcze tego nie robiłam , pytam żeby się przygotowywać
0

- Aż Admin Go Lubi
-
Grupa
Zwycięzcy
-
Napisano 06 luty 2012 - 20:08
Użytkownik Owe dnia 06 luty 2012 - 18:31 napisał
ok, trochę nad tym posiedziałam i doszłam do ładu , dzieki head , a jeszcza pytanie w programie poprostu loadingujemy 3 zdjecia poprzez "+" (U mnei w programie Luminance hdr tak jest) czy jakos inaczej? Bo jeszcze tego nie robiłam , pytam żeby się przygotowywać

w kazdym programie jest to pewnie nieco innaczej, ale zazwyczaj zaznaczasz fotki ktore maja sie skladac na hdr i razem je importujesz, w niektorych programach wyskakuje okno zeby recznie ustawic położenie zdjec bo jednak jest to skladane z kilku fot i moze byc nieco poruszone, ogolnie musisz sobie popróbować
0

- Większy debiutant
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaMiędzyzdroje/Świebodzin
-
Sprzęta35; 70-210/f4; 17-50/f2,8, hvl42
Napisano 08 luty 2012 - 15:45
jedyneczka. Pozdrawiam
Proszę otwierać zdjęcia. Ukazują pełną jakość! Dziękuję.
0

- Pisacz nałogowy :)
-
Grupa
Użytkownik
-
-
LokalizacjaŁódź
-
SprzętNikon
Napisano 08 luty 2012 - 21:09
W machinerach robisz HDR z jednej fotografii i bawisz się suwakami
Przykład Moje wypociny:
www.MargoArts.pl
0
Nie wiesz jaki kupić aparat, lustrzankę, sprzęt fotograficzny, aparat na komunię czy na gwiazdkę? Dyskutujemy i pomagamy w wyborze, opisujemy aparaty cyfrowe, lustrzanki i kompakty, nowoczesne i kolekcjonerskie. I to nie tylko tak popularnych firm, jak Canon, Nikon, Pentax, Sony czy Panasonic
W dziale giełda fotograficzna znajdziesz oferty kupna i sprzedaży sprzętu fotograficznego, wystartowania w konkursie fotograficznym. Fotograficzne forum dyskusyjne to miejsce dla wszystkich wielbicieli fotografii