Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Jaki aparat dla amatorki proszę o pomoc
szykam aparatu okolicznościowego w granicach 1000-1500 zł
Napisano 09 styczeń 2012 - 15:41
Napisano 09 styczeń 2012 - 16:36
Chciałam odpowiedzieć Ci równie epicko, jednak doszłam do wniosku, że nie wymyślę nic więcej ponad to co już napisałam...
Dla mnie Twoje mocno rozbudowane pytanie brzmi: jaki kupić aparat do wszystkiego za 1500 ... Na takie pytanie jedyna odpowiedź brzmi - sprawdź w ceneo, allegro, etc...
Powinnaś sobie odpowiedzieć na wiele pytań, min. Czy zamierzasz swoją pasję rozwijać, czy będziesz w przyszłości inwestować w rozbudowę wybranego systemu? Czy zamierzasz poprzestać na jednorazowym zakupie? Czy zamierzasz swoje zdjęcia obrabiać graficznie - jak bardzo? RAW czy wystarczy jpeg?
Jak widzisz wybór aparatu to nie takie hop- siup, dużo czytałaś, a jeszcze nie potrafisz się zdecydować - więc nie oczekuj, że zrobimy to za Ciebie
Napisano 09 styczeń 2012 - 16:57
Napisano 09 styczeń 2012 - 17:54
Napisano 10 styczeń 2012 - 09:34
Cytat
Canon dzięki za odpowiedź. Musiałam coś źle przeczytać skoro to lustrzanka. Odpowiadając na Twojego posta - chętnie kupiłabym tą lustrzankę, ale nie bardzo widzę w tym sens.. Zjęcia robię okazjonalnie, nie jest to moja pasja, nie planuję rozwijać się w kwestii fotografowania, bo po prostu mnie to nie kręci. Poza tym zdaje sobie sprawę, że oprócz aparatu trzeba mieć jeszcze ogromną wiedzę aby w pełni wykorzystać możliwości lustrzanki a skoro ja tego nie posiadam chyba bezsensowne jest posiadanie lustrzanki i korzystanie z niej w funkci auto.. W sumie to nawet niewiem, czy one taką posiadają
Cytat
fotobazyl dzięki za propozycję, ale nie nadaję się na posiadacza lustrzanki z powodów wymienionych wyżej
Cytat
boratom chyba nie przeczytałaś mojego posta, skoro piszesz, że nie wyciągnęłam wnisków z Waszych wypowiedzi.
Odpowiadając na Twoje pytania: Nie, nie zamierzam rozwijać swojej pasji, ponieważ fotografia nie jest moją pasją
Napisano 10 styczeń 2012 - 13:17
Proponuje Sony R1
Napisano 25 styczeń 2012 - 11:14
Napisano 13 marzec 2012 - 15:32
Użytkownik koliberka dnia 25 styczeń 2012 - 11:14 napisał
zwroc uwage na aparat Sony DSC-HX9V, bardzo duzo ludzi go poleca i w sklepie pod wzgledem ceny i jakosci takze. Sam sie nad nim zastanawiam