Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
- (5 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
Informacja o oszuście
Informacja o oszuście
Napisano 17 kwiecień 2012 - 12:42
Polska jest chyba najbardziej rozbrojonym krajem Europy (broń na obywatela, np. w Niemczech, Czechach występuje kilkadziesiąt razy częściej na obywatela ) bo władza zna nasze powstania z historii,
teraz podniosą granicę "znikomej szkodliwości czynu" i dres co wyrwie torebke w której było 800 (emerytura staruszki na miesiąc życia) lub co wyrwie Wam aparat wart np. 900 NIE PONIESIE żadnej kary, ba prokurator odmówi śledztwa, policjant oleje zgłoszenie itd.
ja na prawde zaczynam być zły na moją , że nie chce wyjechać i zazdroszczę tym co piszą na tym forum z innych krajów, jak ten pomysł z podniesiem granicy z 251 na 1000 złotych wejdzie w życie, to będzie horror kolejny
Napisano 17 kwiecień 2012 - 17:36
Napisano 17 kwiecień 2012 - 17:49
Użytkownik Preskaler dnia 17 kwiecień 2012 - 17:36 napisał
Po prostu państwo zaczyna być niewydolne także w obszarze wymiaru sprawiedliwości i broni się przed zupełną zapaścią w tej dziedzinie, a nasze bezpieczeństwo nikogo nie obchodzi.
Napisano 17 kwiecień 2012 - 18:18
elity mają broń, elity mają chronione osiedla, elitom jak ukradną felgi z auta, to są znalezione na drugi dzień, salon Ferrari nie cierpi biedy, salony Porshe, Jaguara też w Wawie funkcjonują świetnie, pare Bentleyów widziałem,
skądś fortuny się muszą brać , przecież nie z ciężkiej pracy rąk, więc takie prawo się robi,
niedawno moja znajoma miała w opiniowaniu projekt ustawy (jak ktoś wie co to są uzgodnienia międzyresortowe to wie o co biega, po ministerstwach i urzędach chodzi projekt ustawy lub rozporządzenia w celu ocen skutków regulacji) i mi powiedziała, że główne zmiany to wykreślenie iluś rzeczy jako przestępstwo , za coś groziła kara , a w projekcie ten czyn nie jest już wymieniony w liście czynów zabronionych , a co z tego wynika, nie można osobę za ten czyn skazać :]
urzędnik gdy takie rzeczy widzi to się w nim gotuje, obywatel tego nie widzi (no chyba, że ktoś siedzi ciągle na stronach ministerstw w zakładkach "legislacja, projekty")
królują też statystyki, wiecie jak propagandowo ładnie by wyglądał tekst "za naszej kadencji przestępczość spadła o 35%"
tyle, że ona nie spadła, tylko jakieś czyny znikły z kodeksu lub ktoś zmienił granicę z 250 na 1000,
jak wprowadzą to 1000 zł to będzie horror, już sobie wyobrażam, podbiega małolat do psa:
-panie policjancie, a taki dres tam co idzie zabrał mi aparat,
-a ile aparat był warty synku?
-800 złotych panie policjancie,
-a to spadaj szczylu bo dostaniesz mandat za zakłócanie pracy policji,
mam nadzieję, że ten kretyński pomysł podniesienia z 250 PLN na 250 EU u nas nie przejdzie,
mam nadzieję, że to tylko chory pomysł a ktoś odpowiedzialny za takie pomysły sam doświadczy bycia okradzionym,
no ale dlatego w telewizorze na pewno dziś znów usłyszymy o Madzi
http://natemat.pl/10...od-1000-zlotych
http://www.wykop.pl/...esz-przestepca/
---------
edit kochani:
http://legislacja.rc...0/katalog/36379
o takich rzeczach mówię
- (5 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
Nie wiesz jaki kupić aparat, lustrzankę, sprzęt fotograficzny, aparat na komunię czy na gwiazdkę? Dyskutujemy i pomagamy w wyborze, opisujemy aparaty cyfrowe, lustrzanki i kompakty, nowoczesne i kolekcjonerskie. I to nie tylko tak popularnych firm, jak Canon, Nikon, Pentax, Sony czy Panasonic W dziale giełda fotograficzna znajdziesz oferty kupna i sprzedaży sprzętu fotograficznego, wystartowania w konkursie fotograficznym. Fotograficzne forum dyskusyjne to miejsce dla wszystkich wielbicieli fotografii

Pomoc