Użytkownik Preskaler dnia 17 grudzień 2011 - 23:13 napisał
Trzeba po prostu dopasować sobie aparat do aktualnych lub lekko wyprzedzających potrzeb. Zbyt wielkiego wyprzedzenia nie ma co robić bo postęp idzie do przodu i co raz lepsze aparaty pojawiają się na rynku. Każda prawie nowość po 4-rech latach jest przestarzała. C 60D to najnowszy model w sektorze dla zaawansowanych amatorów chociaż ten sektor był nazywany nie tak dawno jeszcze (przed pojawieniem się C 60D) półprofesjonalnym. Odpowiem więc tak: jeśli jesteś lub w najbliższym czasie zamierzasz być zaawansowaną amatorką lub półprofesjonalistką to możesz go brać. Należy jeszcze zdawać sobie sprawę z tego, że aby w pełni wykorzystać możliwości i zalety tego aparatu, trzeba zainwestować przynajmniej drugie tyle w obiektywy, lampę i inne akcesoria. Do snobowania ten aparat nieźle się nadaje chociaż jest kilka lepszych.
Muszę przyznać, że określenie zaawansowany amator bardzo mi się podoba
Ktoś inny powiedział mi, że powinnam zastanowić się gdzie najczęściej będę robiła zdjęcia i to brać pod uwagę przy wyborze aparatu.
No i ostatnie kryterium to cena, a w moim budżecie mieści się canon 60D.
Bardzo dziękuję, że tak jasno mi tłumaczycie - chociaż w dalszym ciągu nie zdecydowałam jaki to będzie aparat.
Pozdrawiam

Pomoc