mam nadzieję, że znajdę pomoc u Państwa. Jestem amatorem, obsługa mojego aparatu sony hx1 chyba mnie przerosła.. mam go dokładnie rok, ale jestem kompletnie nie zadowolona. Piszę z nadzieją, że ktoś mnie na kieruje co robię źle lub dosłownie jak obsługwać ten sprzęt. Jak dla mnie ma same negatywy!:
- okropne zdjęcia w pomieszczeniu, przy słabym świetle
- za mocna lampa błyskowa
- przy ustawieniach P,S,A,M zdjęcia są...niebieskie!!!
- zdjęcia wychodzą rozmazane, np. gdy chce zrobić zdjęcie mojemu dziecku i ruszy rączką ...zdjęcie do wyrzucenia
W pomieszczeniu staram się robić zdj opcją z ręki o zmierzchu przy nastawieniach na różne światło, i czasaaami uda się zrobić tak, że zdj jest 'ładne", inne wychodzą jak zatrzymany kadr z filmu
Co ja robię nie tak?? Już chyba próbowałam wszystkich ustawień, miałam szaleć z aparatem a jestem zła, że ta to wszystko wygląda..siedzę na forach czytam, instrukcja obsługi też nie jest mi opcja! Pomocy! Głównie proszę o odpowiedź dlaczego przy własnych nastawieniach jest obraz niebieski? Jak zrobić wyraźne zdjęcie w pomieszczeniu bez flesza, oraz jakie ustawienie jest odpowiednie aby zdj bez flesza w pomieszczeniu nie było rozmazane gdy osoba rusza np. ręką.. dołączam zdj robione na trybie P (inne 3 wyglądają podobnie)

Pomoc

.