zwracam sie z goraca prosba wszystich obeznanych o porade w sprawie kupna lustrzanki Nikon.Czemu Nikon.... przeczytalam wiele 'mardych' artykolow oraz postow na forum i system Nikon najbardziej przypadl mi do gustu. Aczkolwiek wybor modelu przypawia mnie o bol glowy.
Wyczytalam wiele na forum ale nadal nie potrafie sie zdecydowac na konkretny model. Nie posiadam jeszcze tajemnej wiedzy na temat fotografii aczkolwiek rzekomo mam oko do dobrych ujec, potrafie pracowac swiatem i na zwyklym kompakcie zdjecia wychodza swietne ale dla mnie to za malo, skoro rzekome oko posiadam to przydalby sie dobry aparat by uswietnic posiadane 'zdolnosci'.
Wiele czytalam o manualnosci lustrznanek i wolalbym model w kotrym nie trzbeab bedzie dolsownie wszytkeigo ustawiac recznie przez 10 minut by strzelic jedno zdjecie. Takie 2 w jednym gdy trzeba o szybkie ujecie w wyjatkwe sytuacji by apart potrafil sam sie 'nastawic' na odpowiednie parametry ale gdy najdzie dzien by miec mozliwosc samodzielnego ustawienia.
Z reka na sercu czytalam szczegolowe opisy wielu modeli i szczegolna uwage zwrocialm na D5100, D7000, D90. Mimo to nadal nie wiem kotry bedzie dla mnie lepszy... Czytac potrafie, liczby w testach i porownaniach widzialam, ale dla laika jak ja ciezko przeniesc podane przez producenta wartosci w wynik koncowy czyli zdjecie... Widzialm, przkladowe zdjecia dla tych modeli ale wolabym opinie ludzie kotrzy mieli okazje z nimi pracowac.
Dysponuje £1000 kupno w polsce czy import z innego europejskiego kraju, ebay / amazon to nie problem.
Prosze o szczera porade

Pomoc

Temat jest zamknięty