Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Gdzie kupię NOWEGO 50D?
Napisano 12 listopad 2011 - 17:03
Miałem zmieniać 50-tkę na coś nowszego, ale jednak znowu muszę do niej wrócić z powodu innych wydatków.
Przepatrzyłem sporo stron, fotojoker itp i nigdzie nie ma nowego 50D. może wiecie gdzie mógł bym kupić?
Na allegro też nic niema, używkę boję się kupić ponieważ raz wtopiłem pieniądze na marne...
Pozdrawiam!
Napisano 12 listopad 2011 - 20:31
Ps. No chyba że jesteś hardkorem, i masz zdolności manualne to są w necie instrukcje, a migawkę kupisz za 240zł:
http://allegro.pl/mi...1913787018.html
Napisano 12 listopad 2011 - 20:39
Napisano 12 listopad 2011 - 23:11
Użytkownik Woolfy dnia 12 listopad 2011 - 23:02 napisał
Kurde żałuję że sprzedałem :/ Teraz ciężko będzie coś ustrzelić.
Co do migawki to nie jestem hardkorem
50D to dla mnie najlepsza lustrzanka przez 7D i 5D
Napisano 13 listopad 2011 - 09:13
Niektórzy twierdzą, że w tych modelach serwis wymienia migawki jeśli uszkodzą się przed jakimś tam limitem (40 tys?) i nawet po gwarancji jest to darmowe(!).
Napisano 13 listopad 2011 - 10:50
W każdym razie. Ja kupiłem 50d od znajomego burżuja. Kupił sobie w zeszłym roku i zrobił bardzo mało fot (notorycznie strzelał małpką). Jeszcze nowy nieużywany grip canona, dodatkową baterię oraz pasek na nadgarstek dorzucił. Tanio nie było ale sprzęt jest w zasadzie nowy.
Tak więc, może dobrym sposobem by było poszukanie dla Ciebie takiej okazji? Bo jak byś chciał kupić nowy to moim zdaniem kasa się nie kalkuluje. Chyba że płacisz wysokie podatki i weźmiesz go w koszty i będzie tańszy o vat i dochodowy.
Pozdro!
Napisano 13 listopad 2011 - 11:17
Użytkownik monter dnia 13 listopad 2011 - 10:50 napisał
Dla mnie sprawa jest prosta. Aparat ma być aparatem kamera to tylko dodatek. Jeśli chce się kamerować to trzeba było kupić kamerę nie aparat. Ja osobiście nigdy nie użyłem opcji kamerowania w moim aparacie. 50D to dobry sprzęt nie masz czego żałować
Napisano 13 listopad 2011 - 11:24
Co do nowego 50d... spytaj w vegacom. Mieli niedawno nówki sztuki. Cena zabójcza oczywiście:D
Napisano 13 listopad 2011 - 11:38
Użytkownik monter dnia 13 listopad 2011 - 11:24 napisał
Z tego co widzę masz canona 5d mark II który ma opcje filowania. Jeśli chcesz filmować raz na miesiąc to można też użyć telefonu. Teraz prawie każdy ma taką opcje.
Napisano 13 listopad 2011 - 11:42
Fakt, telefonu od biedy używam... baaa nawet nagrywa fullHD tym swoim obiektywem średnicy pieprzyka na pupie hehe
Pozdrawiam!
Napisano 13 listopad 2011 - 15:03
Użytkownik monter dnia 13 listopad 2011 - 11:24 napisał
Ale w jakim oprzyrzadowaniu
Ale o gustach sie nie dyskutuje.
Jeżeli zdjęcie jest nieudane, to pewnie nie podeszło się wystarczająco blisko - Robert Capy