Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Sony 50mm f/1.8
Napisano 07 listopad 2011 - 08:57
Napisano 11 grudzień 2011 - 08:32
JA TEŻ ROBIŁAM ZDJECIA NA HALI PODCZAS JAZDY KONNEJ BO SAMA NAWET JEŻDŻĘ
POWIEM CI TAK !!!! NIE ZNAM SIE JESZCZE DOBRZE NA TYM APARACIE BO TO SĄ MOJE POCZATKI ALE DAM CI RADE.
MAM 50 1.8 SONY i jestem zadowolona jak na tą cene cudu nie osiagniesz ale to nie wszystko bo ona sobie daje radę w pomieszczeniach jak mamy słabo oświetlony pokoj ale jeśli ty chcesz mieć jasne zdjęcia w hali to tylko proponuje LAMPE + 50 1.8 Jak dla mnie ten zestaw jest zarąbisty lampa koniecznie z tej samej firmy co aparat bo bedą dobrze współgrały i naprawde zainwestuj w lampe bo ja teraz bez lampy to jak bez reki i mimo tego że mam 50 1.8 to jeszcze nie umiem dobrze sobie ustawić w aparacie np moment gdzie coś jest w ruchu i żeby to było ostre a nie zamazane jak ktoś wie to prosze o pomoc
Napisano 11 grudzień 2011 - 08:52
Te zdjęcia LINK wykonałem w trudniejszych warunkach, przy ISO 600-800 i z przesłoną f/4,5-5,6.
Recepta jest prosta.
Po pierwsze: w trybie M metodą prób i błędów ustawiamy expozycję.
Po drugie: chwyt.
Po trzecie: chwyt.
Nie wiesz jaki kupić aparat, lustrzankę, sprzęt fotograficzny, aparat na komunię czy na gwiazdkę? Dyskutujemy i pomagamy w wyborze, opisujemy aparaty cyfrowe, lustrzanki i kompakty, nowoczesne i kolekcjonerskie. I to nie tylko tak popularnych firm, jak Canon, Nikon, Pentax, Sony czy Panasonic W dziale giełda fotograficzna znajdziesz oferty kupna i sprzedaży sprzętu fotograficznego, wystartowania w konkursie fotograficznym. Fotograficzne forum dyskusyjne to miejsce dla wszystkich wielbicieli fotografii

Pomoc