Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
- (4 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4
d5100 czy d90/
wybor
Napisano 19 październik 2011 - 19:35
.
Napisano 19 październik 2011 - 19:50
Użytkownik jacko123 dnia 19 październik 2011 - 19:30 napisał
no to jaka wybrac?
szybkość karty ma znaczenie np. przy trybie seryjnym lub nagrywaniu filmów w wysokiej jakości, polecam san disk 30m/s zapis i odczyt, ma dożywotnią gwarancję i do tego nie jest droga ja za 8 gb dałem 70 zł
Napisano 19 październik 2011 - 20:41
Użytkownik e.m. dnia 19 październik 2011 - 11:24 napisał
z reszta stracilas chyba ta pewnosc ,skoro w innym temacie probujesz rozstrzygnac czy kupic d90 czy jednak nowszy d7000
E.M.:
Tak ale bitwe z d5100 wygral d90. Zresztą nie mam zamiaru prowadzić z tobą głupich dyskusji -,- Jak już Marcolini dodał : "Nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a później pobije doświadczeniem"
Napisano 28 listopad 2011 - 20:50
Użytkownik jacko123 dnia 19 październik 2011 - 19:30 napisał
no to jaka wybrac?
Napisano 30 listopad 2011 - 11:10
pzdr cortez
Napisano 19 luty 2012 - 22:31
Napisano 04 marzec 2012 - 14:05
Ja jestem zadowolony. Drugie pokrętło uzyskuję z przycisku fn (klik i masz w pokrętle inną funkcję). Patrz przy wyborze aparatu na to jakie obiektywy są oferowane do niego.
Nie mam Canona, więc opieram sie tylko na tym co moglem obmacać w sklepie i wyczytać w necie. Najlepsze obiektywy do tych aparatów robi niestety (bo bardzo drogie) Canon. Tłumaczone to jest tym, że firma ta nie udostępnia dokładnych informacji o sposobie współpracy obiektyw/aparat. W efekcie tacy producenci jak Sigma i Tamron muszą bawić się w reverse engineering i ich obiektywy mają problem z focusem jeśli są podpięte do body Canona.
Nikon ze względu na obiektywy wypada chyba nieźle. Podobno tutaj już nie ma takich problemów przy współpracy TAMRON/SIGMA -> Nikon. Poza tym Nikon oferuje niezłe obiektywy w rozsądnych cenach (18-105; 70-300 są uznawane za raczej spoko). Obecnie mam tylko kitowy obiektyw 18-105, który jest ok, ale do spacerzooma to on ma za małą max. ogniskową. Trochę mnie to wkurza jak widzę jakąś kaczkę w parku i nie mogę jej zajrzeć do dzioba. Poza tym to co ostatnio zauważyłem robiąc fotkę księżyca pomiędzy gałęziami na max ogniskowej to... paskudne winietowanie, ale kto robi takie fotki obiektywem 105mm
Zawsze pozostaje jeszcze to wstrętne, źle wykonane, drogie, beznadziejne, amatorskie i w ogóle (ze szczególnym naciskiem na odrażające "w ogóle") Sony...
Napisano 04 marzec 2012 - 14:44
- (4 stron)
-
- « Pierwsza
- ←
- 2
- 3
- 4