Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Przyszłość Alf to segment amatorski?
Koniec Alfy 900
Napisano 05 październik 2011 - 07:10
Jeśli chcieli by wymienić swój model flagowy na coś nowszego, to pewnie komunikat ten byłby nieco inaczej sformułowany. Czy to oznacza, że A55 i A77 wyznaczaja nowy sufit tego systemu? W zasadzie pokrywa się ta informacja z opinią pewnego zawodowca, który powiedział mi, że A900 to dobry aparat, ale nikt go nie używa.
Napisano 05 październik 2011 - 08:04
Napisano 05 październik 2011 - 08:39
Jeśli pomogłem to proszę o "+" ;)
Napisano 05 październik 2011 - 13:19
Sony nie rezygnuje z FF ,kolejny model bedzie w technoogii SLT.
podczas ogladania moich zdjec wlacz ciemna szate graficzna ! (u dolu strony)
Napisano 05 październik 2011 - 13:34
Napisano 05 październik 2011 - 13:39
ten gosc uzywa FF od Sony - uwazasz ,ze jest amatorem ?
Jacek Bonecki
Napisano 05 październik 2011 - 13:56
Jeśli pomogłem to proszę o "+" ;)
Napisano 05 październik 2011 - 14:18
Gdyby Sony wypuściło FF z natywnym ISO 50, bez filtra AA i w cenie 5d/d700/a900 to może zmieniłbym system. W tej chwili jest mi w sumie obojętne czym fotografuje, wszystko poza M9 na te samą modłę.
.
Napisano 05 październik 2011 - 14:38
filtr AA bedzie na 100% i na 90% 36mpx.
inna sprawa ,ze do FF trzeba miec tez odpowiednie szkla...
myslalem o FF ,jednak na razie kalkulacja nie wychodzi po mojej mysli....
zgrzalem sie troche na a77 , tu jednak rowniez nie jestem przekonany czy jest mi potrzebna
najrozsadniej bedzie chyba jednak , przepuscic budzet na stalki
Napisano 05 październik 2011 - 14:45
Napisano 05 październik 2011 - 15:02
wieksza wage przykladam do kolorow a te poprostu w sony odpowiadaja mi najbardziej- kazdy sam musi dojsc do wniosku co jest dla niego najwazniejsze.
Napisano 05 październik 2011 - 15:21
Napisano 05 październik 2011 - 16:35
mam a550 , iso800 jest naprawde "gladkie" przy dobrze doswietlonym kadrze o szumie nie ma nawet mowy (wiem co mowie ,bo pomylilem kiedys nastawy aparatu i nie zostalo to zauwazone
oczywiscie przy zle naswietlonym kadrze nawet przy iso400 "kolorowy grysik" wylezie podczas wyciagania z cienia.
Napisano 06 październik 2011 - 07:35
Cytat
ten gosc uzywa FF od Sony - uwazasz ,ze jest amatorem ?
Słuchaj e.m. mówię tu o większości, a nie o 100% populacji.
Osobiście uważam, że profesjonaliście wystarczy nawet D90 i ile sprzęt go nie ograniczy.
Jest sporo świetnych fotografów pracujących na sony, pentaxach czy wyśmiewanych Olympusach co nie oznacza, że skoro nie mają aparatów na N lub na C to są amatorami.
Mówiłem o tym że większość zawodowców woli wybrać markę sprawdzoną, która ma największy rozmach w produkcji sprzętu dla profesjonalistów, która jest sprawdzona i trzyma się długo na rynku. Jak ktoś pracuje po kilkanaście lat na N lub C to ciężko mu się przestawić nagle na Sony, w szczególności że mówi się znowu o premierach nowych FF dla N i dla C... a Sony ma co ma i co puści dalej to do końca nie wiadomo. Sony ma trudny orzech do zgryzienia by wbić się na równi z tymi markami.
Jeszcze raz powtarzam - jak kroś ma Sony nie musi być amatorem, jednak większość woli sprawdzone marki - stąd mała sprzedaż FF od sony.
pzdr