piękno tych zdjęć powyżej, to nie kwestia fotografa ale i miejsca
ten korytarz lotniska jest super, a zdjęcie tylko go przedstawia
gdyby zrobił pstryka tam ktoś inny prawdopodobnie wyglądało by to identycznie
to architekt/natura zrobiło coś pięknego, zachwyt nad tym...
no jak posadzisz gościa co umie nie wiele w pięknym miejscu (wycieczka na karaiby, wycieczka nad fiordy, wycieczka na wybrzeże, wycieczka do kanionu kolorado) to jest prawdopodobne, że taka osoba też zrobi super wyglądające zdjęcie, bo cały jego urok - to będzie przedstawienie czegoś
dla mnie to kwestia "dajcie mi kase na wyjazd tam" a nie "ach jaki zdolny fotograf" (wogóle wiele "pięknych" zdjęć to poprostu efekt "ktoś ma kase", bo zazwyczaj jak ktoś ma pełno klatkowy i 85 1.2 to zrobi lepszy portret (bardziej "plastyczny") niż jak ktoś ma "małpke z małą matrycą i dużą GO oraz aberracjami jak ***")
podobnie jak wiele zdjęć "ach, och, odrzutowiec tak widoczny od tej strony, ach super" wynika z tego, że "synek oficera został wpuszczony tam , gdzie innych lepszych fotografów by wygoniono"
piękno obrazu to nie tylko zdolności fotografa, to też miejsce w jakim jest (kasa na wyjazd), najlepszym przykładem akty: piękna modelka i każdy się ślini, brzydka modelka i się przewija dalej

przy pięknej modelce, przy pięknym krajobrazie, przy pięknej architekturze zmiana sprzętu niewiele da

raczej pomyśl by jeździć w takie miejsca, a nie by myśleć o zmianie body, obiektywu
ja wydałem kase na sprzęt, przeliczyłem się, a teraz nie mam na wyjazdy

lepiej było trzymać poprzedni sprzęt a kase wydać na wyjazd do Rzymu czy Grecji czy Paryża
a tak mam super sprzęt... w szufladzie
Cytat
No wiadome, że ps czyni cuda, ale bez dobrej bazowej fotki sie nie zrobi nic dobrego.
http://www.forumphot...__1#entry186007
widziałeś ?
a jak lubisz przerabiać stockowe zdjęcia, to może i z moich coś wycudujesz (zapraszam) bo może coś fajnego w nich odkryjesz (sam nie mam czasu na zabawy PS i nie bardzo lubię PS, więc skoro już jesteśmy przy obróbce, to
https://picasaweb.go...154631302983944 może tu coś poprzerabiasz, pocudujesz, z chęcią popatrzę jak z nich coś innego się tworzy, ale to jak czasu wolnego będziesz miał więcej )