Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Jak wybrac lustrzanke?
prosze o pomoc w wyborze aparatu(jestem totalna amatorką)
Napisano 09 wrzesień 2011 - 12:55
Napisano 09 wrzesień 2011 - 13:18
przeciez istotne jest tez to, zebysmy dobrze czuli sie z naszym narzedziem i na pewno ma to przelozenie na jakosc pracy - a niektorym moze bardziej pasowac kolor czerwony.
Nie wspominajac o tym, ze kolorowy swiat jest ciekawszy od szaro burego, co akurat fotografowie powinni wiedziec ;p
Napisano 09 wrzesień 2011 - 14:46
Użytkownik hellbike dnia 09 wrzesień 2011 - 13:18 napisał
przeciez istotne jest tez to, zebysmy dobrze czuli sie z naszym narzedziem i na pewno ma to przelozenie na jakosc pracy - a niektorym moze bardziej pasowac kolor czerwony.
Nie wspominajac o tym, ze kolorowy swiat jest ciekawszy od szaro burego, co akurat fotografowie powinni wiedziec ;p
Tylko że fotograf powinien być w tym kolorowy świecie jak najmniej widoczny - czyli szaro-bury
Napisano 09 wrzesień 2011 - 14:55
Napisano 09 wrzesień 2011 - 19:31
Użytkownik e.m. dnia 08 wrzesień 2011 - 22:30 napisał
uważam , ze wstałeś lewą nogą ... Twoje wybory są twoimy wyborami a mnie nic do tego . Licytowanie sie na obiektywy , wydane pieniądze jest dla mnie troche śmieszne. Pentax też ma swoj system /miałem krótko/ ale samsung tez próbuje cos zrobic swojego . Czy to cokolwiek zmienia . Normalny , zanaczyło tylko tyle ze system C i N jest obszerny , z tradycjami i jak na razie najbardziej rozpowszechniony , czytaj poprzez wybór uzytkowników . Koniec kropka , Tyle i tylko tyle . Tak tak wiem w nikonie są matryce sony , no ale czy to coś zmienia .
Napisano 09 wrzesień 2011 - 20:08
Użytkownik Anj. dnia 09 wrzesień 2011 - 19:49 napisał
powiem przewrotnie tak , to jak na cene i potrzeby kogoś kto nie potrzebuje pełnej klatki super body . Już z kitowym obiektywiem można robić bardzo dobre fotki .Iso do 800 jest ok potem trochę gorzej , max to 1600 iso ale wtedy trzeba odszumic . Z stałką 50/1,8 można już robić naprawde super ostre zdjęcia. Uzytkuje go 2 lata , zero problemów na liczniku ma około 6k .Jeżeli kupować to z kitem 18-105 z VR bo wyjdzie taniej i na początek stabilizacja jest jak najbardziej wskazana. AF jest celny.choć wiadomo teraz są już lepsze. Ja focę koty na wystawach ,i jedyny mankament to czego mi brakuje to wyższe lepsze iso, takie jak w D7000 bo o moim celu D700 nie wspomne . Obsługa jest prosta intuicyjna , a moze mi sie tak wydaje, wiec jak ktoś mnie zapyta o D90 powiem ok fajne body i jestem naprawde zadowolony .
Napisano 09 wrzesień 2011 - 21:32
Użytkownik spinoo dnia 09 wrzesień 2011 - 19:31 napisał
znow sie mylisz.....
wypowiadajac tak smiala teze jaka postawiles, sprowadziles uzytkownikow "tego" systemu sony do poziomu imbecyli.....
chcialem Ci tylko zasugerowac ,ze mozesz byc w bledzie..........
btw. nie wiem ,czy wiesz ale minolta jako pierwsza wprowadzila na "masowy rynek" AF (czyli autofocus) a Sony zostalo ich naturalnym spadkobierca kupujac ten dzial firmy juz Koniki-Minolty wraz z wszystkimi technologiami i ludzmi.....
to tak "slowko" w temacie "firmy z tradycjami"......
pozdrawiam, z zajebiscie (jak codzien...) dobrym hummorem....
EDIT:bo mi sie przypomnialo....- nadal nie powiedziales jeszcze nic ciekawego o wlasnym systemie
naprawde lubie gawedzic z osobami ,ktore maja cos ciekawego do powiedzenia....tak sie tez duzo ucze...
Użytkownik e.m. edytował ten post 09 wrzesień 2011 - 21:37
podczas ogladania moich zdjec wlacz ciemna szate graficzna ! (u dolu strony)
Napisano 09 wrzesień 2011 - 21:42
Użytkownik spinoo dnia 09 wrzesień 2011 - 20:08 napisał
czy moglbys wrzucic jakies zdjecie z tej stalki przy 1/40s, iso1600 i pelnej dziurze ? naprawde jestem bardzo ciekawy jak wypada taki zestaw.
Napisano 09 wrzesień 2011 - 21:47
Użytkownik spinoo dnia 09 wrzesień 2011 - 20:08 napisał
mysle ,ze nie masz do czego wzdychac . d7000 posiada co prawde matryce nowsza - 18mpx nie wniosla ona jednak w swiat szumow jakiegos nowego poziomu.