Od kilku lat jestem szczęśliwym posiadaczem Canona A 570 IS (2007) i od tego też czasu zaczęła się moja zabawa w fotografię. Robię zdjęcia portretowe, krajobrazy i wszystko inne co tylko cieszy oko. Dotychczas jakość mojego sprzętu mi w zupełności wystarczała i nawet nie myślałem o zmianie, jednak ostatnio pojawiła się okazja zbycia starego poczciwego canona za około 300 zł.
W związku z powyższym faktem noszę się z zamiarem wymienienia mojego sprzętu na lepszy model, zakładam że mogę wydać na nowy aparat około 600 zł. Szukam czegoś solidnego z ustawieniami manualnymi i najlepiej zasilanego akumulatorem (nie koniecznie). Fajnie byłoby gdyby mój wymarzony sprzęt był sygnowany jakąś porządną marką np. Canon gdyż do tej firmy mam wielkie zaufanie.
W tym miejscu rodzi się jednak drodzy forumowicze pytanie..Czy mój sprzęt opłaca się wymieniać? Chodzi mi generalnie o to czy inwestując w nowy aparat odczuje skok jakościowy w np ostrości - jakości zdjęć. Jeśli tak to poproszę o konkretne propozycje modeli, szczerze przyznam że osobiście zastanawiałem się nad canonem sx 130 is ale czekam jednak na wasze propozycje
ps. Gdyby ktoś nie znał modelu mojego sprzętu przesyłam parametry http://www.optyczne.....php?aparat=440
zainteresowanym podeśle fotki z mojego sprzęciku.

Pomoc