Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Prezent dla mężą co wybrać?
Prośba o poradę
Napisano 25 sierpień 2011 - 14:06
Napisano 25 sierpień 2011 - 14:07
Użytkownik SoA dnia 25 sierpień 2011 - 14:06 napisał
No i sigma również gdyby były znów wątpliwości
Napisano 25 sierpień 2011 - 14:32
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij
na dole postu :)
Napisano 25 sierpień 2011 - 15:05
Widać nie zasłużyłeś Mogway
Napisano 25 sierpień 2011 - 20:15
Dobra SoA ma racje natłok informacji faktycznie jest spory, połowy nie ogarniam wcale. Sigmy, Metze nawet nie szukam o co chodzi. Wystarczy
Ale jest światełko w tunelu.
Już wiem że będzie Canon 600D i obiektyw kitowy 18 - 135 mm IS. Zastanawiam się czy jeszcze drugi obiektyw do tego zestawu jakiś szukać?
Co myślicie???
Z lampą sobie daruje na tym etapie. Najwyżej pod choinkę będę miała kolejny element.
Napisano 25 sierpień 2011 - 20:53
Ogólnie nie ładuj za dużo pieniędzy bo wiem z doświadczenia (znajomych) że zapał niekiedy szybko mija a sprzęt wędruje do szafy którą opuszcza dopiero po sprzedaży na Allegro
Napisano 25 sierpień 2011 - 21:06
Użytkownik SoA dnia 25 sierpień 2011 - 20:53 napisał
Użytkownik SoA dnia 25 sierpień 2011 - 20:53 napisał
podczas ogladania moich zdjec wlacz ciemna szate graficzna ! (u dolu strony)
Napisano 26 sierpień 2011 - 03:49
To nie żona tylko anioł!
Trudno jest komuś doradzić coś konkretnego ale ja bym chciał dostać C600D + 18 -135 + 50/1,8 O "EL-ce" nie wspomnę bo to za dużo! Dla męża jednak koniecznie literatura jest potrzebna! I to taka trochę "analogowa" bo tam właśnie dużo materiału poświęcone jest technice fotografowania a w nowych to tylko kadr i światło.
Poważnie jednak - to za dużo nie kupuj bo nie wiadomo co męża w tej fotografii zainteresuje a od tego najbardziej zależy co wybrać. Myślę, że jak dostanie taki wspaniały aparat i do tego dwa obiektywy + książkę to i tak będzie musiał strasznie długo i skutecznie dziękować!
Napisano 26 sierpień 2011 - 06:22
Napisano 03 wrzesień 2011 - 09:13
Z tej strony szczęśliwy mąż chciałem tu na forum podziękować wszystkim bez wyjątku którzy przyczynili się do wyboru tego sprzętu, mam ten aparat jak otworzyłem prezent to zdębiałem. No ale do konkretów zrobiłem parę fotek normalnie się w nim zakochałem. ( oczywiście jest na którymś tam miejscu na pierwszym jest moja kochana żonka hi hi
Co sądzicie o zabezpieczaniu lcd za pomocą szkieł GSS jakoś tak czy to dobry kierunek lub może macie coś fajniejszego do zaproponowania dodam lcd jest ruchomy ?
Dwa będę "pstrykał" w plenerze także i zawsze na "idotkamerze" miałem problem ze słońcem nawet jak było z boku, czy kupno "tulipana" to dobry kierunek ?
No i co jeszcze kupić z akcesoriów żeby był samowystarczalny hi hi ?
Wielkie dzięki
Czekam na pomoc
Ps. Z żonką będziemy tu starali się być stałymi bywalcami , też dam jej
Zapomniałem dodać - obiektyw super
Pozdrawiam
Andrzej
Napisano 03 wrzesień 2011 - 09:47
Tulipan się przyda jeśli "flary" itd. są problemem
Na razie nic nie kupować, przeczytać instrukcję i przede wszystkim nauczyć się robić zdjęcia nie tylko na "zielonym"
Napisano 03 wrzesień 2011 - 12:14
szybka GGS to bardzo dobre rozwiazanie, lepsze niz oryginalne "ochraniacze".
nie trac funduszy na pierdoly- zbieraj na stalke.
podczas ogladania moich zdjec wlacz ciemna szate graficzna ! (u dolu strony)