Posiadam 5-letni aparat Canon PowerShot A620. Ogólnie jestem z aparatu zadowolona; pomimo niezbyt łagodnego traktowania cały czas działa bez zarzutów. Chciałabym tylko, w miarę możliwości, poprawić możliwości aparatu w temacie fotografowania niewielkich obiektów. Chodzi mi głównie o zdjęcia przedmiotów przeznaczonych do sprzedaży, głównie biżuterii. Mam świadomość, że nie osiągnę cudów bez profesjonalnego sprzętu, ale chciałabym żeby moje zdjęcia wychodziły choćby przyzwoite.
Próbowałam samodzielnie zgłębić temat, ale nawał nieznanych określeń - tuleje, konwertery, adaptery, soczewki etc. - chyba mnie zwyciężył.
No i teraz pytanie czy do takiego aparatu da się coś dokupić żeby osiągnąć lepsze efekty przy (pseudo) makro? Jeśli tak, to co to powinno być?
Budżetu nie umiem określić, bo sama nie wiem co powinnam kupić i ile to może kosztować. Wiadomo, że skoro mam chęć tuningować stary aparat zamiast kupić nowy, to budżet nie powinien być zbyt wybujały.
Odpowiedzi typu - "tak się nie da", "cena tuningu przekroczy koszty nowego aparatu" też będą dla mnie wskazówką - jak wspominałam, jest to dla mnie nieznany temat i przyjmuje do wiadomości, że moje pomysły mogą być nierealne.

Pomoc