Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Aparat do robienia zdjęć na scenie itd.
Napisano 29 marzec 2011 - 12:56
Mam ogromy problem, od razu mówię , że jestem w tym temacie amatorem aczkolwiek już troszkę się zapoznałam z "fotografią".
Otóż chcę kupić lustrzankę...
Budżet : 1500-2200 zł.
Do zdjęć tancerek i gimnastyczek, robionych w sali, na turniejach i na plakaty firmowe.
Jaki aparat do takich fotek ?
Chodzi o to żeby np dobrze zamroził ruch w skoku.
Lepie kupić body + lampa + obiektyw czy za tę samą cene aparat z obiektywem kitowym?
Myślałam może o modelu canon 450d ?
Proszę o pomoc !!!
Napisano 29 marzec 2011 - 12:58
Cytat
Za tą cenę to proponuję sam jasny obiektyw - niestety na puszkę nie starczy
Pozdr.
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony
Napisano 29 marzec 2011 - 13:04
Jeśli to ma juz być takie półprofesjonalne to minimum Nikon D90/Canon50D + jasne szkło jak z małym zoomem to popatrz za tamronem 17-50 2.8. I lampa też by się przydała a to kolejne 600-900zł
Napisano 29 marzec 2011 - 14:30
Kocham Wojowników Sony! :D
Napisano 21 kwiecień 2011 - 01:40
Szukam lustrzanki do zdjęć w ruchu, dokładnie do zdjęć gdzie na 1 zdj. są pokazane np. etapy przemieszczania się.
To będzie moja pierwsza lustrzanka, dlatego nie orientuję się w firmowych technicznych oznaczeniach.
Kolega doradził mi żebym szukała jasnego obiektywu z szybką migawką, dobre czujniki Autofocus.
Chcę robić również zdjęcia koncertowe. Canon czy nikon? Proszę, podpowiedzcie jakie modele się sprawdzają w trudnych warunkach.
Body + obiektyw.
(Myślałam o Nikon D90 w cenie 3.249zł) ?
Cena 2-3 tys. netto
Ewentualnie gdzie w Krakowie mogę kupić?
Zależy mi na czasie do 26.04.2011
Napisano 21 kwiecień 2011 - 06:19
Napisano 21 kwiecień 2011 - 08:17
do koncertow fakntycznie przyda sie dodatkowy obiektyw, np 85 1.8 za jakies 1200 zl.