Fujifilm FinePix S5800 - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

gnysiu  : (22 maj 2012 - 22:10) O co Ci niebieski chodzi? Sztywnym przecież nie da rady :)
Babeczka  : (22 maj 2012 - 21:56) okres masz niebieskiptaku czy jak ?
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 21:24) po prostu z takimi głupkowatymi uwagami pal gumę
Marcolini  : (22 maj 2012 - 14:08) A instrukcje juz czytales ? Czy szukasz innego kabelka niz fabryka dala ???
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 12:55) po prawej stronie ekranu , nieco niżej jest rubryka "Pomagają" i wyszczególniony jest tam m.in. Marcolini. Tak więc dziekuję :rolleyes: za pomoc. Pomogłeś
Marcolini  : (22 maj 2012 - 10:04) elastycznym :)
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Fujifilm FinePix S5800

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bezrobotny 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 152
  • LokalizacjaDomowisko

Napisano 20 październik 2007 - 08:52

Cytat

Opis produktu
Fujifilm FinePix S5800 to następca wprowadzonego w lutym 2007 modelu S5700. Największa różnica w stosunku do poprzednika dotyczy matrycy CCD. Nowy aparat ma przetwornik o rozdzielczo?ci 8 milionów pikseli, w zwi?zku z tym zwiększył się także zakres zooma cyfrowego. W S5800 dodano także obsługę kart pamięci SDHC.

S5800 wyposażono w obiektyw z 10-krotnym zoomem optycznym o zakresie ogniskowych 38-380 mm, który pozwoli na swobodne fotografowanie praktycznie wszystkich motywów: od pejzaży i architektury, poprzez portrety, aż do ujęć sportowych czy fotografii przyrodniczej. System elektronicznej stabilizacji obrazu (Anti Blur) przeciwdziała wstrz?som spowodowanym ruchem ręki, a także redukuje rozmazanie konturów szybko poruszaj?cych się obiektów. Ustawiaj?c wysok? warto?ć czuło?ci (do 1600 ISO) można fotografować nawet w złych warunkach o?wietleniowych bez korzystania wbudowanej lampy błyskowej. Je?li zdecydujemy się na błysk flesza, to do wyboru jest kilka trybów pracy: auto, redukcja efektu czerwonych oczu, błysk wymuszony, lampa wył?czona oraz lampa osłabiona.

Bardzo istotn? dla bardziej zaawansowanych fotografuj?cych jest możliwo?ć wyboru w pełni manualnych ustawień parametrów ekspozycji. Wysokiej jako?ci wy?wietlacz LCD o przek?tnej 2.5 cala i rozdzielczo?ci 230 000 pikseli idealnie sprawdzi się przy kadrowaniu jak i przegl?daniu wykonanych zdjęć i filmów. S5800 ma także klasyczny wizjer elektroniczny (0.24 cala, 230000 pikseli).

Z pomoc? S5800 możemy nagrywać filmy w rozdzielczo?ci 640x480 pikseli z prędko?ci? 30 kl/sek. z dĽwiękiem do zapełnienia karty pamięci SD, SDHC lub xD. Do wykorzystania jest także 26 MB pamięci wewnętrznej. Przy rejestracji filmów aparat daje możliwo?ć płynnej zmiany ogniskowej. Warto także zwrócić uwagę na krótki czas startowy aparatu (1.1 sek).
Zasilanie S5800 stanowi? 4 akumulatorki lub baterie typu AA, czyli popularne “paluszki”, które s? dostępne praktycznie w każdym sklepie.

Najważniejsze cechy aparatu:

matryca CCD o rozdzielczo?ci 8 milionów pikseli, która pozwala na uzyskanie doskonałej jako?ci odbitek nawet w formacie 30x45 cm.
obiektyw z 10-krotnym zoomem optycznym i zakresem ogniskowych 38-380 mm (ekwiwalent dla małego obrazka).
Technologia Anti Blur (elektroniczna stabilizacja obrazu) - przeciwdziała wstrz?som spowodowanym ruchem dłoni, a także redukuje rozmazanie spowodowane poruszaniem się fotografowanego obiektu.
2.5 calowy wy?wietlacz LCD o rozdzielczo?ci 230000 pikseli.
Menu w języku polskim.
Wysoka czuło?ć 1600 ISO.
Tryb Super Makro, który pozwala fotografować już od 1 cm.
Tryb ręcznego sterowania parametrami ekspozycji - większa kontrola użytkownika nad procesem wykonywania zdjęcia.
Nagrywanie filmu w wysokiej rozdzielczo?ci 640x480 pikseli z prędko?ci? 30 kl/sek.
Zgodno?ć ze standardem PictBridge - bezpo?rednie poł?czenie drukarki z aparatem z pominięciem komputera.
Zasilanie akumulatorami lub bateriami typu AA popularnie nazywanych “paluszkami”. Baterie alkaliczne AA s? dostępne praktycznie w każdym sklepie lub kiosku.
zgodno?ć z kartami pamięci xD, SD, SDHC.

0

#2 Gość - HUNCO

• Grupa Guests

Napisano 05 styczeń 2008 - 09:22

Wła?nie zastanawiam się nad kupnem tego aparatu. Cena 740zł. Czy ten Anti Blur w ogóle co? daje? Czy kto? mi może co? doradzić w aprawie kupna tego aparatu?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   damiancore 

• aż mdre go lubi ^^
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 962
  • LokalizacjaLux ex Silesia

Napisano 05 styczeń 2008 - 11:02

System anti blur podnosi automatycznie ISO, aby skrocic czas naswietlania - ot i cala filozofia.
Więc Sobie to odpu?ć.
Kup 6500FD, jak już gdzie indziej napisałem
........ó?o...............ó?o.ó?ó?oó?o.ó?ó?ó?ó?o....ó?o..........
biker bez kasku to jak dres bez pasków

A truth thats told with bad intent
Beats all the Lies you can invent
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   B 

• Fotoreporter
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 580
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 05 styczeń 2008 - 14:28

damiancore dobrze radzi.
"Hail to the King baby 8-)"

;-) [*@]
Wspinaczka i wspinanie
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   damiancore 

• aż mdre go lubi ^^
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 962
  • LokalizacjaLux ex Silesia

Napisano 05 styczeń 2008 - 16:41

Ja bym mu - damiancoreowi - statyw kupił :mrgreen:
........ó?o...............ó?o.ó?ó?oó?o.ó?ó?ó?ó?o....ó?o..........
biker bez kasku to jak dres bez pasków

A truth thats told with bad intent
Beats all the Lies you can invent
0

#6 Gość - Szafarz

• Grupa Guests

Napisano 25 marzec 2008 - 17:48

Witam!

Mam pytanie: jestem amatorem poszukujacym wiadomo?ci o telekonwerterach.
Wszędzie trafiam na reklamy konwerterów do FUJI 50005500 ale nie wiem czy taki konwerter pasowałby do FUJI 5800?

Co s?dzicie o konwerterach snap-on? czy taki Raynox UAC-3500 pasowałby do FUJI 5800?

Czy kto? może polecic mi niskie cenowo teleknw. do tego własnie modelu

Z góry dziękuję :]
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   q100 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 93
  • Lokalizacjakrk

Napisano 25 marzec 2008 - 18:02

ale Raynox UAC-3500 to jest mocowanie do konwerterow makro...
do tego fuji bedzie pasowac, ma bodajże zakres od 52mm do 70-ile?
co o nim sadze? a no to ze jest wygodny w uzyciu, bardzo szybko sie go zdejmuje/zaklada

podaj jakis konkretny model telekonwertera to powiemy czy pasuje czy nie..
NIKON D70s + Tamron 17-50 f/2.8 + Sigma APO 70-300 f/4-5.6 + SB-800 + Raynox DCR-250 + Raynox MSN-202 + kilka innych pierdółek ;)

gg: 6116661

www.photofolio.pl
0

#8 Gość - Szafarz

• Grupa Guests

Napisano 31 marzec 2008 - 12:13

Dzięki bardzo. Pytam o konwertery snap-on, gdyz nie do końca wiem czy adapter-tuleja - potrzebna do 'zwyklych' konwerterów, moze byc mocowana na Fuji 5800.

Czy każdy model aparatu posiada swój pier?cień po?redni lub powiedzmy adapterytuleje do jakiejs serii Fujii 5xxx--> nie znalazłem bezpo?redniego adaptera do modelu 5800 wiec pytam.
Łatwo uton?c w nawale internetowych informacji: wszedzie adaptery Canon, Kodak, Nikon, po prostu nie chcę omyłkowo kupić pier?cienia i obiektywu, który nie pasowałby do aparatu.

Konkretne konwertery, to np:
TELEKONWERTER OLYMPUS 1,7x tele 52
King MGT-20 L
King DRT-20
Sony VCL-D2046
Raynox DVR-2021

Czy te "nie snap-on"działałyby normalnie gdybym znalazl adapter?
Dzieki za po?wiecony czas i wyrozumiało?ć dla laika.
0

Strona 1 z 1