Obiektywy do d700, d7000 - Nikon - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

gnysiu  : (22 maj 2012 - 22:10) O co Ci niebieski chodzi? Sztywnym przecież nie da rady :)
Babeczka  : (22 maj 2012 - 21:56) okres masz niebieskiptaku czy jak ?
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 21:24) po prostu z takimi głupkowatymi uwagami pal gumę
Marcolini  : (22 maj 2012 - 14:08) A instrukcje juz czytales ? Czy szukasz innego kabelka niz fabryka dala ???
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 12:55) po prawej stronie ekranu , nieco niżej jest rubryka "Pomagają" i wyszczególniony jest tam m.in. Marcolini. Tak więc dziekuję :rolleyes: za pomoc. Pomogłeś
Marcolini  : (22 maj 2012 - 10:04) elastycznym :)
Rozszerz pole shoutboxa

Obiektywy do d700, d7000 przejście z d60 na d700 lub d7000

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   danielszczepan 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 30 grudzień 2010 - 10:09

Pewnie że automatyka pomaga, przecież w dużym stopniu sam używam, tylko że zaczynamy ją traktować jak ważniejszą od własnego oka
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   danielszczepan 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 30 grudzień 2010 - 10:11

Tak czy inaczej zdecydowałem się na d700 i zobaczymy jak na moje spojrzenie wpłynie ten sprzęt.Pozdrawiam i dziękuje za pomoc i dyskusję.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcolini 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 6321
  • LokalizacjaKatowice
  • SprzętCanon / Nikon

Napisano 30 grudzień 2010 - 10:25

Na pewno pozytywnie, o ile nie zapomnisz, ze elekronika za ciebie fotki nie zrobi. Lepiej sie jezdzi dobrym autkiem i kiepskim.
Z aparatami jest podobnie. Dobry sprzet sprawia tez przyjemnosc z jego uzytkowania. A napewno nie jest przeszkoda w robieniu dobrych zdjec :D A d700 to dobry korpusik. Mysle, ze przyjemnosc z focenia bedziesz mial spora. A efekty czy zdasz sie na elektronike, czy na wlasne umiejetnosci zaobserwujesz po wynikach koncowych - czyli fotki "na gotowo". Zycze powodzenia i samych doswietlonych zdjec
"Przestań robić zdjęcia, zacznij tworzyć fotografię"

Jeżeli zdjęcie jest nieudane, to pewnie nie podeszło się wystarczająco blisko - Robert Capy
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   danielszczepan 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 10

Napisano 30 grudzień 2010 - 10:29

I właśnie o tym cały czas pisałem, nie chciałbym bym nigdy się tak zatracić, widzieć tylko cyfry w dobrym zdjęciu. Dzięki za miłe słowo i Tobie też wszystkiego dobrego i niech Ci aparat lekkim będzie :rolleyes:
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcolini 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 6321
  • LokalizacjaKatowice
  • SprzętCanon / Nikon

Napisano 30 grudzień 2010 - 11:00

Dzieki za zyczenia - przydadza sie do mojego sprzetu :D
"Przestań robić zdjęcia, zacznij tworzyć fotografię"

Jeżeli zdjęcie jest nieudane, to pewnie nie podeszło się wystarczająco blisko - Robert Capy
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   sebek.d1 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 147
  • Lokalizacjawawa
  • Sprzęt5d mark II

Napisano 31 grudzień 2010 - 15:18

ciekaw jestem tych fotek ślubnych z d60 , możesz się czymś pochwalić ? to najlepszy sposób na udowodnienie swoich racji :)

jestem niedowiarkiem bo sam ostatnio bylem na paru ślubach i zobaczyłem jaki to ciężki kawałek chleba.
większość fotek do śmietnika a sprzęt mam lepszy o niebo od d60, ale ja jestem początkujący ;)
0

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   misza 

• Stały bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 679
  • LokalizacjaJelenia Góra

Napisano 31 grudzień 2010 - 15:21

Korpus korpusem, ale szkła są ważne.
Pomogłem ? Kliknij Dołączona grafika
0

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   sebek.d1 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 147
  • Lokalizacjawawa
  • Sprzęt5d mark II

Napisano 31 grudzień 2010 - 15:35

wg mnie najważniejsza jest jednak matryca i jej szumy na wysokim iso to ona decyduje jak ciemno moze byc w kosciele czy na sali zeby zdjecia wychodziły znośne z wykorzystaniem rónwnież światła zastanego.

npDołączona grafika

wątpię aby d60 dał sobie rade przy takim iso ( około 1000 o ile dobrze pamiętam) i błysku w sufit na 1/16 mocy
wiem co mówię bo miałem d3000 i przy 800 już szumiał jak ta lala ;)

było naprawdę ciemno a nie lubię przeginać z lampą.
0

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   karolajn 

• Papla
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 315
  • Lokalizacjauk
  • SprzętNikon D90 + szkła :)

Napisano 20 styczeń 2011 - 18:55

czyli reasumujac...czy moj tamron 17-50 2.8 i nikkor 50mm 1.4g pojdzie z d7000?
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2