ForumPhoto.pl - Fotografia, Forum fotograficzne: Fujifilm FinePix S5700 - ForumPhoto.pl - Fotografia, Forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Fujifilm FinePix S5700

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   bezrobotny 

• Debiutant
  • Grupa Members
  • Postów 152
  • Rejestracja wto, 16 paź 07
  • LocationDomowisko

Napisano 20 październik 2007 - 09:51

Cytat

Opis produktu

Fujifilm FinePix S5700 to następca modelu z ultra zoomem S5600. Aparaty charakteryzuj? się uniwersalno?ci? oraz nisk? cen?. Nowy aparat ma matrycę CCD 7,1 megapiksela, dzięki czemu mozna wywołać zdjęcia w formacie A3 (3072 x 2304 pikseli). W porównaniu do poprzednika, wy?wietlacz LCD został zwiększony do 2,5 cala przy dużej rozdzielczo?ci 230 000 pikseli.

Obiektyw posiada 10-krotny zoom optyczny, który przekłada się na ogniskow? w zakresie 38-380 mm o jasno?ci f/3.5-f/3.7. System Anti Blur koryguje wstrz?sy spowodowane ruchem ręki, a także redukuje rozmazanie spowodowane poruszaniem się fotografowanego obiektu. Ustawiaj?c wysok? warto?ć czuło?ci 1600 ISO można fotografować bez wbudowanej lampy w ?wietle zastanym. Je?li zdecydujemy się na błysk flesza, to do wyboru jest kilka trybów pracy: auto, redukcja efektu czerwonych oczu, błysk wymuszony, lampa wył?czona oraz lampa osłabiona.

W trybie filmowym nagramy obraz ruchomy w rozdzielczo?ci 640x480 pikseli z prędko?ci? 30 kl/sek. z dĽwiękiem do zapełnienia karty pamięci SD lub xD. Ewentualnie do wykorzystania jest 27 MB pamięci wewnętrznej.

Zasilanie aparatu stanowi? 4 akumulatorki lub baterie typu AA, czyli popularne “paluszki”, które s? dostępne w prawie każdym sklepie.

Najważniejsze cechy aparatu:
7-milionowa matryca CCD
10-krotny zoom optyczny - przybliża obraz co ułatwia kadrowanie.
Technologia Anti Blur - koryguje wstrz?sy spowodowane ruchem ręki, a także redukuje rozmazanie spowodowane poruszaniem się fotografowanego obiektu.
2,5-calowy wy?wietlacz LCD.
Tryb ręcznego sterowania parametrami ekspozycji - większa kontrola użytkownika nad procesem wykonywania zdjęcia.
Nagrywanie filmu w wysokiej rozdzielczo?ci 640x480 pikseli z prędko?ci? 30 kl/sek.
Zgodno?ć ze standardem PictBridge - bezpo?rednie poł?czenie drukarki z aparatem z pominięciem komputera.
Zasilanie akumulatorami lub bateriami typu AA popularnie nazywanych “paluszkami”. Baterie alkaliczne AA s? dostępne w prawie każdym sklepie lub kiosku.

0

#2 Guest_PaWeL_*

• Grupa Guests

Napisano 23 grudzień 2007 - 13:31

ma kto? moze taki aparat bo zastanawiam sie miedzy tym a KODAK-iem ZD 710. i chcial bym sie dowiedziec kilku opinii
0

#3 Guest_Corcia_*

• Grupa Guests

Napisano 27 grudzień 2007 - 19:26

mem ten aparacik od lipca i jestem z niego zadowolona. Ogólnie fajne fotki wychodz? chociaż czasem pojawiaj? się szumy. Jak na pocz?tek zabawy z fotografi? według mnie jest idealny. Można naprawdę się wykazać.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   DarkGoomis 

• Debiutant
  • Grupa Members
  • Postów 79
  • Rejestracja sob, 31 sty 09
  • LocationZgorzelec

Napisano 22 marzec 2009 - 12:47

Niestety nie ma możliwo?ci zapisu w Rawie :-/ Szumy wychodz? na nim na stosunkowo niskich warto?ciach ISO, ale jednak je?li chodzi o współczynnik cena/jako?ć uważam go za ?wietny wybór.
Nieważny sprzęt, Ważna wyobraźnia
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   piters 

• Nijaki
  • Grupa Members
  • Postów 2
  • Rejestracja śro, 03 cze 09
  • Locationkrosno

Napisano 05 czerwiec 2009 - 20:19

DarkGoomis napisał:

Szumy wychodzą na nim na stosunkowo niskich wartościach ISO

a po co masz ISO64
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Members
  • Postów 2651
  • Rejestracja nie, 08 mar 09
  • LocationŚląsk

Napisano 05 czerwiec 2009 - 21:17

trochę odświeżyłeś temat
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   defc0nq 

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 28
  • Rejestracja sob, 30 sty 10
  • LocationPłw. Helski

Napisano 30 styczeń 2010 - 01:39

Witam, dziś kupiłem ten aparat z allegro. Jednak w zestawie nie ma instrukcji. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć czy jest tam możliwość wybierania długości ( ze strony wyczytałem, że aparat posiada 4-1/1000s wybór czyli jakoś można wybrać ) i czy jest możliwość wyboru ostrośći ( chodzi o to, że wybieram np butelkę z piciem i jest ona wyostrzona , a reszta za butelką jest rozmyta ) . I wg mnie ten aparat to taka pół lustrzanka, ale to takie niezbyt profesjonalne określenie, czy można ten aparat jakoś inaczej nazwać ?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   drajwer 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Grupa Members
  • Postów 39
  • Rejestracja czw, 21 sty 10
  • Locationczęstochowa

Napisano 30 styczeń 2010 - 14:22

znalazlem w 15 sekund

'hybryda', od biedy megazoom

mialem s5500, ba, nawet go zgubilem i kupilem drugi taki sam

nie pamietam niestety jak sie nastawialo czas i ostrosc ale chyba guzikami +/- wciskając inne guziki jednoczesnie

Cytat

0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   defc0nq 

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 28
  • LocationPłw. Helski

Napisano 30 styczeń 2010 - 15:33

ok, dziękuję Ci bardzo. Aparat będę miał ~~ w środe, mam nadzieję, że zima mi nie ucieknie :lol:
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   defc0nq 

• Member
  • PipPip
  • Grupa Members
  • Postów 28
  • LocationPłw. Helski

Napisano 31 styczeń 2010 - 00:29

Witam, mam pewne pytania odnośnie akcesoriów.

BTW : czy jest możliwość złączenia w tym aparacie takiego zestawu :
1. http://www.allegro.p...em890762824_ada ... 46_52.html
2. http://www.allegro.p...em879972368_zes ... _w_wa.html
?

lub

3. http://www.allegro.p...em890762824_ada ... 46_52.html
4. http://www.allegro.p...em902248347_zes ... _w_wa.html

?
0

Strona 1 z 1