Kodak EasyShare Z8612 IS - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

gnysiu  : (22 maj 2012 - 22:10) O co Ci niebieski chodzi? Sztywnym przecież nie da rady :)
Babeczka  : (22 maj 2012 - 21:56) okres masz niebieskiptaku czy jak ?
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 21:24) po prostu z takimi głupkowatymi uwagami pal gumę
Marcolini  : (22 maj 2012 - 14:08) A instrukcje juz czytales ? Czy szukasz innego kabelka niz fabryka dala ???
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 12:55) po prawej stronie ekranu , nieco niżej jest rubryka "Pomagają" i wyszczególniony jest tam m.in. Marcolini. Tak więc dziekuję :rolleyes: za pomoc. Pomogłeś
Marcolini  : (22 maj 2012 - 10:04) elastycznym :)
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:55) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia . Prosze o pomoc , pozdrawiam
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:50) ale jestem ciemniak, ale jak wysłaćnapisanego posta, co mam nacisnąć, albo mam bielmo na oczach???
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:44) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:31) nic nie pomaga... jestem zmuszony przecierpieć katusze na IE..
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:27) wywal tą wtyczke, bo ona moze blokuje
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:23) nie pomogło ;/
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) usuń ciasteczka- moze coś to pomoze
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) Aaa sorkaaa, nie doczytałam reszty wpisów ;]
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:13) pzrecież jesteś zalogowany (?)
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:05) nie ogarniam, wpisuje login i hasło i zamiast mnie zalogować to odświeża mi tylko stronę startową ;/
kmonnz  : (21 maj 2012 - 19:02) U mnie wszystko ochoczo działa nie od dzisiaj już.
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:01) coś się schrzaniło przez ten Exif Viewer , nie mogę się zalogować na moje facebook'a :angry:
kmonnz  : (21 maj 2012 - 18:37) Kylo, Exif Viewer jest pod googla. ;)
rev  : (21 maj 2012 - 18:36) posiadam 10-22, znacznie lepszy od Sigm 10-20 co miałem okazje testować, one były mydlano-nieostre (2 egz które testowałem) a 10-22 kupiłem bo ostry , wewn zoom, wewn ognisk.
4kasia4  : (21 maj 2012 - 18:25) i jak się sprawuje??
TrybeX  : (21 maj 2012 - 17:42) do google chrome na bank też jest jakaś wtyczka do podglądania exifu;p
sprocket73  : (21 maj 2012 - 17:34) posiadamy :)
4kasia4  : (21 maj 2012 - 17:21) Canoniarze posiadacie może Canona 10-22/3,5-4,5??
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) ups myslałem że to wyszukiwarka :P
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) raw
Kylo200  : (21 maj 2012 - 16:19) dzięki ;) , chociaż nie skorzystam bo mi FF nie po drodze . Nie ma czegoś na GC ?
TrybeX  : (21 maj 2012 - 16:07) Kylo200m wtyczka do FF FxIF
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:40) Chciałam zapytać czy ktoś może wie, jak sformatować kartę pamięci lub cokolwiek z nią zrobić, ponieważ gdy chcę przerzucić zdjęcia na komputer, to poprostu nie mogę. Gdy chcę włączyć dysk G, bo przypuszczam że tam będą, kompuer sie zacina, a po chwili wyskakuje komunikat: Przekroczono limit czasu semafora. Formatowałam, nic to nie dało, proszę po pomoc najlepiej na pw.
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:38) Mam pytanko, wczoraj kupiłam sobie lustrzankę, mianowicie Canon EOS D1100.
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Kodak EasyShare Z8612 IS

#1 Gość -

• Grupa Guests

Napisano 20 październik 2008 - 17:57

Cytat

Duży zoom, wyj?tkowa wyrazisto?ć

Aparat fotograficzny Z8612 IS umożliwia przybliżanie obiektów fotografowanych w ruchu lub fotografowanie dużych przestrzeni. A jego obsługa jest zaskakuj?co prosta.

12-krotny zoom z optyczn? stabilizacj? obrazu Szklany obiektyw SCHNEIDER-KREUZNACH VARIOGON z 12-krotnym zoomem optycznym (36–432 mm) oferuj?cy niesamowite możliwo?ci twórcze
Jasny obiektyw z przesłon? f/2,8–4,8
Optyczna stabilizacja obrazu zapewnia nieporuszone, ostre zdjęcia wykonywane przy dużym zakresie zoomu

Wspaniała jako?ć odbitek dzięki rozdzielczo?ci 8,1 megapiksela Matryca o rozdzielczo?ci 8,1 MP pozwalaj?ca na uzyskanie wyj?tkowej jako?ci odbitek do formatu 75 cm × 100 cm (30 cali × 40 cali)
Bez względu na sposób uzyskiwania odbitek — w domu, przez Internet lub w punktach fotograficznych — firma Kodak zapewnia wyj?tkow? jako?ć oraz zdjęcia, którymi można cieszyć się przez wiele lat
Powrót do góry

Prawdziwa jako?ć technologii HD — po prostu doskonałe zdjęcia.

Zdjęcia w rozdzielczo?ci HD Piękne zdjęcia w rozdzielczo?ci HD, w formacie 16:9
Możliwo?ć ogl?dania zdjęć o wysokiej jako?ci obrazu na ekranie telewizora HDTV lub innych urz?dzeń HD

Stacja dokuj?ca KODAK EASYSHARE HDTV (wyposażenie opcjonalne)
Wyższy poziom rozdzielczo?ci dzięki wy?wietlaniu zdjęć na ekranie telewizora HDTV przy użyciu stacji dokuj?cej KODAK EASYSHARE HDTV.
Pochwal się swoimi zdjęciami w żywych kolorach w rozdzielczo?ci HD
Różne sposoby podł?czania do stacji dokuj?cej KODAK EASYSHARE HDTV: umieszczenie na niej aparatu fotograficznego KODAK EASYSHARE, skorzystanie z karty pamięci SD, pamięci flash USB lub czytnika kart pamięci podł?czonego do portu USB
Wy?wietlanie zdjęć jako pojedynczych, w miniaturach lub w pokazie slajdów
Powrót do góry

Funkcje poprawy jako?ci zdjęć w aparacie

Funkcje, takie jak kadrowanie zdjęć z poziomu aparatu, siatka kadrowania czy histogram pozwalaj? wykonywać doskonałe zdjęcia za każdym razem. Tryb inteligentnych programów tematycznych, technologia KODAK PERFECT TOUCH, wysoka czuło?ć ISO i inne funkcje pozwalaj? uzyskać wyj?tkowe rezultaty.

Siatka kadrowania w trybie fotografowania Wybranie siatki kadrowania ułatwia komponowanie kadru, szczególnie w przypadku zdjęć budynków i krajobrazów

Funkcje dostępne w aparacie Funkcje poprawy jako?ci zdjęć, takie jak kadrowanie z poziomu aparatu, ostrzeżenie o nieostrym zdjęciu czy cyfrowa redukcja efektu czerwonych oczu, zapewniaj? uzyskiwanie wspaniałych zdjęć w łatwy sposób

Funkcja histogramu Funkcja histogramu pozwala sprawdzać parametry ekspozycji zdjęcia w widoku na żywo, szybkim podgl?dzie oraz w trakcie przegl?dania zdjęć

Tryb inteligentnych programów tematycznych Wyj?tkowo łatwy sposób na uzyskanie zachwycaj?cych zdjęć — tryb inteligentnych programów tematycznych automatycznie dobiera najlepiej pasuj?cy spo?ród 5 programów tematycznych
Je?li nie można wykryć programu tematycznego, aparat przeł?czy się domy?lnie na tryb automatyczny

Tryb wysokiej czuło?ci ISO
Zapewnia wierne oddanie szczegółów ujęcia przy słabym ?wietle oraz przy fotografowaniu obiektów w ruchu. Aparat Z8612 IS oferuje doskonał?, wysok? czuło?ć ISO (do 3200*).
Krótszy czas otwarcia migawki zapewnia wierne oddanie szczegółów ujęcia przy słabym o?wietleniu oraz podczas fotografowania obiektów w ruchu
Aparat automatycznie wybiera czuło?ci od ISO 80 do ISO 1600 na podstawie warunków o?wietlenia
Czuło?ć ISO 3200 dostępna przy ustawieniach rozmiaru zdjęcia 2,2 MP i mniejszych w trybach PASM*

Technologia KODAK PERFECT TOUCH
Zdjęcia tak żywe, jak w momencie fotografowania. Dzięki technologii KODAK PERFECT TOUCH można drukować lepsze i wyraĽniejsze odbitki.
Lepsze, wyraĽniejsze zdjęcia
Wspomnienia bogate w szczegóły
Usuwanie głębokich cieni poprawiaj?ce nastrój zdjęć

Funkcja multimedialnego pokazu slajdów
Opowiedz swoj? historię we własny sposób, korzystaj?c z funkcji multimedialnego pokazu slajdów.
Przygotowywanie multimedialnego pokazu slajdów przy użyciu samego aparatu
Muzyka stosowna do nastroju — do pokazu slajdów można wybrać gotowy schemat dĽwiękowy
Ożywianie zdjęć dzięki pomysłowym efektom przej?cia

Kolorowy wy?wietlacz LCD o przek?tnej 64 mm (2,5 cala)
Przegl?danie ostrych i wyraĽnych zdjęć na uniwersalnym, kolorowym wy?wietlaczu o przek?tnej 64 mm (2,5 cala)
Czujnik kierunku umożliwiaj?cy ogl?danie zdjęć w takim położeniu, w jakim zostały wykonane
W trybie przegl?dania zdjęć dostępne s? funkcje szybkiego powiększania zdjęć z możliwo?ci? kadrowania, szybkiego przegl?dania zdjęć oraz podgl?du miniatur

Łatwe nagrywanie filmów wideo Nagrywanie filmów w rozdzielczo?ci VGA (640 x 480) z szybko?ci? 30 klatek/s z dĽwiękiem oraz funkcja edycji z poziomu aparatu
Możliwo?ć wydrukowania poszczególnych klatek filmu — 1, 4, 9 lub 16 odbitek na stronie
Zapisywanie pojedynczej klatki i wysyłanie poczt? e-mail do rodziny i znajomych

UWAGA!! NIE KUPUJCIE TEGO APARATU!! NIE DZIAŁAJˇ W NIM BATERIE AA!!! FIRMA KODAK PODAJE FAŁSZYWE DANE DOTYCZˇCE ZASILANIA!!! Poniżej tre?ć e-maila od obsługi technicznej Kodaka:

"Chcialabym Pana poinformowac, ze aparaty fotograficzne z serii Z dzialaja tylo przy uzyciu akumulatorow litowo-jonowych klic 8000 jak i

baterii jednorazowych CRV3.

Aparat fotograficzny model Z8612 nie bedzie pracowal przy uzyciu baterii wymienionych przez Pana: 2xAA Sony NH-AA 2500mAh.

Aparat bedzie zachowywal sie jakby sam rozladowywal baterie."
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   etom 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • LokalizacjaKatowice

Napisano 17 styczeń 2009 - 02:02

pawel198804 napisał:

UWAGA!! NIE KUPUJCIE TEGO APARATU!! NIE DZIAŁAJˇ W NIM BATERIE AA!!! FIRMA KODAK PODAJE FAŁSZYWE DANE DOTYCZˇCE ZASILANIA!!!

Bez przesady, na oficjalnej stronie Kodaka w specyfikacji aparatu stoi jak byk ;-)

" Zasilanie
Bateria litowa KODAK CRV3 do cyfrowego aparatu fotograficznego;
akumulator litowo-jonowy KODAK KLIC-8000 do cyfrowych aparatów fotograficznych;
2 akumulatory litowe typu AA "

http://www.kodak.com...ec/PageQuerier. ... cale=pl_PL
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Maka 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • LokalizacjaPL

Napisano 13 kwiecień 2009 - 15:55

Proszę o pomoc, rozładowała mi się oryginalna bateria, a zwykłe dostępne w sklepie nie działają tak jak pisze wyżej, więc jakie baterie będą odpowiednie? poproszę o link do zakupu
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   krikus 

• Stały bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 617
  • Lokalizacja..

Napisano 13 kwiecień 2009 - 16:34

Maka napisał:

Proszę o pomoc, rozładowała mi się oryginalna bateria, a zwykłe dostępne w sklepie nie działają tak jak pisze wyżej, więc jakie baterie będą odpowiednie? poproszę o link do zakupu
jak to mówią "Mądry Polak po szkodzie" :-?
Taki akumulatorek to bedzie problem dostać :-/
P.s. Zastanawiałem się kiedyś nad jego kupnem, ale właśnie te fajerwerki techniczne kodaka mnie zniecheciły do jego kupna.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Maka 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 11
  • LokalizacjaPL

Napisano 13 kwiecień 2009 - 16:44

ale chodzi mi o zwykłą baterię, nie wiem za 5 -10zł, tylko aby ruszyła ten aparat
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   krikus 

• Stały bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 617
  • Lokalizacja..

Napisano 13 kwiecień 2009 - 16:48

Maka napisał:

ale chodzi mi o zwykłą baterię, nie wiem za 5 -10zł, tylko aby ruszyła ten aparat
Oj, to nie wiem co tu doradzić.
Mnie to nawet na jednorazówkach AA mój fuji działa, nie mówiąc już o akumulatorkach AA 2500 mAh na których robię nawet do 400 zdjęć ;-)
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   etom 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • LokalizacjaKatowice

Napisano 13 kwiecień 2009 - 22:58

Maka napisał:

Tylko bateria CRV3 wchodzi w rachube. taka jak byla razem z aparatem.
Tyle, ze kosztuje 50-70 zl wiec nie warto, lepiej od razu kupic akumulator CRV3 lub Klic-8000 i ladowarke.
http://www.pixmania....pl/pl/46114/art ... 0-mah.html
https://www.hurt.com...?o=shpp&i=3860 ... ntent=3860
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4241
  • LokalizacjaŚląsk
  • SprzętZenit TTL

Napisano 16 kwiecień 2009 - 18:23

zwykłe AA tez działaja
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   lestat75 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 5
  • LokalizacjaWałbrzych

Napisano 11 lipiec 2009 - 09:30

Ze swojej strony mogę polecić zastępczy akumulator Klic-8000 z ładowarką. Na allegro jest tego sporo a i cena nie jest wysoka-ok 50zł za komplet. Sam używam od pół roku i jestem zadowolony (po 3 formatowaniach mogę wykonać ok 300-400 zdjęć). Co do krytycznych uwag pod adresem sposobu zasilania to powiem tylko, że również Panasonic, Sony a także Canon (w kilku swoich modelach) stosuje właśnie wariant firmowego akumulatora. Używałem wcześniej Kodaka Z740 (zasilany akumulatorami typu "paluszek" NiMH a więc powszechnie dostępnymi) i jego żywotność była znacznie krótsza, niż Z8612 na nieoryginalnym akumulatorze Klic-8000. Dlatego (zapewne bardzo subiektywnie) uważam, że zasilanie Kodaków z serii Z 1012/1015/8612 jest zaletą a nie wadą. Napięcie 3,7V zaspokaja wymagania i aparatu i sporego wyświetlacza. Dwa paluszki dałyby mu tylko 2,4V co widać po Canon SX110IS, co do którego sporo osób ma zastrzeżenia dotyczące właśnie pożerania energii (patrz duży wyświetlacz).
0

Strona 1 z 1