Fujifilm Finepix s5800 problem - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

gnysiu  : (22 maj 2012 - 22:10) O co Ci niebieski chodzi? Sztywnym przecież nie da rady :)
Babeczka  : (22 maj 2012 - 21:56) okres masz niebieskiptaku czy jak ?
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 21:24) po prostu z takimi głupkowatymi uwagami pal gumę
Marcolini  : (22 maj 2012 - 14:08) A instrukcje juz czytales ? Czy szukasz innego kabelka niz fabryka dala ???
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 12:55) po prawej stronie ekranu , nieco niżej jest rubryka "Pomagają" i wyszczególniony jest tam m.in. Marcolini. Tak więc dziekuję :rolleyes: za pomoc. Pomogłeś
Marcolini  : (22 maj 2012 - 10:04) elastycznym :)
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:55) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia . Prosze o pomoc , pozdrawiam
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:50) ale jestem ciemniak, ale jak wysłaćnapisanego posta, co mam nacisnąć, albo mam bielmo na oczach???
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:44) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:31) nic nie pomaga... jestem zmuszony przecierpieć katusze na IE..
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:27) wywal tą wtyczke, bo ona moze blokuje
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:23) nie pomogło ;/
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) usuń ciasteczka- moze coś to pomoze
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) Aaa sorkaaa, nie doczytałam reszty wpisów ;]
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:13) pzrecież jesteś zalogowany (?)
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:05) nie ogarniam, wpisuje login i hasło i zamiast mnie zalogować to odświeża mi tylko stronę startową ;/
kmonnz  : (21 maj 2012 - 19:02) U mnie wszystko ochoczo działa nie od dzisiaj już.
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:01) coś się schrzaniło przez ten Exif Viewer , nie mogę się zalogować na moje facebook'a :angry:
kmonnz  : (21 maj 2012 - 18:37) Kylo, Exif Viewer jest pod googla. ;)
rev  : (21 maj 2012 - 18:36) posiadam 10-22, znacznie lepszy od Sigm 10-20 co miałem okazje testować, one były mydlano-nieostre (2 egz które testowałem) a 10-22 kupiłem bo ostry , wewn zoom, wewn ognisk.
4kasia4  : (21 maj 2012 - 18:25) i jak się sprawuje??
TrybeX  : (21 maj 2012 - 17:42) do google chrome na bank też jest jakaś wtyczka do podglądania exifu;p
sprocket73  : (21 maj 2012 - 17:34) posiadamy :)
4kasia4  : (21 maj 2012 - 17:21) Canoniarze posiadacie może Canona 10-22/3,5-4,5??
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) ups myslałem że to wyszukiwarka :P
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) raw
Kylo200  : (21 maj 2012 - 16:19) dzięki ;) , chociaż nie skorzystam bo mi FF nie po drodze . Nie ma czegoś na GC ?
TrybeX  : (21 maj 2012 - 16:07) Kylo200m wtyczka do FF FxIF
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:40) Chciałam zapytać czy ktoś może wie, jak sformatować kartę pamięci lub cokolwiek z nią zrobić, ponieważ gdy chcę przerzucić zdjęcia na komputer, to poprostu nie mogę. Gdy chcę włączyć dysk G, bo przypuszczam że tam będą, kompuer sie zacina, a po chwili wyskakuje komunikat: Przekroczono limit czasu semafora. Formatowałam, nic to nie dało, proszę po pomoc najlepiej na pw.
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:38) Mam pytanko, wczoraj kupiłam sobie lustrzankę, mianowicie Canon EOS D1100.
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Fujifilm Finepix s5800 problem

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   klaker 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • SprzętS5800

Napisano 01 grudzień 2010 - 17:57

Witam, jestem tutaj pierwszy raz, i od razu mam problem.Mianowicie jak w temacie aparat Fujifilm Finepix s5800 albo tak zżera baterie albo po prostu coś z nim nie tak.Mianowicie po włożeniu baterii wystarczy 5 minut i aparat pokazuje rozładowaną baterię, ostatnio zainwestowałem akumulatory, włożyłem do aparatu, po chwili znowu ostrzeżenie że bateria rozładowana, naładowałem-znowu to samo.Przed chwilą na dobrą sprawę po powrocie z aparatem z podwórka do domu spróbowałem włączyć wyświetlanie zdjęć i normalnie wszystko, a po włączeniu trybu robienia zdjęć znowu bateria rozładowana.Ktoś wie co może być z nim nie tak?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   eddsan 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 143
  • SprzętCanon EOS 500D

Napisano 02 grudzień 2010 - 09:26

Poczytaj o wpływie mrozu na akumulatorki/baterie. Sprawdź też pojęcie pojemności.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   klaker 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • SprzętS5800

Napisano 02 grudzień 2010 - 14:22

Chodzi o to że dzieje się to bez względu na temperaturę, to już pisałem.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Triko 

• Gaduła
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 578
  • LokalizacjaUstroń/Skoczów
  • SprzętWszystko mający telefon za złotówkę z autofocusem i lampą błyskową

Napisano 02 grudzień 2010 - 17:00

Miałem kiedyś S5800 i dobrze go wspominam, robiłem nawet 700zdj na jednym komplecie akumulatorków.
Twój napewno jest "spieprzony", zapytaj sie w serwisie co to może być i ile ewentualnie kosztuje naprawa.
Jesli sie nie opłaci naprawiać to pozostaje odsprzedać za grosze na części, lub np zachować jako ozdobę wkładając do witryny w meblach ;)
Dzieci się ze mnie śmieją, wytykają palcami na ulicy i mówią że jestem dupa, a nie fotograf bo na moim ogromnym brzuchu spoczywa zwisający Sony A200 ;)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5063
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 02 grudzień 2010 - 17:40

Mam (teoretycznie) w pracy Fuji S5600 i jest to samo. To nie tylko wada pojedynczych egzemplarzy. Dużo zależy od akumulatorków. Duracell zdychały po dobie leżenia w wyłączonym aparacie, kupiłem Sanyo Enelop i jest gitara.
Prawdopodobnie ten aparat ma kondensator pojemnościowy do podtrzymywania pamięci i jak się go długo nie uzywa to się doładowuje żrąc brutalnie baterie. U mnie w pewnym momencie wszystko się naprawiło i....ktoś go pożyczył a nie chce się przyznać :P
Może to jej urok. Może to Photoshop :P
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij Dołączona grafika na dole postu :)
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   klaker 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • SprzętS5800

Napisano 03 grudzień 2010 - 16:34

czyli co radzicie bo kompletnie nie wiem co robić, aparat jest zacny, foty super, i szkoda go.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Triko 

• Gaduła
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 578

Napisano 03 grudzień 2010 - 16:51

Wyświetl postUżytkownik klaker dnia 03 grudzień 2010 - 16:34 napisał

czyli co radzicie

Napisałem post wcześniej.
Dzieci się ze mnie śmieją, wytykają palcami na ulicy i mówią że jestem dupa, a nie fotograf bo na moim ogromnym brzuchu spoczywa zwisający Sony A200 ;)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5063
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 03 grudzień 2010 - 17:08

Ja bym spróbował nowych akumulatorów Sanyo Enelop. Pomimo że Sanyo Enelopów nie trzeba formować, bym poładował je tak jakbym miał je formować. U mnie pomogła wymiana i aparat śmigał bez problemu. Dodam, że nówki akumulatorki Duracell padały od razu. Możesz spróbować użyć zwykłych baterii (polecam Energizer). Jeśli będzie lepiej to wiesz gdzie jest przyczyna.
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij Dołączona grafika na dole postu :)
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   klaker 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • SprzętS5800

Napisano 03 grudzień 2010 - 19:33

energizery podobnie padały
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5063
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 03 grudzień 2010 - 20:24

No to raczej go nie uratujesz, chyba że cudownie ożyje ;)
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Triko 

• Gaduła
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 578

Napisano 03 grudzień 2010 - 20:28

Ja to przypuszczałem już od poczatku.
Teraz pozostaje tylko serwis jeśli się opłaci, lub odstawić na meble jako "pamiątka-bibelot"

Strona 1 z 1