Tusze zamienniki do drukarek fotograficznych - Sprzęt Fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

gnysiu  : (22 maj 2012 - 22:10) O co Ci niebieski chodzi? Sztywnym przecież nie da rady :)
Babeczka  : (22 maj 2012 - 21:56) okres masz niebieskiptaku czy jak ?
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 21:24) po prostu z takimi głupkowatymi uwagami pal gumę
Marcolini  : (22 maj 2012 - 14:08) A instrukcje juz czytales ? Czy szukasz innego kabelka niz fabryka dala ???
niebieskiptak  : (22 maj 2012 - 12:55) po prawej stronie ekranu , nieco niżej jest rubryka "Pomagają" i wyszczególniony jest tam m.in. Marcolini. Tak więc dziekuję :rolleyes: za pomoc. Pomogłeś
Marcolini  : (22 maj 2012 - 10:04) elastycznym :)
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:55) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia . Prosze o pomoc , pozdrawiam
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:50) ale jestem ciemniak, ale jak wysłaćnapisanego posta, co mam nacisnąć, albo mam bielmo na oczach???
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:44) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:31) nic nie pomaga... jestem zmuszony przecierpieć katusze na IE..
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:27) wywal tą wtyczke, bo ona moze blokuje
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:23) nie pomogło ;/
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) usuń ciasteczka- moze coś to pomoze
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) Aaa sorkaaa, nie doczytałam reszty wpisów ;]
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:13) pzrecież jesteś zalogowany (?)
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:05) nie ogarniam, wpisuje login i hasło i zamiast mnie zalogować to odświeża mi tylko stronę startową ;/
kmonnz  : (21 maj 2012 - 19:02) U mnie wszystko ochoczo działa nie od dzisiaj już.
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:01) coś się schrzaniło przez ten Exif Viewer , nie mogę się zalogować na moje facebook'a :angry:
kmonnz  : (21 maj 2012 - 18:37) Kylo, Exif Viewer jest pod googla. ;)
rev  : (21 maj 2012 - 18:36) posiadam 10-22, znacznie lepszy od Sigm 10-20 co miałem okazje testować, one były mydlano-nieostre (2 egz które testowałem) a 10-22 kupiłem bo ostry , wewn zoom, wewn ognisk.
4kasia4  : (21 maj 2012 - 18:25) i jak się sprawuje??
TrybeX  : (21 maj 2012 - 17:42) do google chrome na bank też jest jakaś wtyczka do podglądania exifu;p
sprocket73  : (21 maj 2012 - 17:34) posiadamy :)
4kasia4  : (21 maj 2012 - 17:21) Canoniarze posiadacie może Canona 10-22/3,5-4,5??
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) ups myslałem że to wyszukiwarka :P
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) raw
Kylo200  : (21 maj 2012 - 16:19) dzięki ;) , chociaż nie skorzystam bo mi FF nie po drodze . Nie ma czegoś na GC ?
TrybeX  : (21 maj 2012 - 16:07) Kylo200m wtyczka do FF FxIF
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:40) Chciałam zapytać czy ktoś może wie, jak sformatować kartę pamięci lub cokolwiek z nią zrobić, ponieważ gdy chcę przerzucić zdjęcia na komputer, to poprostu nie mogę. Gdy chcę włączyć dysk G, bo przypuszczam że tam będą, kompuer sie zacina, a po chwili wyskakuje komunikat: Przekroczono limit czasu semafora. Formatowałam, nic to nie dało, proszę po pomoc najlepiej na pw.
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:38) Mam pytanko, wczoraj kupiłam sobie lustrzankę, mianowicie Canon EOS D1100.
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Tusze zamienniki do drukarek fotograficznych

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Mogway 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4856
  • LokalizacjaZ-ść
  • SprzętCanon

Napisano 25 listopad 2010 - 18:59

Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenie z tuszami (zamiennikami) do popularnych drukarek fotograficznych.Nie ukrywam ,że chodzi mi bardziej o tusze w pojemnikach do napełniania kartridży , ale gdyby ktoś miał jakieś uwagi do innych tuszy to może inni skorzystają z Waszych doświadczeń.Ja osobiście sporo drukuję i mam kłopoty z tuszem czarnym. O ile na papierze matowym spokojnie zdaje egzamin, to na błyszczącym ma tendencje do ścierania.Ale może ktoś zna taki tusz , który na błyszczącym papierze się nie ściera.Przypominam , chodzi o czarny i w ilościach hurtowych.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4241
  • LokalizacjaŚląsk
  • SprzętZenit TTL

Napisano 25 listopad 2010 - 20:01

z ust znajomego który ma drukarnie foto:

nie warto kupować zamienników, gdy skalibrujesz sobie drukarkę przy zamiennikach zawsze wyjdzie Ci inny kolor niż domyślnie ustawiony
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Mogway 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4856
  • LokalizacjaZ-ść
  • SprzętCanon

Napisano 25 listopad 2010 - 20:17

Jeżeli chodzi o kolory to , mogę dopasować idealnie. Domyślnych ustawień nie używam tylko ręcznych. bardziej mnie interesuje trwałość jak same kolory, bo z tym sobie daje radę bez problemu.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5063
  • LokalizacjaChełmża
  • SprzętNikon & Canon

Napisano 25 listopad 2010 - 21:45

Zawsze używałem oryginalnych tuszy HP. Ostatnio kuzyn mnie namówił, że mi napełni. Póki co działają nawet, kolory praktycznie się nie różnią. Chyba trochę zielony jest bardziej zieluny. No i co ważne nie zasychają. Kiedyś dawno temu jak miałem Lexmarka, napełniony tusz zasechł po tygodniu nie używania drukarki.
Może to jej urok. Może to Photoshop :P
Zdjęcia ślubne Toruń
Zobacz fotoblog
Ja też chcę pare plusików do lansu, więc jak pomogłem, wciśnij Dołączona grafika na dole postu :)
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   barman_pl 

• Straż Nocna
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 7177
  • LokalizacjaBrzeziny, Łódź
  • SprzętCanonowo

Napisano 26 listopad 2010 - 03:39

Mogway - ale że chcesz foty drukować ? - moim zdaniem bez sensu troszkę ;)... za drogo taki interes wychodzi...

Pozdr.
http://www.michaldawidowicz.com
http://www.blog.michaldawidowicz.com
Lamer...
Jeśli pomogłem, wciśnij czerwone pole i odejmij mi punkt... Dziękuję ;)... Jeśli nie pomogłem również proszę o czerwony Dołączona grafika
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   wawson 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 166
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 26 listopad 2010 - 09:48

Pracowałem przez jakiś czas w branży IT wiec trochę poznałem sie na drukarkach :) .
Kolor raczej nie powinien strasznie odbiegać od oryginału, z moich doświadczeń to bardziej jest problem z jakością samego wydruki i żywotnością maszyny .
Każdy producent ma określony mikrolitr (czy jakoś tak) kropli atramentu "wypluwanej" na kartkę. Do tego dobierane sa odpowiednie parametry atramentów i nawet papieru.
W związku z tym jak zamienny atrament mówiąc ogólnie jest "za gruby" albo ma gorsze parametry wchłaniania sie w papier to może byś problem
1. z jakością wydruku
2. z usterkowością samego urządzenia - po prostu zapchają się dysze

Oczywiście wszystko zależy na czym drukujesz i jaki format zdjęć no i po co tzn. czy zarobkowo.
Bo jak sprzedajesz wydrukowane zdjecia to znając życie nie oszczędzasz na papierze a będziesz oszczędzał na atramencie ???
Ja do domowego drukowania (album 10x15 ) nabyłem drukarkę sublimacyjną Canona i jestem bardzo zadowolony . :)
Rozwijaj Swoje Pasje ------> http://www.szkoleniafoto.pl/
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Mogway 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 4856
  • LokalizacjaZ-ść
  • SprzętCanon

Napisano 26 listopad 2010 - 16:10

Barman -drukuje okładki na płyty, płyty DVD i inne drobne badziewie. Przychodzą ludzie z pendrivami i chcą 6 zdjęć w jakimś tam formacie i oczywiście na już.Bez drukarki to bym strasznie przerzedził klientelę. Co do tuszu to właśnie przyszedł mi czarny wysychający natychmiast nie brudzący. zanim go zareklamuje to muszę zobaczyć jak on się ma od strony zapychania dysz , bo bardzo szybko schnie. Na razie jestem zadowolony.Barman jeżeli chcesz usłyszeć coś o o płacalności to napisze Ci na PW.
0

Strona 1 z 1