Kiev 2 - Analogowy sprzęt fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:55) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia . Prosze o pomoc , pozdrawiam
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:50) ale jestem ciemniak, ale jak wysłaćnapisanego posta, co mam nacisnąć, albo mam bielmo na oczach???
niebieskiptak  : (21 maj 2012 - 19:44) jakim przewodem połączyć aparat z TV żeby widział filmy. Połączyłem kablem z kompletu tj mini hdmi-usb i nie widzi nakręconych filmów, tylko same zdjęcia
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:31) nic nie pomaga... jestem zmuszony przecierpieć katusze na IE..
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:27) wywal tą wtyczke, bo ona moze blokuje
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:23) nie pomogło ;/
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) usuń ciasteczka- moze coś to pomoze
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:16) Aaa sorkaaa, nie doczytałam reszty wpisów ;]
Babeczka  : (21 maj 2012 - 19:13) pzrecież jesteś zalogowany (?)
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:05) nie ogarniam, wpisuje login i hasło i zamiast mnie zalogować to odświeża mi tylko stronę startową ;/
kmonnz  : (21 maj 2012 - 19:02) U mnie wszystko ochoczo działa nie od dzisiaj już.
Kylo200  : (21 maj 2012 - 19:01) coś się schrzaniło przez ten Exif Viewer , nie mogę się zalogować na moje facebook'a :angry:
kmonnz  : (21 maj 2012 - 18:37) Kylo, Exif Viewer jest pod googla. ;)
rev  : (21 maj 2012 - 18:36) posiadam 10-22, znacznie lepszy od Sigm 10-20 co miałem okazje testować, one były mydlano-nieostre (2 egz które testowałem) a 10-22 kupiłem bo ostry , wewn zoom, wewn ognisk.
4kasia4  : (21 maj 2012 - 18:25) i jak się sprawuje??
TrybeX  : (21 maj 2012 - 17:42) do google chrome na bank też jest jakaś wtyczka do podglądania exifu;p
sprocket73  : (21 maj 2012 - 17:34) posiadamy :)
4kasia4  : (21 maj 2012 - 17:21) Canoniarze posiadacie może Canona 10-22/3,5-4,5??
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) ups myslałem że to wyszukiwarka :P
karol_W  : (21 maj 2012 - 16:54) raw
Kylo200  : (21 maj 2012 - 16:19) dzięki ;) , chociaż nie skorzystam bo mi FF nie po drodze . Nie ma czegoś na GC ?
TrybeX  : (21 maj 2012 - 16:07) Kylo200m wtyczka do FF FxIF
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:40) Chciałam zapytać czy ktoś może wie, jak sformatować kartę pamięci lub cokolwiek z nią zrobić, ponieważ gdy chcę przerzucić zdjęcia na komputer, to poprostu nie mogę. Gdy chcę włączyć dysk G, bo przypuszczam że tam będą, kompuer sie zacina, a po chwili wyskakuje komunikat: Przekroczono limit czasu semafora. Formatowałam, nic to nie dało, proszę po pomoc najlepiej na pw.
kkkolorowa  : (21 maj 2012 - 15:38) Mam pytanko, wczoraj kupiłam sobie lustrzankę, mianowicie Canon EOS D1100.
Kylo200  : (21 maj 2012 - 15:13) może mi ktoś wytłumaczyć jak sprawdzić exif bez ściągania pilku na dysk ? można to zrobić w jakiś łatwy sposób ?
misieqMP  : (21 maj 2012 - 05:55) Ale wszyscy twierdzą że jest słaby, to zmiany kita trzeba dorosnąć ...
Head_DNB  : (20 maj 2012 - 20:09) Debocik a kto tu stwerdza ze jest dobry wazne ze sie da nim zdjecie zrobic ostre na f8 na początek wystarczy....
Creat  : (20 maj 2012 - 17:55) http://www.forumphot...747#entry265747
Kogud  : (20 maj 2012 - 16:06) czesc, pomoze mi ktos z obiektywem tak na szybko, bo aukcja sie konczy
Debocik  : (20 maj 2012 - 15:29) Jak ktoś twierdzi, że ten obiektyw jest dobry, to chyba innego w ręku nie trzymał :)
Rozszerz pole shoutboxa

Kiev 2 Próba wznowienia działania aparatu

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   wienczyslaw5 

• Grupa Moderatorzy
  • Postów 2700
  • LokalizacjaZabłudów
  • SprzętRevueflex AC 1 Olympus C 1400 XL

Napisano 25 wrzesień 2010 - 18:17

A jeszcze jedno --- nie wiem czy ten Kijew ma takie same mocowanie obiektywów co Kijew 19 --- ale jeśli tak to niech Cię ręka boska broni wkładać obiektywy od Nikona --- bagnet na pierwszy rzut oka pasuje --- ale potrafi zatrzasnąć się na amen i ... bez piły spalinowej ani rusz .
zatwardziały analogowiec --- oby Ci klisza pękła !
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcolini 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 6316
  • LokalizacjaKatowice
  • SprzętCanon / Nikon

Napisano 25 wrzesień 2010 - 19:20

Kasiu - odpowoiadajac na Twoje pytanie, koledzy nie wyjasnili (chyba) jasno i przejrzyscie: Aparat jest bez baterii - wkladasz klisze, jak to wienczyslaw wyjasnil, tylko rolka. Otwierasz klape na film, wkladasz rolke w zaczepu (takie od gory) czesc filmu dobrze jest wysunac, zeby klisza zalapala na zabli i prawidlowo sie wsunela w rolke. Zamykasz pokrywe i robisz 2 puste klatki (zeby wywalic i tak naswietlona czesc filmu) i... do dziela. Jak ustawic, to masz wyjasnione. Po zakonczeniu 36 (jak taki film kupisz) klatek (nie da sie dalej przewijac) nie pamietam, jaki system zwalniania zebatki - albo nacisnac ods dolu, albo podniesc od gory (zorka-4) lub wkrecic spust migawki - i nawinac film na kasete ktora wkladalas. Ta zebatka na szerokim pokretle sluzy do przestawien chyba ISO o ile dobrze pamietam, ktore ustawiasz zgodnie z tym, jaki kupilas film. I reszta wlasciwie wyjasniona przez poprzednikow. Milej zabawy :D
"Przestań robić zdjęcia, zacznij tworzyć fotografię"

Jeżeli zdjęcie jest nieudane, to pewnie nie podeszło się wystarczająco blisko - Robert Capy
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   Fotomechanik 

• Dyskutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 830
  • LokalizacjaLechistan
  • SprzętCanon EOS 620, EOS 350D i mnóstwo innych. Ostatnio SMIENA Digital

Napisano 25 wrzesień 2010 - 20:47

Co do samego naświetlania, gdy Brat sprezentował mi pierwszy mój aparat, Feda 5B, a ja zapytałem go, jak naświetlać, odparł
- Och, nie przejmuj się tym aż tak bardzo. Przysłona 5,6 i 1/125 sek, przy filmie setce.
- A jak będzie pochmurno?
- To próbuj zmieniać... W końcu nabierzesz wprawy.
No i próbowałem, aż doszedłem do tego, że na całym 36 klatkowym filmie, miałem może jedno zdjęcie niepoprawnie naświetlone. A fotografowałem na czarno białej kliszy, która jest jak wiadomo mniej tolerancyjna na błędy!
I teraz najlepsze: Gdy po około dwóch latach focenia Fedem, moje modlitwy zostały wysłuchane i stałem się szczęśliwym posiadaczem Praktiki MTL-5, przestałem się zastanawiać w ogóle nad przesłoną i czasem naświetlania. Wewnętrzny światłomierz, to było to!
Tylko że jak później przyszło mi się znowu pobawić czymś, co nie ma tego światłomierza, okazało się, że jestem jeszcze głupszy, niż w erze "przedfedowej". I niby O to chodzi, żeby nie utrudniać sobie roboty na siłę, jak są światłomierze, to trza z nich korzystać, ale... Jak by to powiedzieć, znów przyjemność fotografowania została okrojona z jakiejś swojej części.
Zastanawiam się nad jakąś mądrą sentecją i dochodzę do wniosku, że wszystko już było... Dołączona grafika

A ja chcę zostać przodownikiem, więc śmiało Towarzysze, klikajcie Dołączona grafika jak tylko możecie...

Tak przy okazji, chciałbym kupić Mentora.
0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   CatherineBlake 

• Stały bywalec
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 637
  • LokalizacjaBusko Zdrój

Napisano 26 wrzesień 2010 - 09:59

wienczyslaw5 , ten Jupiter ma mocowanie m39, także bez adaptera ani rusz, aż tak źle ze mną nie jest żeby wkładać niepasujący obiektyw do nowiuśkiej lustrzanki albo tym bardziej na odwrót ;)
A co do kasetki, to możesz to bardziej opisać co to jest? >.<

Marcolini serdecznie dzięki ^^
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   wienczyslaw5 

• Grupa Moderatorzy
  • Postów 2700
  • LokalizacjaZabłudów

Napisano 26 wrzesień 2010 - 10:19

A chciałem tylko ostrzec --- jeden mój znajomy włożył Nikkora do Kijewa 19 i ... zatrzasnęło się na amen a rozmawiałem też kiedyś z człowiekiem prowadzącym serwis i on twierdził iż takie sytuacje zdarzają się dość często .
A kaseta to takie blaszane { czasem plastikowe } opakowanie na film --- jak kupisz nowy film to będzie już w kasetce { kiedyś były i bez kaset ale dziś nie ma } --- Ty potrzebujesz pustej rolki { tej która siedzi w kasetce}aby film miał na co się nawijać .
A jak dostaniesz kasetkę rozbieralną { niestety większość jest nierozbieralna i blachę trzeba zniszczyć aby rolkę wyjąć } to zrób sobie patent znany ze Smieny --- zastosuj 2 kasety i przewijaj film z jednej do drugiej --- ma to dwie zalety --- po pierwsze odpada powrotne zwijanie filmu a po drugie { co ważniejsze } jeśli aparat Ci się przypadkowo otworzy to już zrobione zdjęcia ocaleją .
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   wienczyslaw5 

• Grupa Moderatorzy
  • Postów 2700
  • LokalizacjaZabłudów

Napisano 28 wrzesień 2010 - 14:48

No to jak tam Kaśka --- Kijew śmiga ? --- bo my tu ciekawi .
0

• (2 stron)
  • +
  • 1
  • 2