ForumPhoto.pl - Fotografia, Forum fotograficzne: nikon d300 - 3 cale lcd TFT niskotemperaturowy wyśw. - ForumPhoto.pl - Fotografia, Forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

nikon d300 - 3 cale lcd TFT niskotemperaturowy wyśw.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   matriksu 

• Nijaki
  • Grupa Members
  • Postów 1
  • Rejestracja pon, 26 lip 10
  • LocationWarka, Toruń.

Napisano 26 lipiec 2010 - 00:59

Witajcie Forumowicze!!!

Od miesiąca używam d300, jestem bardzo zadowolony jednak że zawsze jest jakieś ale.
Konkretnie: wyświetlacz rewelka ale na niektórych zdjęciach ( podgląd w aparacie) szczególnie w cieniach - zdjęcia wnętrz, czasem lekko nie doświetlone - gdy oglądam na tym wyświetlaczu mam wrażenie jakby coś wewnątrz takie cieniutkie czarne poziome kreseczki przebiegaly od dołu do góry lub odwrotnie. Nie wiem czy to usterka jakas, czy taka technologia, bowiem na zdjeciach na zewnątrz tego nie widać. Czy to wina jakichś ładunków elektrostatycznych?

Na wysokich czułościach matryca "wyrzuca" biały piksel w tym samym miejscu. Jest widoczny za zdjęciach - spoko, ma prawo - stempel załatwia sprawe.
Kiedy przeglądam takie zdjęcia na nikusiu po zaladowaniu takiego zdjecia po chwili ten widoczny na realnym zdjeciu piksel, na lcd jest po chwili jakby usuwany - znika, po czym ide zdjęcie dalej i wracam. Piksel widoczny przez sekunde za chwile go nie ma:) nie czaje juz tej nowoczesnosci:P[/u]
Fotografia to coś więcej niż możliwości photoshopa...!
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Grimes 

• Pisacz nałogowy :)
  • Grupa Members
  • Postów 1111
  • Rejestracja wto, 05 sty 10
  • LocationChełmża

Napisano 26 lipiec 2010 - 05:48

Faktycznie dziwna sprawa. Może być coś walnięte w aparacie, ale niekoniecznie.
W ogóle to witam kolegę z Torunia. Jakbyś miał ochotę się umówić na wspólne focenie, to pisz na PW.
0

Strona 1 z 1