[Adler] - Krajobrazy - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

[Adler]

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Adler 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 75
  • LokalizacjaPL
  • SprzętFuji HS10

Napisano 21 September 2010 - 10:53

1)
Dołączona grafika
0

#2 Użytkownik jest zalogowany   Miserato 

• Pisacz nałogowy :)
  • Grupa Zwycięzcy
  • Postów 1187
  • LokalizacjaFrankfurt a/M
  • SprzętCanon 50D

Napisano 21 September 2010 - 11:01

tia... ciemno, szaro, ciasno... ogolnie troche nieciekawie.
dlaczego wybrales akurat to zdjecie do pokozania na forum? co jest w nim, twoim zdaniem, wartego wyroznienia?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcolini 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 5762
  • LokalizacjaKatowice
  • SprzętCanon / Nikon

Napisano 21 September 2010 - 11:02

Czym to robiles ?
Bo mam troche watpliwosci co do kolorkow i ostrosci, ale gdyby troszke wurownac i ten cien w LD (heh :( ) to podoba mi sie calosc. W sensie kompozycji, pomyslu i ciekawe niebo w tle, co nie zdarza sie czesto
"Przestań robić zdjęcia, zacznij tworzyć fotografię"

Jeżeli zdjęcie jest nieudane, to pewnie nie podeszło się wystarczająco blisko - Robert Capy
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Adler 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 75
  • LokalizacjaPL
  • SprzętFuji HS10

Napisano 21 September 2010 - 11:31

Ad Miserato

A po co wstawia się zdjęcia na forum? Po to, żeby coś na ich temat usłyszeć. Wiem, że nie jest ono powodem do pochwał, ale chciałem dowiedzieć się co robię źle i czy robię coś dobrze. Dopiero uczę się podstaw, ale staram się i chcę się szlifować. Co w nim jest wartego wyróżnienia? Nie wiem. Wiem jednak, że widziałem setki gorszych zdjęć. Ciemne i szare? Możliwe, niestety robione było lipnym kompaktem i nie dało się z niego więcej wycisnąć, a podczas obróbki w PSie robiły się brzydkie przebarwienia.

Gdyby każdy się miał się zastanawiać po co wstawia każde zdjęcie i czy jest ono tego warte, to 90% z tego forum poszłoby do kosza.. A chyba nie o to chodzi?

Ad Marcolini

Robiłem niestety pożyczonym PENTAXem Optio S40.
0

#5 Użytkownik jest zalogowany   Miserato 

• Pisacz nałogowy :)
  • Grupa Zwycięzcy
  • Postów 1187
  • LokalizacjaFrankfurt a/M
  • SprzętCanon 50D

Napisano 21 September 2010 - 13:33

Adler, nie wiem jak ty, ale ja na wyprawie, czy zwyklym spacerze robie dziesiatki, czasami setki zdjec. 90% laduje w koszu. wstawiajac zdjecia na forum staram sie wybierac te, z ktorych jestem naprawde zadowolony. jesli wstawie cos, co mi samemu sie nie podoba to niewiele pomoga mi negatywne komentarze. Krytyka zdjec, ktore ja uwazam za dobre jest znacznie bardziej pomocna.

Tobie radze to samo. Rob setki zdjec i wstawiaj te, z ktorych jestes zadowolony. I badz przygotowany uzasadnic swoj wybor.

A wracajac do zdjecia... ta chata na wzgorzu ma potencjal, ale ginie w mroku. moze warto sfotogragowac ja z oswietlonej strony. co do drzewa (tez czarnego) to kwestia gustu. ale skoro ma byc na zdjeciu to porzadnie. daj mu troche przestrzeni po lewej stronie.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Adler 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 75
  • LokalizacjaPL
  • SprzętFuji HS10

Napisano 21 September 2010 - 14:02

Niestety tylko od tej strony były krokusy. Co do drzewa, to rzeczywiście nie zwróciłem na nie uwagi i załapało się "jakby chciało, a nie mogło". Jeżeli je wytnę, to powstanie pionowe zdjęcie. Mój błąd.
0

Strona 1 z 1