Zmiana systemu z alfy na canona - Jaki aparat, obiektyw, sprzęt kupić? - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Zmiana systemu z alfy na canona

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   kml 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 104
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 05 September 2010 - 11:07

Witam. Piszę ten temat narazie dość czysto orientacyjnie ale planuje zmianę mojej a330 na Canona.
Posiadam w tym momencie: Sony a330 + 18-55/3.5-5.6 SAM + 55-200/4-.5.6 DT + Filtr UV HOYA HMC + Torba Sony LCS-SC5 + :) dyfuzor na wbudowany flash.
Jak wycenilinyście ten zestaw?
Za 2400zł bym sprzedał jako używkę?
Teraz druga sprawa. Co sobie w zamian kupić. Myślałem o 500D lub 450D. Z tego co widzę obiektywy mnie dość drogo wyjdą.. :/ Co będę w stanie wychaczyć za cenę 500zł + cena ze sprzedaży Sony ? :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4171
  • LokalizacjaŚląsk
  • SprzętZenit TTL

Napisano 05 September 2010 - 11:09

kml napisał:

Za 2400zł bym sprzedał

ciężko :)
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kml 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 104
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 05 September 2010 - 11:12

no właśnie przejrzałem Allegro i zobaczyłem że ciężko..
liczmy że za 2200zł mi się uda.
2700zł Canon + obiektyw/obiektywy.

Potrzebuję ogniskowych w zakresie 18-135 ale to chyba też ponad mój budżet.
Co byście mi poradzili?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4171
  • LokalizacjaŚląsk
  • SprzętZenit TTL

Napisano 05 September 2010 - 11:15

dozbierać na

http://www.ceneo.pl/1811756

ja bym nie zamieniał tej alfy na canona 500d różnica będzie, ale nie warto moim zdaniem
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   kml 

• Debiutant
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 104
  • LokalizacjaCzęstochowa

Napisano 05 September 2010 - 11:18

To znaczy tak, chodzi mi o to iż ja z fotografią w pewnym sensie wiąże przyszłość. Teraz przydałoby mi się kupić flash i grip. Jednak - Alfa nie wydaje mi się żeby miała takie 'potęgi' jak 50D czy 5D na które mając Canona przesiadłbym się w ciągu najbliższych lat.
Ale tu chyba jednak troche racji jest.. Dozbieram na 50D i dopiero zmienię. skoro wszyscy tak polecają :) No w każdym razie dzięki. Temat można zamknąć :ok:
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   bob_marley23 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4171
  • LokalizacjaŚląsk
  • SprzętZenit TTL

Napisano 05 September 2010 - 11:22

No serio nie warto, 500D jest lepszy ale czy, aż o tyle żeby zmieniać i tracić pieniądze skoro zamierzasz znów zmieniać puszkę... zbieraj na 50D dobra myśl mam nadzieję, że Cię przekonałem, nie rób głupot ;)
0

Strona 1 z 1