Kodak easyshare cx7430 problem - Fotografia Cyfrowa - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

iedliqasiek  : (18 maj 2012 - 05:46) http://www.forumphot...ek/page__st__28 wypowie się ktoś...??
gontar10  : (17 maj 2012 - 13:03) http://www.forumphot...296#entry265296 jakbyscie mogli jeszcze zobaczyc :)
JaFi  : (17 maj 2012 - 07:59) Kupię Canona 550d
wercio  : (17 maj 2012 - 05:57) Odpisałem o tym kompakcie.
gontar10  : (17 maj 2012 - 05:02) http://www.forumphot...ympus-sp-510uz/ prosilbym o pomoc :)
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Kodak easyshare cx7430 problem

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   alakin13 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Lokalizacjamiasto

Napisano 16 sierpień 2010 - 10:03

Witam!

Moj problem polega na tym ze podczas robienia zdjeć w pewnym momencie wyskoczyl napis "memory card requires formatting" gdy klikam "cancel" pisze "memory card cannot be read (please format memory card or insert another memory card)" Co mam zrobic??? czy da sie odzyskac zdjecia poniewaz mam na karcie pamieci zdjecia z pobytu w hiszpani ktore sa bardzo ale to bardzo wazne dla mnie?!?!?!

PoZdRo
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   okaj 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 21
  • LokalizacjaŚląsk TG

Napisano 16 sierpień 2010 - 10:29

musisz podłączyć kartę do komputera i skorzystać z programów np.
Handy Recovery
Easy photo recovery

Po podłączeniu karty (przez czytnik kart, nie przez aparat) spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonkę karty i wybierz opcję "eksploruj", jeżeli to nie pomoże, to pobaw się tymi programami, ale broń Boże nie formatuj!
Here what's happend...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   alakin13 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Lokalizacjamiasto

Napisano 16 sierpień 2010 - 10:34

ja dzis mam zamiar isc do sklepu forograficznego wraz z aparatem to moze oni mi cos zrobia. poniewaz nie mam czytnika kart :/
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinek 

• Zło Wcielone
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3969
  • LokalizacjaSwarzędz
  • SprzętNikon & Smena

Napisano 16 sierpień 2010 - 10:37

a po podłączeniu aparatu do komputera co masz na karcie? może tak możesz zgrać fotki?

W sklepie pewnie Cię oleją... Co on ma do tego że Ci karta nawaliła, no chyba że trafisz na sprzedawcę z powołania ;-)
www.marcinpaulus.pl

Ja też poproszę o Dołączona grafika :-)

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   alakin13 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Lokalizacjamiasto

Napisano 16 sierpień 2010 - 10:44

gdy podlacze aparat do komputera wraz z karta to sa tylko zdjecia z aparatu, a karty pamieci wogole nie widzi komputer
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinek 

• Zło Wcielone
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3969
  • LokalizacjaSwarzędz
  • SprzętNikon & Smena

Napisano 16 sierpień 2010 - 11:14

a możesz ustawić w aparacie na pamięć masową?
www.marcinpaulus.pl

0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   alakin13 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • Lokalizacjamiasto

Napisano 16 sierpień 2010 - 12:18

nie nie moge nic ustawic ponieważ gdy tylko wlacze aparat pojawia sie w.w. komunikat.

Bylem w 3 sklepach fotograficznych i 1 komputerowym. w 2 fotograficznych i komputerowym odpowiedziano mi ze nie da sie odzyskac zdjec z tej karty pamieci i ze mozna SPRÓBOWAC odzyskac zdjecia w jakims labolatorium ale to by kosztowalo 1-2 tys zlotych i nie ma pewnosci ze zdjecia zostana odzyskane. w końcu wkurzony i zdenerwowany poszlem do sklepu fotograficznego i koles powiedzial to samo co Okaj czyli sciagnac program do odzyskiwania zdjec i sprobowac cos zrobic, ale to tej operacji jest potrzebny czytnik kart SD a ja go nie posiadam. koles w sklepe fotograficznym polecil mi sklep w ktorym znajde ten czytnik. rzeczywiscie czytnik byl ale za 19 zl wiec postanowilem sie zastanowic i wyszlem z sklepu.teraz sie zastanawiam czy jest sens kupowiania tego czytnika kart SD poniewaz w moim komputerze wokole nie wykrywa karty gdy podlacze ja wraz z aparatem.

Prosze o szybką odpowiedz!!!

PoZdRo
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Preskaler 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Moderatorzy
  • Postów 7040
  • LokalizacjaKrosno
  • SprzętC40D, P-six, Praktica PLC2, Zenit TTL, Start 66, Liubitiel 166B itd.

Napisano 18 sierpień 2010 - 10:32

Jest sens bo po pierwsze w inny sposób nie zobaczysz samej karty a uszkodzenie może być w aparacie, po drugie jest szansa, że przy pomocy komputerowego programu odzyskasz zdjęcia a po trzecie zostanie Ci ten czytnik i będziesz go mógł używać do wgrywania zdjęć w kompa bez aparatu (drukowania zdjęć z karty przy pomocy przystosowanych do tego drukarek, oglądać zdjęcie z karty w nowoczesnych telewizorach Full HD z tą funkcją w rozdzielczości HD itp. Prawie wszyscy zaawansowani amatorzy i profesjonaliści używają czytników bo delikatne złącze w aparacie prędzej czy później się uszkodzi. Lepiej je więc oszczędzać. No chyba, że krucho z "flotą" to pożycz od kogoś!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   marcinek 

• Zło Wcielone
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 3969
  • LokalizacjaSwarzędz
  • SprzętNikon & Smena

Napisano 18 sierpień 2010 - 12:09

19 zł to nie majątek, a jeśli zależy Ci na fotkach to... sam sobie odpowiedz ;-)
www.marcinpaulus.pl

0

Strona 1 z 1