Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
Kodak easyshare cx7430 problem
Napisano 16 sierpień 2010 - 10:03
Moj problem polega na tym ze podczas robienia zdjeć w pewnym momencie wyskoczyl napis "memory card requires formatting" gdy klikam "cancel" pisze "memory card cannot be read (please format memory card or insert another memory card)" Co mam zrobic??? czy da sie odzyskac zdjecia poniewaz mam na karcie pamieci zdjecia z pobytu w hiszpani ktore sa bardzo ale to bardzo wazne dla mnie?!?!?!
PoZdRo
Napisano 16 sierpień 2010 - 10:29
Handy Recovery
Easy photo recovery
Po podłączeniu karty (przez czytnik kart, nie przez aparat) spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy na ikonkę karty i wybierz opcję "eksploruj", jeżeli to nie pomoże, to pobaw się tymi programami, ale broń Boże nie formatuj!
Napisano 16 sierpień 2010 - 10:34
Napisano 16 sierpień 2010 - 10:37
W sklepie pewnie Cię oleją... Co on ma do tego że Ci karta nawaliła, no chyba że trafisz na sprzedawcę z powołania ;-)
Napisano 16 sierpień 2010 - 10:44
Napisano 16 sierpień 2010 - 12:18
Bylem w 3 sklepach fotograficznych i 1 komputerowym. w 2 fotograficznych i komputerowym odpowiedziano mi ze nie da sie odzyskac zdjec z tej karty pamieci i ze mozna SPRÓBOWAC odzyskac zdjecia w jakims labolatorium ale to by kosztowalo 1-2 tys zlotych i nie ma pewnosci ze zdjecia zostana odzyskane. w końcu wkurzony i zdenerwowany poszlem do sklepu fotograficznego i koles powiedzial to samo co Okaj czyli sciagnac program do odzyskiwania zdjec i sprobowac cos zrobic, ale to tej operacji jest potrzebny czytnik kart SD a ja go nie posiadam. koles w sklepe fotograficznym polecil mi sklep w ktorym znajde ten czytnik. rzeczywiscie czytnik byl ale za 19 zl wiec postanowilem sie zastanowic i wyszlem z sklepu.teraz sie zastanawiam czy jest sens kupowiania tego czytnika kart SD poniewaz w moim komputerze wokole nie wykrywa karty gdy podlacze ja wraz z aparatem.
Prosze o szybką odpowiedz!!!
PoZdRo
Napisano 18 sierpień 2010 - 10:32
Napisano 18 sierpień 2010 - 12:09