Obiektyw? Proszę o pomoc. - Analogowy sprzęt fotograficzny - Fotografia, forum fotograficzne

Skocz do zawartości

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

iedliqasiek  : (18 maj 2012 - 05:46) http://www.forumphot...ek/page__st__28 wypowie się ktoś...??
gontar10  : (17 maj 2012 - 13:03) http://www.forumphot...296#entry265296 jakbyscie mogli jeszcze zobaczyc :)
JaFi  : (17 maj 2012 - 07:59) Kupię Canona 550d
wercio  : (17 maj 2012 - 05:57) Odpisałem o tym kompakcie.
gontar10  : (17 maj 2012 - 05:02) http://www.forumphot...ympus-sp-510uz/ prosilbym o pomoc :)
Rozszerz pole shoutboxa

Strona 1 z 1

Obiektyw? Proszę o pomoc.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   whiner 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • LokalizacjaLublin

Napisano 12 sierpień 2010 - 10:46

Witam, jestem nowym użytkownikiem tego forum. Trochę interesuję się fotografią, dlatego tu trafiłem. Chciałbym zapytać doświadczonych fascynatów fotografii o pewną, rzecz. Wiem, że moje pytanie będzie dość laickie. Przeszukując jakiś czas temu swój garaż, znalazłem w nim obiektyw

Dołączona grafika

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to za obiektyw? Czy jest to dobry sprzęt i orientacyjnie jaka może być jego wartość?

Z góry dziękuję za pomoc.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   wienczyslaw5 

• Grupa Moderatorzy
  • Postów 2700
  • LokalizacjaZabłudów
  • SprzętRevueflex AC 1 Olympus C 1400 XL

Napisano 12 sierpień 2010 - 11:05

To Industar 61 ---- standartowy obiektyw od Feda ---- takiej starej radzieckiej dalmierzówki . Wartość raczej znikoma ----- da się wykorzystać do makro ale trzeba kombinować z przejsciówkami .
zatwardziały analogowiec --- oby Ci klisza pękła !
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   whiner 

• Nijaki
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 4
  • LokalizacjaLublin

Napisano 12 sierpień 2010 - 11:13

a jaka może być jego cena? Nie posiadam nawet takiego aparatu, więc chyba będę spróbował go sprzedać.. Ale nie wiem za ile?
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   wienczyslaw5 

• Grupa Moderatorzy
  • Postów 2700
  • LokalizacjaZabłudów
  • SprzętRevueflex AC 1 Olympus C 1400 XL

Napisano 12 sierpień 2010 - 12:14

Daj sobie spokój ---- żadnych pieniędzy za niego nie dostaniesz --- jak ci zawala miejsce to wystaw tu u nas na giełdzie z adnotacją --- " oddam za darmo " .
zatwardziały analogowiec --- oby Ci klisza pękła !
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   filozof97 

• Praktika czyni mistrza :-D
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 2999
  • LokalizacjaSiemiatycze
  • Sprzętni gniot sia, ni łamiot sia

Napisano 12 sierpień 2010 - 12:36

warto kupić przejściówkę M 39- Minolta, i używać tego jako makro obiektywu- ale tylko w trybie manualnym o ile Twój aparat taki oferuje
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   sledzik 

• Aż Admin Go Lubi
  • Grupa Przyjaciele
  • Postów 2291
  • LokalizacjaSzczecinek, Koszalin
  • Sprzęta700

Napisano 13 sierpień 2010 - 20:58

Ale to i tak nie będzie jakieś wybitne makro, powiększenie nie jest wcale takie duże, chociaż większe niż przy zwykłych obiektywach kit. Sprzedawać się nie opłaca, chyba, że z aparatem, ale też nie wyciągniesz za to dużo kasy ;)
>DeviantArt<
Forum fotograficzne

Licence to Interpret
Starring: The Viola Player - agent 000, or even less...
"My name is Player, Viola Player"
0

Strona 1 z 1