Starałem się dojść do ładu i składu z tym aparatem przez 2 tygodnie........... skończyło się na sprzedaży

Wkleje może to co napisałem na forum fuji....
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Do rzeczy, odrazu jak pojawiła się zapowiedz tego aparatu zacząlem się nim interesować, gdyż chciałem czegoś uniwersalnego zamiast lustrzanki i torby obiektywów. Pokazał się w polsce, pfff 1900zl!, stwierdziłem że poczekam jeszcze na głowe nie upadłem Zacząlem śledzić jego kariere w mediach , kilka zarwanych nocy na szukaniu sampli, testów, opinii użytkowników, przegrzebane fora i w życiu na żaden temat nie widziałem tylu pozytywnych opinii i uśmiechów ludzi. Więc skoro już wiedzialem "wszystko" poszedlem i kupiłem, 1199zl było do przejcia!!!
Noi oczą niewierze, po tym całym śledztwie okazało się , że to przereklamowana kupa za przeproszeniem!!! Jeśli chodzi o zdjęcia statyczne zastrzeżeń nie można mieć, jeśli chodzi o zdjęcia panoramiczne też całkiem przyzwoicie chociaż więcej tego zdjęcia "nakreciłem" i tak mi ucięło(na pasku było jeszcze wolne miejsce). Następnie pod lupe poszły zjęcia w ruchu , i tu największe rozczarowanie gdyż najbardziej mi na tym zależało z racji że lubie robić zdjęcia motocykli, bynajmniej nie stojących!! do tego właczyłem opcje zdjęc seryjnych i się poprostu załamałem!!!Aparat jest wolny jak panowie na chooperach Zanim zapisze to co zrobi, traci się kolejne ważne momenty które możnaby było uwiecznić. Brak możliwości wciśniecia przycisku migawki i serii poki jest wcisnięta, albo kolejne zdjęcia o rozdzielczośći 3mp....... szkoda gadać !!!! Przy 30x zoomie niema mowy o wyraźnej fotce!
Proszę nie sugerować testami znanych fotografów, manualnym 30 krotnym zoomem..............
----------------------------------------------------------------------------------------------------------